Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondhatnánk el anyósomé...

Hogyan mondhatnánk el anyósoméknak, hogy ne legyen se sértődés, se akaratoskodás?

Figyelt kérdés

Költözni fogunk, 1-2 héten belül. Az oka nagyon egyszerű: anyósomék anyagilag teljesen "lerongyolnak" minket, már egy albérlettel is jobban jönnénk ki. Ráadásul egyre többet követelnek abban, hogy segítsünk nekik anyagilag és nem anyagilag. A gond a fentiekben írtakkal van: egy szobáért fizetünk annyit anyóséknak, hogy máshol albérletet kapunk és még vannak egyéb költségeink is.

Természetesen a kemény valóságot nem akarjuk elmondani anyóséknak, nem akarunk haragot. Azonban azt sem szeretném, ha én lennék a "gonosz meny", aki elvitte anyós fiát. A költözésig már csak 2 hét van hátra és a szúrós pont az, hogy az én szüleimhez költözünk. Hogyan mondhatnánk el anyóséknak a költözés hírét, szépen burkolva, hogy ne legyen harag? Direkt nem mondtuk el hamarabb, mert mivel anyagi biztonságot jelentünk, emiatt biztosan próbálnak majd visszatartani, de most már semmiképpen nem maradnánk, mert terveink vannak. Hogyan lehetne ezt a helyzetet finoman vázolni anyóséknak? Volt már valaki ilyen szituációban? Mik voltak a tapasztalatok?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. márc. 6. 12:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek.

Igazából nem szeretnék se vitát, se sértődést anyósék részéről, de ezek szerint nehéz lesz ezt elkerülni.

A részleteket megpróbáljuk majd kihagyni, de lehet, hogy elejtünk majd egy enyhe utalást. :)

De mindenképpen fogok írni, hogy hogyan alakult a dolog. :)

2009. márc. 6. 18:14
 12/13 anonim válasza:
Anyósnál lakni nem "egészséges" dolog, én csak tudom! Pláne ha le akar húzni anyagilag. Én nem adok neki egy fillért sem!
2009. máj. 19. 17:31
 13/13 anonim ***** válasza:

A felnőttség egyik ismérve, hogy az ember kiáll magáért, akár vállalva a konfrontációt is.

Szerintem érdemes elmondani az okokat, hogy miért költöztök. Az, hogy hogyan reagálnak rá az meg már az ő dolguk (nem tőled függ, hogy megsértődnek-e, a te feladatod csak annyi, hogy hibáztatás és számonkérés nélkül elmondd az okát a költözésnek).

2013. márc. 27. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!