Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmondjam, vagy ne? Anyósomékn...

Elmondjam, vagy ne? Anyósoméknak, hogy 4-es találatom volt a lottón.

Figyelt kérdés

Eléggé "anyagiasak" ha lehet ezt mondani, szóval ha tudomásukra kerülne az, hogy 4-esem volt a lottón akkor 100% biztosan elvárnák, hogy most legalább karácsonykor triplán is kitegyünk magunkért, mármint ami az ajándékozást illeti.

Mi jelenleg normális anyagi helyzetben vagyunk, annyi a keresetünk a párommal, hogy pont jól kijövünk a háztartásban, viszont megtakarításunk csak annyi van ami a fiók mélyén lapul (kb. 200 ezer forint körül).

Anyósomék viszont sokkal nagyobb lábon akarnak élni, mint amit megengedhetnének maguknak, így folyton anyagi problémáik vannak.

Mivel az évek alatt jól kiismertem őket, tudom hogy a nyereményből szeretnének maguknak, vagy inkább alanyi jogon elvárnák hogy ha nem is pénzben, de valami kézzel foghatóban osztozzunk velük.

Viszont nekem eszem ágában sincs ebből a nyereményből egy fillért is "elajándékozni", mivel legalább lesz megtakarításunk, amit én úgy tervezek hogy berakom a bankba az egészet, és ha bármi baj adódna akkor tudnánk mihez nyúlni.

De a párom szeretne eldicsekedni a szüleinek, hogy nyertünk a lottón...de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket" adjuk oda nekik, és ha nem kapnának egy fillért sem akkor meglenne a műsor.

Ismerem őket nagyon jól, pár éve megszorultak anyagilag mert elköltötték a pénzüket egy nyaralásra, utána lett egy váratlan kiadásuk amit nem tudtak kifizetni, és tőlünk akarták kölcsön kérni a kis félre rakott pénzünket.

Én nem engedtem, hogy azt a pár száz ezer megtakarításunkat oda adjuk, mert mi van ha nekünk kell váratlanul?

Akkor is megvolt a műsor kb fél évig, mert ugye a párom elmondta hogy van félre tett pénzünk, csak ugye én volta a köcsög amiért nem adtam oda anyóséknak.

Tehát elmondjuk és szarjak rá, hogy anyósék mit gondolnak, hogy nem fogok adni nekik belőle ?

Vagy szerintetek mit csináljak?

Párom sajnos hajthatatlan, ős szeretne "eldicsekedni" a nyereménnyel, amit valahol megértek, mert elég nagy öröm az ilyen.

2015. dec. 9. 13:07
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

1.1 millió forintról van szó.

Az a baj, hogy hiába várunk, mert a 4-es találat nyereménye folyamatosan csak nő, legalábbis általában 1 millió körül szokott lenni.

Persze ez függ attól is, hogy hány 4 találatos szelvény van, és mennyi a nyeremény alap az 5-ös lottónál.

Ha felszökik mondjuk 2 milliárdra, akkor a 4-es találat is simán fizet átlagban 2 milliót, tehát az idő kizárva...

Főleg, hogy anyósék képesek vissza nézni a szerencsejáték honlapján, hogy mennyi pénzt nyertünk, ha azt "hazudjuk" mondjuk januárban, hogy akkor nyertünk.

Párom pedig teljesen be van zsongva, hogy ő dicsekedni akar a szüleinek...tegnap este derült ki amúgy a nyeremény, még a pénzt sem utalták át...

Én meg tudom, hogy ha azt mondom, hogy ez márpedig egy az egyben megy a bankba, akkor megint fél évig hanem egy évig meglesz a jó hangulat.

Párom egyébként egyet ért abban, hogy rakjuk be az egészet a bankba.

Hiába mondom neki azt, hogy erről nem kéne a szüleit tájékoztatni, azt mondja hogy úgyse bírná ki, hogy ne szólja el magát, és hazudni sem akar nekik.

Persze nagy öröm az ilyen, de nem anyagias anyóssal a hátunkon.

2015. dec. 9. 13:24
 12/47 anonim ***** válasza:
20%

Te miért mondanád el? A férjed viszont simán elmondhatja a szüleinek. Ez ellen nem sokat tudsz tenni, max. megkérheted, hogy ne tegye.

Ráadásul a lottónyeremény közös vagyon, ha a férjed szeretne adni belőle a szüleinek, akkor azt nem tilthatod meg neki.

2015. dec. 9. 13:25
 13/47 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező!

Inkább azt tisztázzátok a pároddal, hogy oké el akarja mondani a szüleinek, de mi lesz, ha kérnek belőle? Akar nekik adni? Vagy ténylge csak elmondani szeretné?

2015. dec. 9. 13:32
 14/47 anonim ***** válasza:
97%
"4-esünk volt a lottón, a pénzt már le is kötöttük"
2015. dec. 9. 13:34
 15/47 anonim ***** válasza:
63%

A pénzt lekötném, szigorúan a saját nevemre, és hozzá sem nyúlnék. (maximum, ha valami tényleg kell).

A páromnak megmondanám, hogy az a pénz kell majd a későbbiekben a közös életünkhöz (lakásvásárlás, gyerekvállalás...stb, sok helye lesz), így azt a pénzt egy időre felejtse el, mintha nem is lenne, és anyóséknak a béke kedvéért ne szóljon egy szót sem, mert úgysem adsz belőle senkinek. Pont.

Szerintem addig jó, amíg nem tudják. Ha megtudják, onnantól állni fog a bál.

2015. dec. 9. 13:35
 16/47 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként nem mindegy, hogy a párod vagy a férjed. Írták, hogy közös vagyon, de szerintem nem feltétlenül az.

Mivel nem derül ki, hogy a párod mióta a párod, mennyire komoly a kapcsolat, és biztosan vele éled-e le az életedet, ennek függvényében én főleg nem osztogatnám el anyóséknak a pénzt. Még nem lehet tudni, mi lesz mondjuk 4-5 év múlva. Jól jön a pénz még később, amikor tényleg fontos dologra kell majd.

2015. dec. 9. 13:39
 17/47 anonim ***** válasza:
28%
Ha a párod annyira hajthatatlan, akkor mondjatok kisebb összeget, vegyetek nekik valamit belőle és kész. De én nem mondanám el a fentiek alapján.
2015. dec. 9. 13:46
 18/47 anonim ***** válasza:
68%
"elmondhatod ha nagyon akarod, de tudod jól hogy sértődés lesz a vége. Ha téged nem zavar (engem kicsit sem) akkor mond el nyugodtan.
2015. dec. 9. 13:52
 19/47 anonim ***** válasza:
87%

"a lottónyeremény közös vagyon, ha a férjed szeretne adni belőle a szüleinek, akkor azt nem tilthatod meg neki."

Helyesen, a lottonyeremeny kozos vagyon, igy ha a ferjed adni akar belole valakinek, akkor azt veled is meg kell beszelnie...

2015. dec. 9. 13:54
 20/47 anonim ***** válasza:
81%
Remélem, még nagyon fiatalok vagytok, hogy egyáltalán ilyen anyagi ügyekben bármiféle "dicsekvés" felmerülhet. Úriember és úrinő ilyenről nem beszél, nem téma. Mellesleg nem értem, hogy anyósodról és párodról írsz és nem férjedről és anyjáról, úgyhogy ez az elmondjuk-e dolog ebből a szempontból is érdekes, hogy egyáltalán nekik mi közük mindehhez ?
2015. dec. 9. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!