Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elmondjam, vagy ne? Anyósomékn...

Elmondjam, vagy ne? Anyósoméknak, hogy 4-es találatom volt a lottón.

Figyelt kérdés

Eléggé "anyagiasak" ha lehet ezt mondani, szóval ha tudomásukra kerülne az, hogy 4-esem volt a lottón akkor 100% biztosan elvárnák, hogy most legalább karácsonykor triplán is kitegyünk magunkért, mármint ami az ajándékozást illeti.

Mi jelenleg normális anyagi helyzetben vagyunk, annyi a keresetünk a párommal, hogy pont jól kijövünk a háztartásban, viszont megtakarításunk csak annyi van ami a fiók mélyén lapul (kb. 200 ezer forint körül).

Anyósomék viszont sokkal nagyobb lábon akarnak élni, mint amit megengedhetnének maguknak, így folyton anyagi problémáik vannak.

Mivel az évek alatt jól kiismertem őket, tudom hogy a nyereményből szeretnének maguknak, vagy inkább alanyi jogon elvárnák hogy ha nem is pénzben, de valami kézzel foghatóban osztozzunk velük.

Viszont nekem eszem ágában sincs ebből a nyereményből egy fillért is "elajándékozni", mivel legalább lesz megtakarításunk, amit én úgy tervezek hogy berakom a bankba az egészet, és ha bármi baj adódna akkor tudnánk mihez nyúlni.

De a párom szeretne eldicsekedni a szüleinek, hogy nyertünk a lottón...de ha elmondja akkor már biztosan elvárják hogy a "részüket" adjuk oda nekik, és ha nem kapnának egy fillért sem akkor meglenne a műsor.

Ismerem őket nagyon jól, pár éve megszorultak anyagilag mert elköltötték a pénzüket egy nyaralásra, utána lett egy váratlan kiadásuk amit nem tudtak kifizetni, és tőlünk akarták kölcsön kérni a kis félre rakott pénzünket.

Én nem engedtem, hogy azt a pár száz ezer megtakarításunkat oda adjuk, mert mi van ha nekünk kell váratlanul?

Akkor is megvolt a műsor kb fél évig, mert ugye a párom elmondta hogy van félre tett pénzünk, csak ugye én volta a köcsög amiért nem adtam oda anyóséknak.

Tehát elmondjuk és szarjak rá, hogy anyósék mit gondolnak, hogy nem fogok adni nekik belőle ?

Vagy szerintetek mit csináljak?

Párom sajnos hajthatatlan, ős szeretne "eldicsekedni" a nyereménnyel, amit valahol megértek, mert elég nagy öröm az ilyen.

2015. dec. 9. 13:07
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
87%

Ja, en annyira nem olvastam at mindent, par komment jott itt ami szerint te vagy a no, abbol gondoltam..

Altalaban a ferfiak vagy felesegrol vagy baratnorol irnak, nem paromrol, de ez se szabaly persze.

Egyebkent meg igazad van.

2015. dec. 9. 14:58
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Jah, nem kell tudniuk.
2015. dec. 9. 15:02
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Elmondhatod, de ez annyi idegeséget fog neked szülni, hogy azt fogod kívánni inkább ne is nyertél volna!
2015. dec. 9. 15:18
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha az asszony ilyen pletykas, akkor neki se kellett volna elmondanod... Egyszeruen be a tartalekba szamlara es kesz, amig nincs ra szuksegetek, jobb ha senki nem tud rola.
2015. dec. 9. 15:19
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, ha már rajtatok kívül bárki más is tud róla, akkor az biztos hogy továbbmondja, senki másnak csak a saját férjének-feleségnek, azok is senki másnak csak az édes jó anyukájának...

.... és a kölcsön-kérők, kéregetők, stb. stb. emberek egymásnak adják a kilincset, és még ti lesztek a rossz, és irígy emberek, rámegy a családi béke... amit itt valaki írt, hogy betörő...

... volt egy bolt a közelünkben: a tulaj kiírta az ajtóra: "Kedves betörők, ide már 3x betörtek, nincs már itt semmi, amit el tudnál vinni!"

2015. dec. 9. 16:24
 36/47 anonim ***** válasza:
23%
na pont ezért nem jutok én soha egyről a kettőre, mert én bizony elmondanám, és meg is osztanám egy részét a családommal vagy a férjem családjával. A jó szívem fog sírba vinni, de nekem ez így természetes.
2015. dec. 9. 17:21
 37/47 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nyereménypénzt nem nagyon szabad elmondani úgy általában sem, főleg nem ilyeneknek. Méghozzá azért, mert a nyereménypénzzel úgy vannak az emberek, hogy ingyen kaptátok, na nehogy már nekik ne adjatok belőle.
2015. dec. 9. 18:03
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

"na pont ezért nem jutok én soha egyről a kettőre, mert én bizony elmondanám, és meg is osztanám egy részét a családommal vagy a férjem családjával. A jó szívem fog sírba vinni, de nekem ez így természetes"

Én amúgy nem értem, hogy egy millió forinton mit lehet megosztani? Én pl. kifizetném belőle a diákhitelem maradékát egybe meg kicseréltetnénk a lakáson a nyílászárókat, mert már nagyon szarok. És már nem is lenne belőle semmi. Ez gyakorlatilag aprópénz, az átlag emberek, ha átgondolják, akkor ennyi pénzt bármikor el tudnak értelmes dolgokra költeni, mert mindenki annyira fizetéstől fizetésig él, hogy 1-1 párszázezres sőt sokszor csak 100 ezer környéki háztartással, házzal/lakással kapcsolatos kiadás teljesen kitolódik majd felgyűlik(kazáncsere, nyílászárócsere, beázó tető, 50 éves villanyvezetékek, szar mosógép, pár mindig lemaradásban lévő számla stb.) vagy az öregautó lecserélése, amire már így is annyit kéne költeni, hogy nem is ér annyit az egész (nem 1 milliós autóra gondolok, mert sose szabad annyiért venni, amennyid van, mindig olcsóbbat kell és a maradékot elrakni, mert sose lehet tudni milyen baja jön elő a kocsinak) így 1 millióból még nyaralni sem kell, ahhoz, hogy nyoma se maradjon.

Vagy ugye megtakarításnak is jó.

Szerintem aki ezt "megosztja" az vagy olyan körülmények között él, hogy semmi gondja, vagy teljesen hülye.

Én nem tudnék olyan átlagembert az ismeretségi körömből mondani, aki ne tudna 1 milliót tulajdonképpen már tegnap is szükséges dolgokra költeni. Mondjuk ez elég szomorú azért.

2015. dec. 9. 18:11
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

Alapból azt mondanám, nyilván ne mondjátok el, de ha az egyik fél dicsekszik, hát ez van. Álljon csak a bál nyugodtan. Nem ideális, de ha nem lehet mást tenni, akkor ez van. Engem nem zavarna, felőlem kígyót-békát is kiabálhatnak rám, csak magukat járatják le.

Jól gondolkodsz s kezeled a pénzt a leírás alapján, anyósék pedig bitang rosszul (normális ember nem megy nyaralni, ha egy fillérje sincs, ha megszorul. bármikor kellhet a pénz, alap, hogy teszünk félre, ha tudunk). Örülj ennek s lehetőleg ne foglalkozz velük.

2015. dec. 9. 18:26
 40/47 anonim ***** válasza:
26%

Egy jobb munkahelyen ennyi prémium jár év végén, de általában nem szokták mindenkinek az orrára kötni. Szóval ha nem mondod, nem gáz.

Azt viszont nektek kell megbeszélni, hogy akkor mi legyen!

2015. dec. 9. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!