Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehet még kiút? Vagy ez lesz...

Lehet még kiút? Vagy ez lesz a vége a kapcsolatunknak? Anyós téma.

Figyelt kérdés

Elkövettük azt a hibát, hogy 1 éve, mikor teherbe estem anyòsék mellé költöztünk.Nem volt más választás sos cselekedtünk.Már akkor is mindenbe beleszóltak(festés, függöny, takarítás, lakberendezés, egy dolgot 1000x elmondtak...), pedig jó ízlésű,pedáns csaj vagyok.A másik, hogy naponta 2-3-4x is átjöttek.Olyan helyről jöttünk, ahol nem kellett zárni az ajtókat, így sokszor azon kaptuk magunkat, hogy már a szobába jönnek be(nem csengettek), mi meg az ágyban(!). Azt se tudtuk hogy öltözzünk fel. Oké.Mondom a páromnak beszéljen velük, h csöngessenek már. Elkezdtük zárni az ajtòt, de a szokás nagy úr, ha úgy találták jöttek befelé.Fél évbe telt mire "megtanultak" csengetni. De még így is állandóan járak át, volt h este 8-kor.Én meg 3:30-kor keltem reggel a munkám miatt. Biztosan úgy gondolják, ha a gyerekeik bármikor hazamehetnek, ők is bármikor mehetnek a gyerekekhez. Eközben persze nógattam a páromat, h beszéljen velük. Mikor kiakadtam, persze, mondtam én csúnyábban is.És itt kezdődött azt hiszem a baj. Telt az idő, nőtt a pocakom, ő meg már csak azt látták belőlem. El is neveztem magam "unokatok"-nak. A párommal egyre feszültebb letta viszonyom. Megszületett a babánk.Non-stop babázni akartak.Párom nem zárta a kaput, ha munkába ment, nekem meg nem volt eszem-erőm az első hetekben, h kimenjek odáig. 3-4-5x is megjelentek. Szopattam a babámat, érdekes volt. Vagy csöngettek vagy felébresztették(3-4-5 alkalommal). Nézték hog vasalok mikor állni is alig tudtam, mondom anyósak, h szoptatni szeretnék, mondom 1x,2x,3x semmi. Magamhoz veszem a gyereket, felálla fotelból és odaáll mellénk h ő majd nézi. Mondom ugye ezt nem gondoltad komolyan? Ellöki a kezemet, ha öltöztetem a gyermekemet... Persze az én anyukámnak mondtam h ne járjon minden nap( volt sírás), hogy a páromnál ne húzzuk ki a gyufát. Megkértem , hogy ő is beszéljen a szüleivel, hogy ugyanazokkal a szabályokkal játtszunk.Nem beszélt 1x sem. Persze sokszor kiakadtam az 1 év alatt, tudom az én hibám is, de a párom mióta szültem nagyon elhidegült tőlem.( A szüleivel akkor szaladt el igazán a ló...) Okozhattam( meg a szülei) ezzel akkora kárt a kapcsolatunkan, amit nem fog túlélni.Kb a baba 2 hós kora óta tartózkodó vagyok a szüleivel, jobb a semmi, mint a feszültség, és bróbálom a párommal rendezni a kapcsolatunkat.Ő azt mondja, hogy belefáradt ebbe.

Szerintetek vége?

Elfogadom a válaszotokat, cserébe ne bántsatok feleslegesen, elég a saját bűntudatom!Köszönöm, ha már végigolvastátok azt is.

2015. nov. 12. 13:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom...

Ha a férjem nekem azt mondaná, hogy a fefelősség érzete miatt maradjunk együtt, akkor ott valami rohadt nagy gáz van.

Részemről pedig ott lenne vége.

2015. nov. 12. 17:55
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Rigli ajtón belülre, csengőre kikapcsoló gomb, és hosszú távon a költözés megszervezése.
2015. nov. 12. 18:26
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

"...mikor teherbe estem anyòsék mellé költöztünk.Nem volt más választás..."

Nem bántani akarlak inkább legyen tanulság másnak:

MINDIG van más választás, mint ez!

Pedig annyira közhely, szerintem nincs ember aki ezt nem tudná...

2015. nov. 12. 20:39
 34/43 A kérdező kommentje:
Pedig nem volt. Akkor nem volt albérlet, pedig minden ismerős a témán volt.2 hetünk volt, hogy elköltözzünk, mert eladták a házat. Az én anyámék kilőve.És igazad van!Anyósékhoz mehettünk volna.
2015. nov. 12. 21:06
 35/43 A kérdező kommentje:

Valóban, mehettünk volna, másik városba, beadhattuk volna az állatokat menhelyre stb. Van másik választás. Igaz.

Köszönöm a válaszokat!

2015. nov. 12. 21:15
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Szép egy tutyi-mutyi férjed van!Neki kellene a kedves anyjával beszélni,hogy akadjon le rólatok,ha ennyit nem képes tenni értetek,akkor mit lehet tőle várni?!

Én a helyedben keményen elbeszélgetnék vele,hogy változtat és a sarkára áll,vagy goodbye és mehet anyuka szoknyája alá.

2015. nov. 12. 21:17
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha albérlet, akkor gondolom közösen fizetitek, szóval a legközelebbi ilyen alkalommal elmondod a mamának, hogy most kettesben szeretnél lenni a babval és legyen szíves haza menni. Ha a férjed nem nyitja ki a száját kénytelen leszel Te. Nekünk még nincs gyerek, de anyós szeretne mindenbe beleszólni (férjem kicsit tutyimutyi), de helyette megmondodm én a véleményem. Nem is szeret miatta, de ez van, én sem őt.
2015. nov. 12. 22:23
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes a kérdezőt hibáztatni. Arra kell most gondolni,hogy a jelenlegi helyzetből hogyan lehet a legjobbat kihozni. Azt is végig kell gondolni hogy valójában mit akar a kérdező, mi a célja. Ennek megfelelően alakítani az eszközöket. Szerintem a párterápia jó ötlet lenne kezdetben, és sok-sok közös szép emlék szerzése. Afféle nem szülői emlék, hanem vidám emlékek szerzése kettesben, vagy akár a kicsivel , de ne játszótéri, játszóházi programok legyenek ezek. A párterápia nagyon jó lenne, mert sok dologra kinyitná a férjed szemét amire most vak. A legfontosabb pedig hogy értékeld magad és becsüld! Azért mert otthon vagy a kicsivel , nem kell a legelőzékenyebb feleséget adni. Akkor elveszted a tiszteletét. Legyél neki kedves, jó társaság, de ne a lábtörlője aki minden igyekezetével rendbe akarje tenni a kapcsolatát. Akkor még többet vesztesz a tiszteletéből és ez most veszélyes mert az anyukája befolyása alatt áll. Szóval szép legyél, öntudatos, kedves, de baromi határozott! Ha olyan véleményt akar rád erőletni ami neked nem tetszik menj át másik szobába vagy figyelj másra. A párterápiát ne teperősen javasold ha javaslod, hanem a gyerek miatt hogy ne két morc ember legyen mellette, vagy anyós miatt....
2015. nov. 14. 18:44
 39/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves Utolsó!

Megértetted a kérdésemet, és nem a múltbéli történetemmel foglalkoztál.Sokan csak a köretet látják.

Én is azt hiszem, hogy a párterápia lehet a megoldás.Próbálok már egy ideje tartással viseltetni a párom felé, de nehéz.Én az a típus vagyok, aki ha szeret odaadja mindenestül.Csak ez hosszú távon nem lehet valami izgi...

2015. nov. 14. 20:33
 40/43 anonim válasza:
100%
Még neked van bűntudatod,pedig hidd el ebben az egészben inkább áldozat vagy! Teljesen megértelek,mi meg sajnos egy házban élünk a boszorka anyóssal és bizony volt,hogy szoptatás közben elvette tőlem a kislányomat mondván már nem éhes...hát köpni-nyelni nem tudtam,meg ő is pont mindig szoptatáskor jött be a szobába pedig ez egy meghitt baba-mama dolog. Mi is sokat veszekszünk a banya miatt, a párom sajna nem mer szólni neki, ha meg én szólok be akkor fut panaszkodni a fiának. De kérdem én ha nem vagyunk itt mit keres a szobánkban...mert bizony bejárkál....na mindegy sorolhatnám a szemétségeit de akkor egy kisregényt kellene írnom. A lényeg: az lenne a legjobb,ha el tudnátok költözni onnan, és persze ha a párod végre kiállna értetek! Döntse el: ki a fontosabb: Te és a babátok vagy a szülei.... Kitartást kívánok Neked és egy percig ne okold magad semmiért!!!!
2015. nov. 18. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!