Hogyan értessem meg velük, hogy nem vihetik el a gyereket nélkülem?
Nézd, ha kopog úgy, hogy nincs megbeszélve, és tényleg nem vágysz a társaságára, nyugodtan megmondhatod neki, hogy most nem alkalmas. Aludni akarsz, vagy otthoni elintézendő dolgod van, amiben nem tud segíteni, a gyerek alszik, legyen szíves, jöjjön holnap délután négykor (vagy amikor neked jó.) Ezután becsukod az ajtót és kész. Gondolom, nem lakik messze, ha csak úgy át tud szaladgálni.
Lehet, hogy lesz majd egy kis sírás, hiszti vagy szöveg, de néha muszáj felvállalni a konfliktust, ha valaki nem ért a szép szóból.
Ugyan kicsit más szitu, ami anyámmal volt, ő is úgy gondolta, hogy bármikor betoppanhat, hétvégén reggel 7-kor pl., amikor még mindenki aludt. Nehezítette a helyzetet, hogy kulcsa is van hozzánk. Elmondtam egyszer, de határozottan, hogy van saját napirendem, életritmusom, nem mindig fogadok szívesen vendéget, még őt sem, és felnőttként szeretném a saját életemet élni, zavartalanul. Van telefonja, hívjon fel, ha jönni akar, és megmondom, mikor alkalmas, én se állítok be éjjel 11-kor, pedig még bőven ébren vagyok. Volt egy kis truccolás, aztán belenyugodott.
ha kiírod ide a bajod és kapsz tanácsot, de te csak pattogsz, hogy jaj ne már.. akkor mit tegyünk?
állj a sarkadra, és tedd helyre. ja nem akarod? akkor viszont minek pattogsz?
Jaj, pedig dehogynem. :D
Pontosan ebből adódik a probléma, hogy minden nap megy.
Ugyanolyan, mint a gyerek, majd meglátod, ha nagyobb lesz. A határait feszegeti, hogy mit tehet még meg veled, meddig hagyod.
Ne mondd nekem, hogy az normális, hogy minden nap ott van veletek, ez nonszensz. Ti már külön család vagytok, ezt kéne felfognia neki is és neked is. (úgy tűnik, nem igazán sikerült eddig)
Ha most nem állsz a sarkadra, ez csak rosszabb lesz. Most egyenlőre csak átjár minden nap, és mivel hagyod, ezért továbblépett, és el is akarja vinni a picit. Ezután jön a "aludj mamánál" először csak egy éjszakát, majd többet is. A hozzátáplálásról nem is beszélve. Nem tudom, hogy tervezed, de nagyi tuti keresztülhúzza a számításaidat.
De te tudod...
na ugye hogy semmi sem jó a kérdezőnek.
szted a legjobb megoldás, hogy anyuka odacuccol, hisz úgyis ott van mindig, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!