Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan értessem meg velük,...

Hogyan értessem meg velük, hogy nem vihetik el a gyereket nélkülem?

Figyelt kérdés
3 hónapos babám van, anyós minden nap eljön, hogy viszi a gyereket, mindegy hova, de a lényeg, hogy nélkülem. Elmondtam már, hogy kicsi még, nem akarom odaadni stb. Erre ma is, mondtam neki, hogy jönnek rokonok hétvégén babalátogatóba, mire ő: majd akkor jön és elviszi pár órára a gyereket. (???) Teszem hozzá, még felvenni sem tudja, egy hetesen felkapta úgy, h nem tartotta a fejét, úgy kaptam utána...
2015. nov. 4. 22:10
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Kb. ugyanez van nálunk...
2015. nov. 5. 09:04
 32/54 A kérdező kommentje:
#29 Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
2015. nov. 5. 09:10
 33/54 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha kopog úgy, hogy nincs megbeszélve, és tényleg nem vágysz a társaságára, nyugodtan megmondhatod neki, hogy most nem alkalmas. Aludni akarsz, vagy otthoni elintézendő dolgod van, amiben nem tud segíteni, a gyerek alszik, legyen szíves, jöjjön holnap délután négykor (vagy amikor neked jó.) Ezután becsukod az ajtót és kész. Gondolom, nem lakik messze, ha csak úgy át tud szaladgálni.

Lehet, hogy lesz majd egy kis sírás, hiszti vagy szöveg, de néha muszáj felvállalni a konfliktust, ha valaki nem ért a szép szóból.

Ugyan kicsit más szitu, ami anyámmal volt, ő is úgy gondolta, hogy bármikor betoppanhat, hétvégén reggel 7-kor pl., amikor még mindenki aludt. Nehezítette a helyzetet, hogy kulcsa is van hozzánk. Elmondtam egyszer, de határozottan, hogy van saját napirendem, életritmusom, nem mindig fogadok szívesen vendéget, még őt sem, és felnőttként szeretném a saját életemet élni, zavartalanul. Van telefonja, hívjon fel, ha jönni akar, és megmondom, mikor alkalmas, én se állítok be éjjel 11-kor, pedig még bőven ébren vagyok. Volt egy kis truccolás, aztán belenyugodott.

2015. nov. 5. 09:24
 34/54 anonim ***** válasza:
86%

ha kiírod ide a bajod és kapsz tanácsot, de te csak pattogsz, hogy jaj ne már.. akkor mit tegyünk?

állj a sarkadra, és tedd helyre. ja nem akarod? akkor viszont minek pattogsz?

2015. nov. 5. 09:27
 35/54 A kérdező kommentje:
Pattogok? :D nem, csak vannak építő jellegű válaszok, és olyanok, amiket hasonló esetben más sem tenne meg. Írtak olyanok, akik tapasztaltak, megéltek hasonlót, nem csak elbagatelizálják, azt gondolom, aki azt mondja ezt érdemlek, rinyálok, pattogok, az nem ezek közé tartozik.
2015. nov. 5. 09:51
 36/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha már mindenhogyan mondtátok neki, mégsem érti meg, akkor arra tippelek, nem vagy elég határozott, anyósod lenéz, úgy gondolja, mondja csak a "kiscsaj" (bocsi!), úgyis azt csinálom, amit én akarok. Gondolom ezért nem akkor megy, amikor a fia is otthon van, mert a fiáról nem ezt gondolja, vele nem merne vitázni. Legyél határozott és mondd meg neki, amikor legközelebb ezzel jön, hogy utoljára mondod, nem viheti el a gyereket és amennyiben még egyszer megpróbálja ezt felhozni, többet nem lesz beengedve. Ilyenekkel csak drasztikusan lehet, bármennyire is durván hangzik, mert nem vesz magával egy szinten, azt gondolja, mindenképpen végigviszi az akaratát, nem győzhetsz vele szemben.
2015. nov. 5. 09:54
 37/54 A kérdező kommentje:
És ismét leírom, hogy a probléma nem az, hogy jön, bár az eredeti kérdéstől rég elkanyarodtunk :)
2015. nov. 5. 09:56
 38/54 anonim ***** válasza:
94%

Jaj, pedig dehogynem. :D

Pontosan ebből adódik a probléma, hogy minden nap megy.

Ugyanolyan, mint a gyerek, majd meglátod, ha nagyobb lesz. A határait feszegeti, hogy mit tehet még meg veled, meddig hagyod.

Ne mondd nekem, hogy az normális, hogy minden nap ott van veletek, ez nonszensz. Ti már külön család vagytok, ezt kéne felfognia neki is és neked is. (úgy tűnik, nem igazán sikerült eddig)

Ha most nem állsz a sarkadra, ez csak rosszabb lesz. Most egyenlőre csak átjár minden nap, és mivel hagyod, ezért továbblépett, és el is akarja vinni a picit. Ezután jön a "aludj mamánál" először csak egy éjszakát, majd többet is. A hozzátáplálásról nem is beszélve. Nem tudom, hogy tervezed, de nagyi tuti keresztülhúzza a számításaidat.

De te tudod...

2015. nov. 5. 10:21
 39/54 anonim ***** válasza:
82%

na ugye hogy semmi sem jó a kérdezőnek.

szted a legjobb megoldás, hogy anyuka odacuccol, hisz úgyis ott van mindig, nem?

2015. nov. 5. 10:24
 40/54 A kérdező kommentje:
Igen, bizonyos szintig megterhel, hogy mindig jön, persze! Mikor mondtam, hogy nem azért szültem, hogy más nevelje, meg odaadogassam, az volt a válasz, hogy fogok én még könyörögni... köszönöm a véleményeket, válaszokat, egyeseknek azt, hogy időt szántak a válaszadásra, még ha ócsároltak is...
2015. nov. 5. 10:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!