Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan értessem meg velük,...

Hogyan értessem meg velük, hogy nem vihetik el a gyereket nélkülem?

Figyelt kérdés
3 hónapos babám van, anyós minden nap eljön, hogy viszi a gyereket, mindegy hova, de a lényeg, hogy nélkülem. Elmondtam már, hogy kicsi még, nem akarom odaadni stb. Erre ma is, mondtam neki, hogy jönnek rokonok hétvégén babalátogatóba, mire ő: majd akkor jön és elviszi pár órára a gyereket. (???) Teszem hozzá, még felvenni sem tudja, egy hetesen felkapta úgy, h nem tartotta a fejét, úgy kaptam utána...
2015. nov. 4. 22:10
1 2 3 4 5 6
 21/54 Költőnő? ***** válasza:
100%

bocs, h ezt mondom, de igazából ti hagyjátok, háttérénekesek vagytok. A nem néha nem mkinek nem. Az néha tessék már rám figyelni ha épp nincs jobb dolga és izé nem lehetne hogy izé esetleg megbántani nem akarom és ne úgy tessék érteni blabla... Sztem kb ennyit akar meghallani.

De ha azt mondod: Anyuka, NEM. Na ezt kénytelen meghallani.

Jön a sírás? Naés. A gyermekednek is engedni fogsz mindig ha sír?

Vedd úgy, h most anyóson begyakorlod azt a következetességet és határozottságot, ami a gyerekhez kell.

2015. nov. 5. 05:54
 22/54 A kérdező kommentje:
Sajnos ő már nem 50-es, inkább 70-hez közel...nem kell senkit leostobázni, hülyézni. Volt, hogy határozott nemet mondtam, akkor röhög (nem is értem) és másnap ugyanúgy jőn az "elviszem" dologgal. Pont ez az, hogy már nem tudom, mit mondhatnék még neki, ha se szépen, se durván nem érti, és nem száll le a témáról. A normális hozzászólásokat köszönöm! Megerősített pár dologban.
2015. nov. 5. 06:45
 23/54 anonim ***** válasza:
100%

1. AZ ajtót bezárod és csak azt és akkor engedsz be, ahogy neked jó

2. Anyóst nem engeded be - "nem érek rá" megjegyzéssel. (Ha kinn áll két órát, az magánügye.

3. Anyós csak elöre bejelentve jöhet (telefonja biztos van), és csak akkor, ha egyrészt ráérsz, másrészt ott a férjed is.

4. Ha megsértödik, akkor legalább addig is nyugtod van.

De EZEKET NEKED kell betartani.

2015. nov. 5. 07:27
 24/54 anonim ***** válasza:
78%

jesszus nőjél fel!

ajtó becsuk,

kopog? kopogjon csak.

majd megunja és hazamegy

2015. nov. 5. 08:14
 25/54 A kérdező kommentje:
Ez lenne a felnőtt gondolkodás, eljárás?
2015. nov. 5. 08:21
 26/54 anonim ***** válasza:
85%

Igen, ha a másik fél nem ért a szóból.

Mellesleg ti külön család vagytok és senkinek (SENKINEK!!!!, még anyósnak sem) nincs joga ahhoz, hogy bejelentés NÉLKÜL csak úgy bemászkáljon a lakásotokba.

Ha nem az anyósról lenne szó, hanem valamilyen ismerösröl, akkor mit tennél? Szerintem azt, amit többen írtak: az ajtót bezárod és csak akkor és azt engedsz be, akit és amikor TE akarod.

Semmi különbség sincs, hogy a betolakodó a szomszég, agy munkatárs, felületes iemerös vagy az anyós - ha neked nem megfelelö az idöpont vagy a viselkedése, akkor nem engeded be és ennyi volt.

2015. nov. 5. 08:29
 27/54 anonim ***** válasza:
84%
ha a szép szó és már a csúnya se használ, akkor ez
2015. nov. 5. 08:31
 28/54 A kérdező kommentje:
Én egy szóval sem írtam, hogy belép az ajtón, meg ilyenek. Az igaz, hogy minden nap jön, és addig hív telefonon meg kopog, míg be nem engedem. Az unokát nem vonhatom meg tőle és nem is akarom, az én problémám még mindig nem ez. Ötleteket, tapasztalatokat kérdeztem, hogyan értessem meg, hogy nem adom a gyereket oda, hogy nélkülem elvigyék, mert mondtuk már szépen, durván, mégis minden nap ezzel cseszeget.
2015. nov. 5. 08:38
 29/54 anonim ***** válasza:
78%

ha ilyen tutyimutyi vagy akkor meg is érdemled,

megmondod, hogy jöhet kedd+csütörtökön 2-4ig és kész.

nem tetszik? kopog? telefonál? csinálja, pár nap után majd leáll. ja hogy gyenge vagy és engedsz neki? akkor ne nyivákolj!

2015. nov. 5. 08:45
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is voltak ilyen próbálkozások. Alig jöttünk ki a kórházból, már azon témázott, hogy 1-2 hónap és majd viszi ide-oda. Ha feljön a téma annyit szoktam mondani, hogy mivel kizárólag anyatejes, nem nagyon lehet tőlem messzire vinni és egyébként is csak a gyerekem és pici még, nem lenne egy nyugodt percem ameddig nincs mellettem, bocsi mama, majd ha nagyobb lesz. Erre nem igen tud mit mondani. Ha előről kezdi másnap, Te is újra elmondod. Csak megunják.
2015. nov. 5. 08:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!