Hogyan értessem meg vele, hogy az utolsó lenne akinek a gyereket odaadom?
Én most a jogi oldalát közelíteném meg.
A nagyszülőnek is van láthatási joga, amivel akkor és csak akkor érdemes foglalkoznod, ha majd ő indít eljárást, addig nem (magyarul te döntöd el, hogy odaadod-e neki a gyereket vagy sem- nekem így első olvasatra jó megoldásnak tűnik, hogy nálatok láthatja a gyereket, de el nem viheti. Hivatkozz arra, hogy még kicsi- ha ez neki nem tetszik, akkor c'est la vie :)
Ha viszont eljárást indít, akkor te nyugodtan hivatkozz a több évtizedes pszichiátriai diagnózisára ("remélhetőleg" van olyan súlyosságú és típusú, amire érdemben lehet hivatkozni) és kérd a szabályozott láthatást (ha nem hajlandó elmenni hozzátok, akkor vészmegoldásként megszabott időben elviszed a láthatásra kijelölt helyre- családsegítőbe vagy gyámhivatalba, ahogy nálatok szokás). Ez utóbbitól sem kell megijedni, ilyenkor nem hagyják egyedül a kicsivel és hidd el, hogy kb. 2 szabályozott láthatás után ő nem fog menni- annak a jegyzőkönyvezését meg majd a szakdolgozók intézik.
nem kell tőle megijedni- nem eszik ilyen forrón a kását és jogod van neked dönteni, hogy adod-e vagy nem- hiszen neki személyesen biztosítod a láthatást az otthonodban.
Az aktuálius nőjének nem vagy köteles láthatást biztosítani, nem vagy köteles beengedni.
(ilyen "édes"apa mellett én nem is engedném be az aktuális pár hetes partnert akkor sem, ha közösen kopogtatnának az ajtón, de ez csak az én véleményem).
Tudom, hogy tönkretette az életedet, emiatt rossz érzés van benned és esetleg félsz is tőle, de nem kell- nem tud neked ártani, ha nem hagyod magad zsarolni.
Ha az otthonodban kezd el fenyegetőzni, akkor ki kell nyitni az ajtót és megmondani neki, hogy "apuka akkor legyen kedves visszajönni legközelebb, ha tud ordítozás nélkül, kultúráltan viselkedni, valóban a kicsivel játszani és foglalkozni. Ezesetben ha előre megbeszéljük és alkalmas mindkettőnk számára, az ajtó nyitva áll és szeretettel várjuk. Minden más esetben legyen szíves távolmaradni és máshol csinálni a cirkuszt, viszont látásra"
:)
5-ös
Mi ez a nagyszülői láthatási jog????? Írnál róla? Pontos tv.-hátteret, hogy utánaolvashassak és felkészülhessek!
Én sem engedem az anyámnak még azt sem, hogy megnézze a gyermekem, nemhogy találkozzanak (magával vigye...Te Úristen!!). A facebook-on is miatta nem osztok meg soha semmilyen képet sem...túl sok a közös ismerős...
Kérdező!
Őszintén nem értem miért is jópofizol vele, ha ennyire nem normális. Függsz tőle? Vársz tőle valami jót (támogatás, örökség)? Vagy csak a gyermeki alávetettséget nem tudod magadban lebontani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!