Anyós azt akarja, menjek templomba, miközben én nem vagyok hívő, mit tegyek?
Én a magam böszme módján hívő vagyok, bár az egyháznak nevezett maffiával szemben vannak fenntartásaim...
De tudod, olyan ez, mint a sz*rás, parancsszóra sem lehet sz*rni. Ha nem szeretnél, ne menj el.
Én is jártam már így.
Szerintem bele senki nem hal ha elmegy, én is elmentem barátnőm kedvéért, de az első után közöltem hogy én sosem leszek mélyen vallásos hívő ember, és a világnézetemen sem fog változtatni. Amúgy én is képmutatásnak tartom az egészet.
1) Elmész és elmondod, mit gondolsz a dologról. Esetleg hozzá teszed, hogy bár a társasági élet számodra is fontos, de te nem a templomban találod ezt meg.
2) Elmész, végig rendetlenkedsz mise alatt és a végén leszídod, hogy miért kellett elmenned.
3) Nem mész el, de megköszönöd udvariasan a meghívást. Esetleg hozzáteszed, hogy a vallás az magánügy, és nem gondolod, hogy a másikra rá kell eröltetni, de azért jól esne, ha egy imát érted is elmondana a templomban.
4) Nem mész el. Sőt. Vallásid háborút indítasz, és a feljelented vallási zaklatásért és rasszizmusért, meg keresztény hadjáratért, amit ellened művel. És meghívod egy striptíz bárba, hogy az igazi emberek ott mulatnak.... stb
Bárhogy is ez a 2x2 út van:
pro primo: kedves és udvarisan CONTRA bunkó módon
pro secundo: elmész és kedvére teszel egyszer CONTRA nem mész el
Ha nem akarsz, ne menj.
A vallásosságot nem lehet kierőszakolni.
Csak akkor mennék el, ha a páromnak lenne fontos.
Bár én egyházi iskolába jártam, elég volt ott a képmutatásból.
Persze, nem halsz bele, ha elmész, de szerintem teljesen felesleges. De elvi kérdést ebből ne csináljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!