Anyós azt akarja, menjek templomba, miközben én nem vagyok hívő, mit tegyek?
Én biztos nem mennék, mert nem hiszek abban a sok marhaságban, amire a vallás épül. De ez persze egyénfüggő. Nehogy anyós miatt menj már... Állj ki magadért.
19L
Felnőtt ember vagy és nem képmutató, ugye? A barátnőd sajnos az anyja nevelése. A szájával elutasítja anyukát, de a tetteivel nem meri.(Csak hogy tudd: most azon megy a kimondatlan csata köztetek, hogy a batárnőd anyja be tud-e téged törni? Azaz az akaratodat megtörni. Ha igen, akkor nyámnyilának tart és úgy is fog veled bánni, ha nem, akkor mindenáron igyeekszik a lánya mellől elmarni.)
Én nem mennék, azt biztos. Ha pedig a barátnőm az anyját választja helyettem, akkor keresek egy felnőtt, nem egy infantilis, anyja-dirigálta normális lányt magamnak.
Szerintem se menj. Igazi vallásos embereknek sem kell feltétlenül templom, akkor miért pont egy nem vallásos ember menne.
Egyszerűen csak mond meg az anyjának, hogy nem vagy vallásos és hogy mit keresnél ott?
Ha erre jön az, hogy "De hát mit szólnak majd a....", akkor meg megmondod szépen, hogy te magasról teszel más véleményére és tegye ő is ezt.
Ennyi.
Csak ügyesen...
Mert ugyebár mit gondolnának róla az emberek, ha megtudnák. Hogy egy hitetlent visz be a templomba! Még az is lehet, a pokol tüzén égne el. ;)
Biztos, hogy nem mennék el.
Nincs problémám azzal, ha valaki vallásos, amíg nem akarja rám is rámerőltetni.
Szerintem mindegy, hogy ő valóban hisz-e, vagy csak képmutatásból jár. Ha te nem akarsz menni, akkor nem mész. Aki nem tudja felfogni a te meggyőződésedet, az korlátolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!