Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Aki utálja az anyóst/apóst,...

Aki utálja az anyóst/apóst, az kimondta a párja előtt ezt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 éve vagyunk együtt a párommal, az apja egy faragatlan, bunkó, önfejű, kibírhatatlan ember.

Állandóan oszt mindenkit, csak ő a valaki, mindenki más egy szar alak. Mindig csak olyankor mentem hozzájuk, ha muszáj volt, és bár soha nem mondtam ki a párom előtt, hogy utálom az apját, azt biztos érezte, hogy nem kedvelem.

2 hete viszont olyan megnyilvánulása volt az apjának egy családi összejövetelen, hogy tényleg nem bírtam tovább, felálltam az asztaltól és elvonultam bőgni (nem engem bántott vagy sértegetett, semmi közee nem volt hozzám).

A párom utánam jött, látta, hogy bőgök, nem szólt semmit, csak átölelt és simogatott, amolyan "bocsi, hogy ennyire hülye az apám" gesztusként.

Viszont napokig rágtam magam a dolgon, az utálat átalakult gyűlöletté, kb. rá 3 napra újra felhoztam a témát, újra bőgtem és sajnos a fejéhez vágtam, hogy gyűlölöm az apját.

Viszont nagyon megbántam, azóta is lelkiismeret-furdalásom van, hogy kijött a számon, mivel ő soha, egyetlen rossz szót sem szólt az én szüleimre.

Szerintetek mennyivel másabb, hogy kimondtam? Nem reagált rá semmit a barátom, amikor mondtam neki, hogy gyűlölöm az apját, sőt, tök megértőek tűnt, de úgy érzem, mégsem kellett volna a fejéhez vágnom. :(

2015. szept. 29. 23:39
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

És talán az undorodok tőle kifejezés tényleg jobban illik arra, amit érzek, mint a gyűlölet

A páromtól meg mégis, hogy kérjek elnézést?

"Ne haragudj, hogy undorodok az apádtól, nem szándékosan csinálom és sajnálom, hogy ezt érzem."?

2015. szept. 30. 09:30
 12/25 anonim ***** válasza:
nem kell, de miért vagy ilyen érzékeny? Beszólsz papának és kész. Anyám házasságából azt tanultam, hogy a kedves álmosolygásnak nincsen meg a haszna, mert 20 éven át kénytelen vagy csinálni és mégis te maradsz a szar alak. Akkor inkább össze veszek vele,de legalább nem kell többet átmenni :D Párodnak kifejted sajnálod a hisztidet,de ez van nem kedveled az apját,viszont többet nem rendezel fölösleges jelenetet(mert ez az volt,hisz fölöslegesen hoztad fel a témát és bár "rég" volt mégis bőgtél egyet, szerintem túl érzékeny vagy)
2015. szept. 30. 09:48
 13/25 anonim ***** válasza:
engem mikor utoljára megaláztak, nem elbőgtem magam, hanem nyersen visszafeleltem, mivel ha a másik fél nem tud viselkedni, akkor nekem miért kell?(finomkodni nem érdemes az ilyen nem veszi fel)
2015. szept. 30. 09:50
 14/25 anonim ***** válasza:
Nekem a párom szüleivel semmi bajom sincs, nagyon jól kijövök velük, viszont a huga kibírhatatlan h*lye p*csa. Ha a saját szülei és a bátyja is azt mondja róla, hogy nagyon szeretik őt,mert családtag,de amúgy önző, kibírhatatlan, tolakodó, tahó természete van és akkor szeretik a legjobban,mikor alszik vagy beteg és csendben van, akkor szerintem nem én látom ezt rosszul(volt, hogy az anyukája nekem sírt miatta). Ennek ellenére, mikor egyszer kifakadtam a páromnak róla, akkor láttam, hogy rosszul esett neki, hiába tudta pontosan, hogy nem én reagáltam túl az adott helyzetet.Én nem a gyűlölöm szót használtam, hanem konkrétan azt mondtam, hogy legszívesebben fognék egy puskát és tarkón lőném magam,mikor a közelemben van. Elismerem nem volt szép, de olyan bunkó beszólásai voltak azon az estén, hogy elszakadt a cérna. Utána higgadtan annyit mondtam a páromnak, hogy csakis miatta tiszteletet,kedvességet tudok mutatni felé,tehát ha normálisan próbál viselkedni, akkor én is az leszek vele(sajnos mi egy városban is élünk), de ne várja azt, hogy nagy barátnők legyünk, mert az sosem fog megtörténni. És azt is megígértem, hogy ha ő minden egyes alkalommal határozottan leállítja,mikor csinálja a fesztivált, akkor nem fogok neki beszólni, de ha csak egyszer előfordul, hogy a kifogásolható dolgaiért nem szól, akkor úgy elküldöm a hugát a büdös francba, hogy sírva fakad(ismer, tudja, hogy ha úgy áll a helyzet, akkor elég keményen neki tudok menni az embernek és alpári szavak használata nélkül is úgy oda tudok szúrni a másiknak, ami piszkosul tud fájni). Ugyanis az a gond, hogy mivel ő vele nőtt fel, ezért egy csomó dolog, ami szerintem eszméletlen gáz, neki fel sem tűnik, mert mármindegy alapon rá se szól ilyenekért a hugára,hanem ráhagyja. Mielőtt még valaki szerint én reagálom túl, megkérdeztem tőle, hogy ha az én tesóm csinálná/mondaná ezt és ezt, akkor mit szólna, minden egyes alkalommal az volt a válasz, hogy rettenetesen kiakadna, de hogy a tesójának hiába mondana bármit, fel sem fogná,mert egyrészt mivel egyáltalán nem tűri a legkedvesebben megfogalmazott,jóindulatú kritikát sem, vagy vérig sértődik és balhézik vagy jobbik esetben értetlen szemekkel néz és mondja, hogy ő bizony nem ilyen,nem is érti, hogy miért mondjuk ezt neki. Nem egyszerű helyzet, én is azt szeretném, ha jól kijönnénk, elég sokmindent eltűrtem tőle,próbáltam hozzá közeledni,de már rájöttem, hogy nem szabad magam hagyni.
2015. szept. 30. 10:21
 15/25 A kérdező kommentje:

Az a fő bajom, hogy náluk is az van, hogy soha senki nem szól rá, mert "ő ilyen".

Sokszor a párom sem áll ki mellettem, ami borzasztó rosszul esik. Mert "ne foglalkozz vele, ő ilyen, hiába mondunk neki akármit, úgyse érti meg". A párom meg azt nem érti meg, hogy nem az apját akarom megváltoztatni, hanem azt szeretném érezni, hogy mellettem van, ha az apja beszól.

Én úgy vagyok vele, más házában nem fokozom a feszültséget, nem szólok vissza neki, viszont cserébe tényleg csak akkor megyek, ha tényleg "muszáj".

De azt megmondtam a páromnak a kiborulásomkor, hogy ha egyszer az apja hasonló dolgot csinál a házunkban, engem nem fog érdekelni senki és semmi, elküldöm a fenébe és egy ideig oda vissza nem fog jönni.

2015. szept. 30. 10:32
 16/25 anonim ***** válasza:
én nem tartom tiszteletben hogy az ő házában vagyok, mert ilyen alapon 20 éven át tartó senyvedés várna rám... pl. sógornőm folyton lenénizett(csak mert babája született) egy ideig szépen kértem, aztán csúnyán végül visszavágtam azzal, hogy ha én is 40 leszek már nénizhetsz"-ebben az a sértő, hogy ő épp 40.- Persze így már nem tetszett neki a nénizés és békén is hagyott. Szóval a kedvesség náluk nem játszik és persze azt mondják ilyenkor ,te legyél az okosabb, de őszintén a kedves családtag mindig odébb van lökve, le van nézve és ki van rekesztve csak mert vele lehet. Én ezt untam meg és azóta is ha valami nem tetszik megmondom, max nem látnak szívesen,de azzal pont hogy nem fogok veszíteni semmit.
2015. szept. 30. 11:12
 17/25 anonim ***** válasza:
Mikor ex pasimmal együtt voltunk akkor én meg mondtam neki,h nem szimpi sem az apja..sem az apja élettársa..(anyukáját nem ismerem/ismertem) Meg van az oka,hogy miért nem szimpatizáltam velük! Amikor meghívtak minket karácsonykor ebédelni,ott bebizonyosodott h nem komplettek..ép elméjű ember nem beszél viselkedik úgy mint ők! Jelenlegi párom szüleivel jól kijövök..
2015. szept. 30. 11:23
 18/25 anonim ***** válasza:
93%

Mi történt az unokája szülnapján?

A véleményem pedig az, hogy túl érzékeny vagy, ne haragudj.

Ismerek ilyen embert én is (az apám) de már kénytelen voltam megtanulni elengedni a fülem mellett ezeket a beszólásokat, a folyamatos lehülyézést, mert különben nagyon-nagyon rosszul érezném magam a társaságában.

És hiába mondasz neki bármit, hiába próbálod védeni magad, vagy a párod, egyszerűen nem jut el a füléig, csak falra hányt borsó minden egyes szó. Fölösleges. Teljesen. És nyilvánvalóan a többi családtag is tudja ezt, ezért nem száll szembe, mert értelmetlen, és csak vitát szít, és csak a feszültség lesz minden egyes családi eseményen, ezért inkább a béke kedvéért mindenki ráhagyja.

2015. szept. 30. 11:47
 19/25 anonim ***** válasza:
66%
Kedves kérdező! Jól látod a helyzetet. Mivel nem megváltoztatni akarod az apját (így azt sem tudod megakadályozni, hogy téged ill. a családodat bántsa), legalább a párod álljon ki melletted. Ha nem teszi, akkor egy puha pö.s! Az életben lesznek sokkal komolyabb dolgok, amiben ki kell állni egymásért. Akkor sem fog kiállni melletted? Meggondolandó, hogy hosszú távon hogy fog ez működni.
2015. szept. 30. 11:48
 20/25 anonim ***** válasza:
Nekem a sógorom ilyen tahó. Általában ha rákezd anyósoméknél és én is ott vagyok, akkor rászólok, hogy tolja vissza a kapanyelet a szájába, egyen vagy mehet haza. Először megdöbbent azóta elég ha ránézek. Képes vérig csesztetni a saját anyósát, feleségét, fiát mindenkit aki ott van. Elég bunkó a viselkedése. Dolgos, szorgalmas ember egyébként, nem is smucig, segítőkész, de ha rátör az idiotizmusa elviselhetetlen. Szóval a lényeg a lényeg, próbálj meg neki visszaszólni a saját stílusában.
2015. szept. 30. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!