Semmi nem jó nekik, de ők se tesznek semmit és mi vagyunk a szemetek, ezek után is segítsünk?
Anyósom elutazott egy hétre az anyjához, ezért megkért, hogy főzzek apósomra, amit kér, mást nem kell, megcsinál mindent. Ezt meg is beszéltem vele, hogy szóljon mikor főzzek, mit, mert nem ismerem a szokásait annyira.
Arra a 6 napra odamentünk hozzájuk.
A 2.napon magamtól főztem, mert nem szólt, de hát nekünk is kell valamit enni, csináltam pörköltet, mert az mondta azt megeszi... Evett apósom belőle, de azért megjegyezte, hogy hááát azért ez nem olyan mint anyósomé, ő nem tesz bele semmit, csak húst meg fűszereket... és nem ette meg a többit, férjem megnyugtatott hogy finom lett, ő amúgy is nagyon szereti. Másik nap paradicsomos gombócot csináltam, és megjegyezte, hogy a szósznak nagyon paradicsom íze van! Annyit kell tudni rólam, hogy igyekszem friss dolgokból főzni, nem szeretem a konzerv/fagyasztott dolgokat, ha van friss és úgy főzök, hogy legyen íze. Erre is megjegyzést tett, hogy anyósom csak konzervből és félkészből főz.
Valamint elég hajmeresztő dolgokat láttunk (azzal az ecsettel keni pl a csirkét stb-t, amivel én festettem a haját, arra is persze az volt, hogy biztos azért lett sötétebb a haja, mert én csináltam, még véletlen sem a bolti festék miatt, ami csalóka...) Ez után nem főztem, csak amikor már tényleg szólt, amit akart.
Automatikusan mosogattam magam után, de a 3. napon a kezem megsérült a munkahelyemen, ezért megkértem a férjem, hogy segítsen, ő mosogatott, én főztem. (Apósom egyetlen alkalommal sem mosogatott el, 3napot ment dolgozni, a többit otthon volt, csak napi 5-6tányért halmozott az étkezőasztalra, pedig látta a kezem is). Amikor ezt meglátta, ócsárolta a dolgot, hogy mi az hogy a férfi mosogat? Utolsó nap nem mosogattunk el, mert este mentünk és nem ettünk amúgy sem, két tányér volt össz-vissz.
Nah ezek után anyósom este felhívta a párom és le lettünk cs*szve, hogy nem főztem rá, éhezett! Nem is ízlett neki, nem volt elmosogatva és ki se lett takarítva a ház (munka mellett, úgy hogy apósom otthon volt 3 napot, ráadásul nem is mi lakunk ott, kellett volna szerintetek?).
Szerintetek? Ezek után segítenétek? MeErt mondta hogy még fog ám elutazni....
Ferjed tudja bizonyitani, hogy igenis foztel es mosogattal...mit nem hisz el az anyos?
Segitenek legkozelebb is de nem tudsz mit tenni, ha nem izlik a papanak, nem izlik, ennyi. Mondjuk, nam ertem, ha ennyire rosszul erezte magat, minek kellene megegyszer a segitseged? Ha ennyire pocsekul fozol -szerinte- es nem takaritasz? De mindegy.
Apósomnak hitt, mert ő sírt neki.
Azt én se tudom, gondolom jól jött, de megköszönni persze luxus...
Felajánlotta a férjem, hogy akkor rendeljen kaját, fizessen be a futáros dologra. Az drága!
Oh és kihagytam, hogy azzal indított anyósom, hogy elcsesztük a mosogatót, mi a f**zt csináltunk (így), mert áll benne a víz! Amikor elmentünk semmi gond nem volt egyébként. Aztán kiderült, hogy visszafolyik, de bocsánatot kérni is luxus.
Siman hagyod hogy hazicselednek nezzenek. Ugy is kezelnek.
Legkozelebb megmondod a ferjednek meg az aposnak/anyosnak is hogy nem vagy a csicskajuk, ha apuka ehes majd foz maganak, vagy anyuka elkesziti elore es beteszi a hutobe.
Allj mar a sarkadra bakker. A ferjednek is gratulalok.
igen, annyiban egyetértek, ez egy szivesség - lett volna, ha arról szól, amit megbeszéltetek: te főzöl, ő pedig megnyugodva elvan az anyjánál.
Megértem én, valszeg az van hogy 40 éve együtt vannak, megszokta már após az ő főztjét, és minden ami máshogy van, neki az nem más, hanem szar. Arról nem is beszélve h az ő generációjukban még szégyen lett volna hogy az asszony helyett az ura mosogat. Kár h abban a generációban egy csomó kiégett, vegetáló nő van, akinek abból áll mai napig az élete h kiszolgálja az urát (nem a társát, az urát) meg a családot.
Legyén büszke a férjedre hogy besegít, de azt beszéld meg vele, hogy először és utoljára volt ilyen. Megpróbáltátok, mindenből a legjobbat tettétek elé (bakker, frissből főzni, ez kincs manapság) neki nem volt jó. Kész, ennyi, ételhordó cég ahogy más is írta. Lehet majd utólag érzelmileg zsarolgatnia az anyósnak meg minden, de hidd el, aki ilyen, az ilyen is marad, és ahogy öregszik egyre rosszabb a helyzet.
" ez nem cseledseg, ez szivesseg es joszandek"
Semmi bajom nem lenne vele ha
1. a felajanlas onkentesen szuletett volna, nem pedig felszolitas utan mentek oda
2. Az elvegzett munkanak orultek volna es szepen megkoszonik. Ha aposnak nem fogara valo a kaja, azzal sincs semmi baj, azzal viszont igen ha szovateszi.
Anyuka azt kepzeli hogy o fujja a passzatszelet a csaladban, errol nagyon hamar le kell szoktatni.
asod akkor haljon éhen, ha ilyen életképtelen.
anyósod meg akkor legyen mellett 0/24-ben és nyalja a popóját.
mi lesz ha anyós hal meg előbb?!
ja és többet nem segítenék.
Ha lett volna egy kis esze anyosodnak, akkor befogja a száját, mivel még igényt tartana a legközelebbi utazása alkalmával is a segítségedre. Ha meg ennyire fjos minden, akkor ne kérjen semmit. .jaa az nem jó, mert utána nem köthet beléd!
Anyukám egy hónapig főzött ránk, mert lebetegedtem. Nem mondom, hogy minden ízlett, hiszen a saját főztöm nekem a legjobb, de soha nem szóltam, hogy zsíros a leves, vagy sótlan a nemtudom micsoda. Csak olyasmit, hogy borsòt vagy fokhagymasat ne, mert attól beteg vagyok. Örültem, hogy vki ételt rak az asztalomra, nem még kifogasoljak bármit. Aposod egy hálátlan dög, más megkoszonné a főtt ételt, még akkor is ha nem ízlik. Megdolgoztal vele ennyi jár. Igazán tiszteletlen mind a kettő! Soha többet nem főznék rájuk az hetszentseg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!