Jogosan várják el azt, hogy ezek után segítsünk nekik?
Figyelt kérdés
Anyósoméknak hitel volt a házukon, nem tudták egyedül fizetni, ezért megbeszéltük, hogy hozzájuk költözünk, fizetjük a hitelt és a rezsi ránk eső részét, cserébe csak azt kértük, hogy ne telepedjenek ránk. Beköltöztünk és ahogy lecsengett az újdonság varázsa egyre inkább beleszóltak az életünkbe, végül 1,5 évvel később elköltöztünk, vettünk egy saját lakást, mert kibírhatatlanná vált az életünk. Anyósomék akkor fröcsögtek, hogy jobb is ha eltűnünk, mert csak a baj volt velünk és élősködtünk rajtuk, hisz még lakbért sem fizettünk. Most megkerestek minket, hogy lassan viszi a bank a házukat, mert vagy a hitelt fizetik vagy a rezsit és most már minden a kikapcsolás szélén áll, így a rezsire kell fizetniük. Azt várják tőlünk, hogy fizessük ki helyettük, hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk. A férjem hajlik rá, hogy valahogyan segítsünk, de én nem merek felvenni egy újabb hitelt (a mi házunkra is fizetünk), hogy őket kirángassuk a sz**ból.2013. máj. 29. 08:36
1/21 anonim válasza:
Én nem segítenék. Viszont emlékeztetnèm arra a nem csekély összegre amit kifizettem amig ott laktam na nehogy már én sporoljak azért hogy Neki jo legyen.akkor nagy volt a szája, legyen most is csak egyedül.
2/21 anonim válasza:
Ingyen lakhatás?!? Nem. Csinálják,cahogy tudják!! Én a helyetekben többet hozzájuk sem szólnék, nem hogy segíteni!!
3/21 anonim válasza:
"de én nem merek felvenni egy újabb hitelt " - hát azt semmiképpen. Össze kell írni, amíg ott laktatok, mennyit fizettetek, és veszekedés nélkül elmondani: nem tartoztok, és nektek is hitelt kéne felvenni, hogy adjatok, azt pedig nem szabad, mert az nem megoldás, cak átolása egyik helyről a másikra, akkor ti kerültök nagyon nehéz helyzetbe. Kisebb lakásba fognak költözni, ez van.. Ha nem megy a családi ház, nem megy.. Sokan élnek lakótelepen.
5/21 anonim válasza:
Mi az ingyen lakhatás abban, hogy a hitelt fizettétek helyettük? Kb olyan, mintha lakbért fizettetek volna...Ráadásul ti tettetek nekik szívességet azzal, hogy odaköltöztetek, nem fordítva. Anyósodék nagyon fordítva ülnek azon a lovon, én tuti nem verném magam adósságokba ezek után miattuk. Oldják meg.
6/21 anonim válasza:
Tényleg rosszul ülik meg a lovat. Ha odaadjátok a pénzt anno akkor ugyanúgy a számlát fizetik be helyette. Nemtom mit variálnak, ha kaptak így is úgyis lóvét. Arra fognak játszani a következőben, hogy úgyis a tiétek lesz, ne hagyjátok elveszni. szóval készüljetek fel a lelki zsarolásra.
7/21 anonim válasza:
Nálunk anyu jön a tetóvel, hogy nem hagyta most sem, hogy rádőljön, de senki be nem segítene neki. Kilett cserélve egy gerenda. Most mit várnak a szülők? "úgyis a tiétek lesz" olyan hülye dolog ez. De most saját életüket kell fizetnie a fiatalnak, qurvára nem alapozhatsz arra, hogy majd a tiéd lesz, főleg, ha vagytok hárman tesók, és nem is keresel sokat, hogy így előre befektess. Nekünk pl hitelt várt volna el anyu, hogy felvegyünk a tetőre. pfff. és ha meg nekem kéne pár év belül és nem tudok felvenni akkor én meg kihez menjek?
8/21 hayabusa válasza:
Szerintem erre Te is tudod a választ......nincs segítség!! Más kérdés, hogy ha a férjed hajlik rá- hiszen csak a szülei-akkor köztetek ez milyen feszültségeket szül, ha nem egyezik a véleményetek.
10/21 anonim válasza:
9:01-eske megmondta a tutit...nekem nagyanyám csinálta ezt anyámékkal, meg nagynénémékkel, elvárta volna, hogy oda fizessék a nagy pénzeket, az ő házának a rendbetételére, mert hogy az majd az övék lesz úgyis. Az nem zavarta, hogy anyáék nyakig voltak a mi házunk hitelével, nagynéném meg egyedülálló anya volt minimálbérből. Le van ejtve, lényeg, hogy neki jó legyen. Nem értem az ilyen embereket, miért nem gondolkodnak??!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!