Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan várják el azt, hogy...

Jogosan várják el azt, hogy ezek után segítsünk nekik?

Figyelt kérdés
Anyósoméknak hitel volt a házukon, nem tudták egyedül fizetni, ezért megbeszéltük, hogy hozzájuk költözünk, fizetjük a hitelt és a rezsi ránk eső részét, cserébe csak azt kértük, hogy ne telepedjenek ránk. Beköltöztünk és ahogy lecsengett az újdonság varázsa egyre inkább beleszóltak az életünkbe, végül 1,5 évvel később elköltöztünk, vettünk egy saját lakást, mert kibírhatatlanná vált az életünk. Anyósomék akkor fröcsögtek, hogy jobb is ha eltűnünk, mert csak a baj volt velünk és élősködtünk rajtuk, hisz még lakbért sem fizettünk. Most megkerestek minket, hogy lassan viszi a bank a házukat, mert vagy a hitelt fizetik vagy a rezsit és most már minden a kikapcsolás szélén áll, így a rezsire kell fizetniük. Azt várják tőlünk, hogy fizessük ki helyettük, hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk. A férjem hajlik rá, hogy valahogyan segítsünk, de én nem merek felvenni egy újabb hitelt (a mi házunkra is fizetünk), hogy őket kirángassuk a sz**ból.
2013. máj. 29. 08:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
51%

Valahol sajnálom anyósodékat, mert ez kétségbeejtő helyet és a lelkük mélyén ők is érzik, hogy csúnyán viselkedtek veletek és vaószínűleg nem fogtok segíteni.

Ezért már eleve "támadnak", hogy ez nekik ját, meg érzelmi zsarolás meg egyíébként is nehogy már a szülők utcára kerüljenek.

Valahogy tényleg segítsetek nekik.

Mondjuk tanácsadással. Üljetek le velük, mutassák meg nektek az összes papírt. Próbáljátok eladni az ingatlant, hátha marad némi különbözet, amiből egy pici lakásba el tudnak költözni. Ajánljátok fel, hogy abban tudtok segíteni, hogy költözéskor lenullázzátok nekik a mérőket, mert anélkül ugyebár nem lehet az új tulajra íratni a közműveket, amíg az előzőnek tartozása van.

Plusz egy hitelt ne vegyetek a nyakatokba, semmiképpen! Ezt is értessétek meg velük. Pont nekik kellene tudniuk, hogy mennyire sz*r egy bedőlt hitel, ne akarják a saját gyermeküket belevinni a hülyeségbe.

Értessétek meg velük, hogy segíteni akartok nekik, de nektek is vannak korlátaitok.

2013. máj. 29. 09:43
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Az ő életük oldják meg ők.
2013. máj. 29. 10:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg le leszek pontozva, DE: Ha belegondolok a saját helyzetembe...ha édesanyámék jártak volna így, biztos segítenék nekik. vennék fel hitelt is akár, mivel nekünk mindig jó volt a viszonyunk, ők is hoztak áldozatot értem, felneveltek,mindig én voltam az első nekik, nem magukra gondoltak. Szóval ebből a szempontból értem a férjedet, bár nem tudom, hogy közöttük milyen volt a kapcsolat. Az anyós-téma meg más, szóval azt is értem, hogy te nem akarsz segíteni. Viszont a férjed szüleiről van szó, szerintem ő mérlegeljen. Én rábíznám a döntést.
2013. máj. 29. 14:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Van egy jo otletem (remelem, ti is annak tartjatok majd): ugy, ahogy ti ott eltetek a szuloknel, vegyenek fel alberlot! A berlet arabol legalabb a hitel egy reszet befizethetnek, a tobbire pedig sporoljonak!
2013. máj. 29. 15:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
férjedet kéne megygyőzni, hogy elnézést, de de nem vagy rá hajlandó. Főleg ezek után nem. Vagy írjatok szerződést, hogy ők ezt utána visszaadják nektek. Tegyétek hivatalossá.
2013. máj. 29. 15:46
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
én tuti nem vennék a nyakamba még egy hitelt még akkor sem, ha nagyon jó viszonyban lennék a szüleimmel. Miért vinném magam nyomorba? Nem akarom nyögni a hiteleket, közben meg nem jutok egyről a kettőre az életemben a párommal. NEM!
2013. jún. 1. 23:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy nagyon sokszor, a szülő bűntudatot okoz a gyereknek, És tudja, hogy ez nagy erő, a lelkiismeretre hat elég nagy súllyal. És véleményem szerint ez nem fer. Főleg, ha tudja, hogy a gyerekének is vannak gondojai, és még ezt is rárakja. Szerintem ez gyávaság és önzőség.
2013. jún. 2. 06:29
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem vennék fel hitelt.

Még ha normálisan viszonyultak volna hozzátok, azt mondom, talán. De így, hogy azt vágják a fejetekhez, hogy ingyen laktatok náluk (miközben helyettük fizettétek az ő hitelüket), meg h jobb is hogy eltűntetek, egyáltalán nem segítenék. Elmagyaráznám nekik, hogy ti így is rengeteget segítettetek nekik, nem várhatják el azt, hogy a saját h*lyeségük miatt ti is hitelbe verjétek magatokat.

Mellesleg az efféle gondolkodásmódból következtetem azt, hogy úgyis 90%-ban a rezsit fizetnék a pénzből, nem a hitelt.

2013. jún. 3. 18:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem várják el jogosan. A férjedet valamelyest megértem, mert mégis csak a szülei. Viszont ha anyósodék szerint csak koloncok voltatok a nyakukon (úgy, hogy közbe törlesztettétek nekik a hitelt), akkor nem értem, miért jönnek hozzátok segítségért. Nekem ez tipikusan olyannak hangzik, hogy "csak akkor vannak nekem rokonaim, ha nekem segítség kell".

Ha kijelentették, hogy ti élősködtetek (ami nem jogos), akkor most miért ők akarnak a ti kasszátokon élősködni? Most nem "élősködik" rajtuk senki, és érdekes módon nem tudják kifizetni se a hitelt, se a rezsit.

Hitelt csak és kizárólag magamért vennék fel, senki más kedvéért soha.

2013. jún. 4. 09:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"élősködtünk rajtuk, hisz még lakbért sem fizettünk."

"hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk."

A férjed nem világosította fel arról, hogy az ő hitelüket ti fizettétek? Vagy azon felül elvárták volna a lakbért?

Nem a segítség kéréssel van a baj, hanem a hozzáállásával.

A férjed elég naiv.

Tisztázzátok először azt a dolgot, hogy hogy értette ez a "hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk." dolgot.

2013. jún. 4. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!