Jogosan várják el azt, hogy ezek után segítsünk nekik?
Valahol sajnálom anyósodékat, mert ez kétségbeejtő helyet és a lelkük mélyén ők is érzik, hogy csúnyán viselkedtek veletek és vaószínűleg nem fogtok segíteni.
Ezért már eleve "támadnak", hogy ez nekik ját, meg érzelmi zsarolás meg egyíébként is nehogy már a szülők utcára kerüljenek.
Valahogy tényleg segítsetek nekik.
Mondjuk tanácsadással. Üljetek le velük, mutassák meg nektek az összes papírt. Próbáljátok eladni az ingatlant, hátha marad némi különbözet, amiből egy pici lakásba el tudnak költözni. Ajánljátok fel, hogy abban tudtok segíteni, hogy költözéskor lenullázzátok nekik a mérőket, mert anélkül ugyebár nem lehet az új tulajra íratni a közműveket, amíg az előzőnek tartozása van.
Plusz egy hitelt ne vegyetek a nyakatokba, semmiképpen! Ezt is értessétek meg velük. Pont nekik kellene tudniuk, hogy mennyire sz*r egy bedőlt hitel, ne akarják a saját gyermeküket belevinni a hülyeségbe.
Értessétek meg velük, hogy segíteni akartok nekik, de nektek is vannak korlátaitok.
Nem vennék fel hitelt.
Még ha normálisan viszonyultak volna hozzátok, azt mondom, talán. De így, hogy azt vágják a fejetekhez, hogy ingyen laktatok náluk (miközben helyettük fizettétek az ő hitelüket), meg h jobb is hogy eltűntetek, egyáltalán nem segítenék. Elmagyaráznám nekik, hogy ti így is rengeteget segítettetek nekik, nem várhatják el azt, hogy a saját h*lyeségük miatt ti is hitelbe verjétek magatokat.
Mellesleg az efféle gondolkodásmódból következtetem azt, hogy úgyis 90%-ban a rezsit fizetnék a pénzből, nem a hitelt.
Nem várják el jogosan. A férjedet valamelyest megértem, mert mégis csak a szülei. Viszont ha anyósodék szerint csak koloncok voltatok a nyakukon (úgy, hogy közbe törlesztettétek nekik a hitelt), akkor nem értem, miért jönnek hozzátok segítségért. Nekem ez tipikusan olyannak hangzik, hogy "csak akkor vannak nekem rokonaim, ha nekem segítség kell".
Ha kijelentették, hogy ti élősködtetek (ami nem jogos), akkor most miért ők akarnak a ti kasszátokon élősködni? Most nem "élősködik" rajtuk senki, és érdekes módon nem tudják kifizetni se a hitelt, se a rezsit.
Hitelt csak és kizárólag magamért vennék fel, senki más kedvéért soha.
"élősködtünk rajtuk, hisz még lakbért sem fizettünk."
"hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk."
A férjed nem világosította fel arról, hogy az ő hitelüket ti fizettétek? Vagy azon felül elvárták volna a lakbért?
Nem a segítség kéréssel van a baj, hanem a hozzáállásával.
A férjed elég naiv.
Tisztázzátok először azt a dolgot, hogy hogy értette ez a "hiszen ők évekig ingyen szállást(?) biztosítottak nekünk." dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!