Jogosan kerhetne el anyum a koltseg egy reszet?
Ezt meg kell előre beszélni. El kell mondani nekik, ha kell fényképet küldeni a sírhelyről hogy rossz állapotban van, és a testvérek egyenlő arányban javítsák meg. De ha úgy döntenek hogy nem fizetnek 1 forintot sem, akkor tudomásul kell venni. Kötelezni nem nagyon lehet őket. Ilyenkor vagy az anyukád csinál mindent, és vállal minden költséget, vagy hagyja hogy teljesen tönkremenjen a hely, és amikor lejár a bérlési szerződés, hagyni kell hogy a sírhely megszűnjön..
Na én ezért vagyok a hamvasztás híve.. Ott ilyen gondok nincsenek.
Mi is így voltunk, meghalt mamám, anyum anyukája. Anyum két tesója, nem akart/nem tudott beszállni a költségekbe. Az egyik eljött a temetésre, a másik el sem jött, mondván nincs pénze. Ők nem laktak messzi, elég közel ahhoz képest..
Egyik sem fizetett bele. nem tudott anyum mit csinálni, a temetést viszont rendezni kellett. Volt valamennyi pénz félre téve, de mivel elég hirtelen történt, ez nem volt elég, kértünk kölcsön. Utólag egyik sem fizetett bele. Nem is kínlódott anyum vele.
Ha így nem akarják nálatok fizetni a részüket, ha a csekket elkülditek nyilván akkor sem fogják. Nem tudom hogy ezt pereskedéssel meg lehetne-e oldani, de ugye arra is költeni kell.. szóval ez szerintem így patt helyzet. esetleg ha tudtok még várni, és addig egyben marad a sír gyűjtsétek össze, vagy pedig apránként csináltassátok meg, ne mindent egyszerre, ahogy a pénz futja. Esetleg kérjetek segítséget ismerőstől aki segítene megcsinálni a sírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!