Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet röviden annyi, hogy anyóssal nem vagyok jóban, lassan egy éve, hogy összevesztünk. Kóstolgatott, irányítani próbált minket, műbalhékat csinált, hogy éket verjen közénk és kipróbálja a türelmemet. Már egy éve nyeltem a megjegyzéseket, sértéseket, amikor elszakadt a cérna. Akkor a párom kiállt mellettem, most viszont bántja a dolog, hogy eddig én nem próbáltam meg békülni az anyukájával. Átbeszéltük, hajlandó lennék rá, nem a bocsánatkérésre, mert ő azt várná, csak egy semleges viszony kialakítására vele. Anyuka viszont nem akar leülni beszélni velem. A párom meg szenved ettől, és kezd elfordulni tőlem. Ha volt valaki esetleg hasonló helyzetben, vagy van valami jó tanácsa, szívesen fogadnám :)

2015. aug. 27. 10:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
72%
6# válaszoló vagyok ismént.Nézze hölgyem.Azt amit mondani szeretne az anyósnak írja le levélben.Postán küldje el neki Saját kezébe érkezzen ! A párja életében az anyuka az ön anyósa fontos szerepet tölt be... Ha egyke ,magyarán egyedüli gyerek akkor az anyós nem fog megváltozni ! Mérlegelje és döntsön !
2015. aug. 27. 11:17
 12/28 A kérdező kommentje:
Nincs testvérem, páromnak van egy lánytesója. Viszont kiskorukban elváltak a szüleik.
2015. aug. 27. 11:18
 13/28 A kérdező kommentje:
Párom figyelmeztetett az elején, hogy kóstolgatni fog, vigyázzak vele. Sajnos hiába állítja le, egy idő után kezdte az elejéről. Tűrtem is egy darabig, de csak kihozott a sodromból...
2015. aug. 27. 11:22
 14/28 anonim ***** válasza:
77%
5-ös vagyok: így nem kérnék bocsánatot. Nálunk az első eset határon mozgott, de nem volt sértegetés vagy ilyesmi.
2015. aug. 27. 11:28
 15/28 piroska és a farkas ***** válasza:
85%
Nos, én úgy gondolom, hogy itt az anyos az akinek bocsánatot kellene kérnie. Meg vagyok zavarodva, h mi alapján gondolja a néni, hogy te tartozol ezzel, azt meg végképp nem értem, hogy hogy szeretné mindezt kivitelezni, ha leülni sem hajlando veled. Én a helyedben akkor hagynám őt a francba, már bocsánat, és a párommal üllnék le. HOgy mondja már meg őszintén, valoban te vagy- e az szerinte, akinek bocsánatot kell kérnie, ha átgondolja, hogy ki kinek a fejéhez mit vágott. És mondd el, hogy arrol nem tehetsz, h az anyos nem nyit, ha te nyitnál, innentől kezdve az anyukája döntése, hogy köztetek hogy alakul a kapcsolat, szomorú, h te vagy az, akitől kezd elfordulni emiatt.
2015. aug. 27. 11:30
 16/28 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem akármennyire fáj a párod miatt kérj bocsánatot... DE , Utána próbáld meg kerülni őt ahogy csak lehet. Nálatok találkoztok? Beszélj a pároddal hogy találkozzanak egy semleges helyen ahol te nem vagy ott, VAGY ha nem megoldható, akkor amikor jön a mama, tervez be magadnak egy vásárlást , mozizást, plázázást bármit.
2015. aug. 27. 11:33
 17/28 anonim ***** válasza:
75%

1. A párodnak melletted van a helye, pláne, ha ő is tudja, hogy az anyós hibázott, hiszen akkor melléd állt. Nyilván nehéz neki, de nem várhatja el, hogy megalázkodj, ráadásul úgy, hogy nem te voltál a felelős a konflikzusért.

2. Te hajlandó lennél leülni az anyóssal megbeszélni, ő az, aki nem akar megbocsátani. A párodnak nincs igaza, ha ennek ellenére rád haragszik.

3. Bocsánatot ilyen formán ne kérj, mert akkor az anyós úgy fogja érezni, hogy neki volt igaza, és majd ugyanonnan folytatja az áskálódásait. Elnézést lehet kérni azért, ha nem a megfelelő hangnemben beszéltél vele, mondhatod, hogy "sajnálod" ezt a dolgot. Ugyanakkor hozzá kell tenni a magyarázatot is, hogy mi hozott ki a sodrodból, hogy te hogy értékeled az ő viselkedését, hogy úgy érzed, éket próbál verni közétek. Nem vádaskodni tehát, hanem higgadtan beszélni az érzéseidről.

2015. aug. 27. 11:33
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk anyóssal nem volt ilyen durva a helyzet, csak a sógornővel. Kaptam a nyomást a férjemtől is, anyóstól is, hogy kérjek bocsánatot, mondván, én vagyok a fiatalabb. Minden ilyen alkalommal elmondtam, hogy semmi olyat nem tettem, amiért bocsánatot kéne kérnem, ezért nem is fogom megtenni, ha szóba áll velem, beszélgetek bármiről. Nem tartok haragot, de részemről a sérelmes ügyet végérvényesen lezártam, amit azzal kapcsolatban mondani akartam, már elmondtam, többet nem beszélek róla, semmilyen formában. Lezajlott úgy néhány családi esemény, hogy mi ketten nem szóltunk egymáshoz, aztán egyszer megtört a jég. Túlzás lenne azt állítani, hogy jóban vagyunk, de beszélünk egymással, udvariasan, sőt, néha majdnem bizalmasan.

Az anyós nagyon ügyesen játszmázik veled és a fiával, azt nem tudom, a lánya melyik oldalon áll. Meg kéne próbálnod őt magad mellé állítani, az álláspontodból pedig nem engedni. Ha megy a nyúzás a párod részéről, maradj higgadt, mondd el, hogy tiszteled az anyukáját, mert őt felnevelte, szeretnéd, ha jó lenne a kapcsolatotok az esetleges leendő unokák érdekében is, viszont semmit nem tettél, amiért bocsánatot kéne kérned, ezért nem is fogsz. Ha megtörnek, sose tudod helyrehozni, a párod pedig nem fog elhagyni az anyja miatt, ha te következetesen csak pozitívan, max semlegesen beszélsz róla. Elvégre közösen építkeztek (gondolom), sok minden összeköt benneteket az érzelmeken kívül. Ha a sógornő is pozitívan nyilatkozik rólad a párodnak, pluszpontod van.

2015. aug. 27. 11:54
 19/28 A kérdező kommentje:
A fiával és a lányával is játszmázik, velem nem bírt, ez a problémája, így próbál megtörni, hogy addig nem hajlandó velem leülni míg a párom és köztem rendben nincs minden. De pont ez az amiért nincs rendben. És ő ezt nagyon jól tudja. Lányának a párjával is megcsinálta ugyanezt, ott is ki lett osztva a diplomás 40 akárhányéves férfi. Neki meg egy érettségie sincs... De jogot formálna arra, hogy aki abba a családba lép kizárólag az ő feltételi szerint táncoljon.
2015. aug. 27. 12:21
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt, és visszaigazolást kaptam, hogy nem biztos, hogy csak én hibáztam :)
2015. aug. 27. 12:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!