Ha a barátnőm anyja nagyon rendetlen, akkor a barátnőm is nagyon mocskos lesz ha saját háztartásunk lesz?
Én nem tudom amúgy hol él az anyja, soha életében nem dolgozott, folyton mindenféle értelmetlen holmikat vásárol, kézműves bögréket (de nem használja csak porosodik a polcon) matricákat, mindenféle kenceficét amik a fürdőszobapolchalmán penészednek meg, a konyhában szernitem 20 éve nem mosott fel, a földön tartja a holmikat zöldséges ládákban, ruhahalmok cuccok mindenütt, szóval hihetetlen.
Ha bemész a házába kb mintha egy barlangba mennél be ahol a cseppkövek helyett vackok, könyvek és ruhahalmok alkotják a falakat és persze rengeteg por.
A mosogatni való is általában cseppkő szerű halmokban áll és amúgy az asszony mást sem csinál egész nap csak ül a konyhaasztalnál és olvasgat meg illatos gyertyákat égetget, meg általában a kb 80 éves anyjához jár át és ott sztorizgatnak, aztán hazajön a kis kosárkájával és a rendetlen kis barlangjában ücsörög, szóval hihetetlen.
200 négyzetméteres a házuk, majdnem 1500 négyzetméteres a kert, de ott is csak düledezik a gaz.
A ház felében kb ilyen régi gazdasági helyiségek vannak ahova zsákokban ruhák-cipők, dobozokban mindenféle konyai vacak, el nem mosogatott lábasok, soha be nem épített mosdókagyló, tönkrement, gyenge minőségű háztartási gépek és egyebek düledeznek.
Na én egy ideje a barátnőmmel élek akinek az anyját most leírtam és azt vettem észre, hogy alapvetően a rendetlenség őt se nagyon zavarja, általában én pakolok el. De az tény, hogy mi most egy garzonban élünk, nincs még mosógép, mosogatógép, stb, szóval nehéz rendet tartani.
Egyébként főzni ügyesen főz, dolgozni is szeretne majd, de azt vettem észre ő is így halasztja néha a dolgokat, hogy majd. Közben meg olvasgat meg mittudomén.
Szóval kb mint az anyja, az is így egy életre halasztott néhány dolgot maga körül.
Na szóval mit gondoltok?
A lány is ilyen lesz? Vagy kapjon egy esélyt?
Hasonló cipőben jártam. Szinte mindegy ugyanolyan volt, mint amiket leírtál.
Amíg csak jártunk, és jegyesek voltunk addig a kedvemért csinálgatta a dolgokat, és rend volt körülöttünk, persze nem is voltam nagyon rendetlen, szóval én is odafigyeltem.
Amikor különköltöztünk, és házasok lettünk, akkor ez még kb fél évig ment, azután egyre nagyobb szerepet kapott az anarchia a házban.
Ez 1,5 évig ment, amikor már éppen nem szaladgált bent valami kártevő.
Ekkor léptem, vagyis ő lépet ki a házamból, és az életemből. Azóta újra házas lettem, és a mostani párom kezében tartja a házban lévő teendőket. Ha nem, és van időm akkor segítek, de ez nagyon ritka... ő a ház belsejének az ura, én meg a külső udvart, gazdaságot, földeket csinálom.
Az esélyt megadtam, de nem élt vele, ma már ezt nem is bánom. Jobb volt, hogy ez kiderült.
"Azóta újra házas lettem, és a mostani párom kezében tartja a házban lévő teendőket."
Éppenséggel az előző kapcsolatodban te is a kezedben tarthattad volna, nem volt megtiltva, gondolom. Neked most sem feleséged van, hanem ingyen takarítónőd, csak nem így hívod.
A 12. válaszoló írta, a kertet, földeket tartja rendben, ami nem kis munka. Egy kertes házban rengeteg dolog van, a földművelésről nem is beszélve.
Nálunk is így működik. Nem én nyírom a füvet, és nem a férjem mosogat.
Kérdező! A barátnődnek nem jutott eszébe, hogy kitakarítson az anyjánál? Vagy nem is zavarja a mocsok?
Az baj, ha természetesnek veszi.
Ugye ismered a mondást: "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!"
Házas férfiként mondom: KŐKEMÉNY IGAZSÁG!!!
Nálunk nincsenek ilyen problémák, de igenis hidd el, az emberek 95%-a ha akarja, akkor sem tudja másképp csinálni, mint a szülői minta.
Elvileg a rendetlen szülőnek lehetne precíz gyereke pont azért, mert őt állandóan zavarta a rendetlenség. Csakhogy úgy látom, nálatok itt nem erről van szó: "Csak hát, kezdenek előjönni nála is az anyja dolgai és hiába szeretem, vannak ebből veszekedések, konfliktusok is."
Hidd el, kb. úgy fog ez történni, ahogyan a 12. válaszoló leírta. Sőt, esélyes, hogy anyóspajti is majd hozzátok szaladgál át a be nem fizetett számláival. Lenne kedved így élni?
14, furcsálltam, de nem, de amúgy az anyja nem is nagyon hagyta. Folyton ment a cirkusz ha valaki hozzányúlt ott valamihez.
Hát nem tudom...
"Éppenséggel az előző kapcsolatodban te is a kezedben tarthattad volna, nem volt megtiltva, gondolom. Neked most sem feleséged van, hanem ingyen takarítónőd, csak nem így hívod."
:D
Van neked fogalmad egy gazdaság működéséről? Az nem olyan, mint egy áruház, ahová bemész és leveszed a dolgokat. Ott dolgozol pirkadattól, sötétedésig......kivétel talán a tél, de akkor is van dolog a belső gazdaságban (karbantartás, gép fejlesztés stb stb). Szóval nah..... ne beszélj butaságot.
Még annyit, hogy tudta hová kerül, és mi fog rá várni, nem volt kényszer jönni, de jött, és ezzel a kötelezettségek is.... még ha egy feminista világban rosszul is hangzik a munka+feladat megosztás, ami nélkül a világ működésképtelen lenne.
Most is nekiálltam itt minden vegyes dobozt kipakolni, erre látom, hogy leül a halom mellé és már csukja össze a dobozt.
Mondom miért csukod össze? Benne vannak a szerszámaim, a fele szemét, és miért tetted oda azokat a vackokat?
Azt mondja: ja ő csak azért csukta be, hogy lássa a többi cuccot.
Aha....
Szóval baromira nem konyít a rendszerezéshez, az anyjának is ez az alap problémája, hogy mindent egymásra halmoz, aztán gondolom nem igazán bontja meg a halmokat, és azt vettem észre, hogy így félévente előkerül valami csodacucc. (fagylaltgép, stb) és azt úgy elkezdi használni. Ki tudja mik rejtőznek még a halmok alján :D
Barátnőm például még a fülbevalóit is egy dobozba tette, hát úgy mondom...
Fogfestő tabletta
5 évre szóló ÚTLEVÉL
valami DVD tokkal
Görkorcsolya védőfelszerelés
fülbevaló
szakadt öv
metszőolló.
Összegyűrt papírok,
Filctollkészlet.....
Pezsgőtabletta doboz
Egy tekercs damil
és egy csomó cucc amik más dolgok tartozékai.
És ezt így képes lenne eltenni......!
Az a baj hogy 1-1 ilyen csomag bele belefér, de gyakorlatilag azt vettem észre, hogy ahol együtt élünk mindenhol megjelennek nem oda tartozó dolgok.
Konyhaszekrényben ez-az, könyvek között ruhák, ruhák között edények.... komolyan. szerszámos dobozban konyhai cucc.... mosdópulton szerszám, szóval.... én így nem igazán értem.
Vannak dolgok amiket előveszünk és gyakorlatilag ahova letettem ott marad. Például van egy drága úszószemüvege az 2 hónapja a kád sarkában áll.
ezekről beszélek....
És nem, nem takarítónőt keresek, de ez gáz. Mert ha nekiáll takarítani az max az, hogy végighúzza a felmosóronggyal a helyiség közepét. Ha meg nekiáll pakolni akkor keres magának valami szimpatikus félig tele levő dobozt és mint egy kisgyerek a játékait mindent belerámol mint egy birka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!