Hogyan értessem meg anyóssal hogy mindenhol dolgozni kell?
8 általánosa van és 52 éves, nem érti hogy nem tud mindenféle munkát elvállalni, amit meg elvállal, ott dolgozni kell tényleg.
Mindenhová elmegy dolgozni (főleg gyárak), ahová felveszik (annyira nem keres csak ha valahová beajánlja valaki) és ránézésre tetszik neki, pár nap múlva pedig felmond, mert: nem lehet beszélgetni, nincs óránként szünet, rászólnak hogy gyorsabban, hogy fárasztó, hogy nincs mellette ideje semmire. Nem érti hogy ez mindenhol így van és mindenkivel így van. Vagy tanul az ember és akkor (talán) válogathat vagy választja a könnyű utat és tűr.
Nekem se akkor van szünet amikor én akarom, nekem is vannak feletteseim akik elvárnak dolgokat, nekem sincs sok időm, de beosztom, ezért fizetnek.
Legutóbb egy bácsira kellett vigyáznia minimálbérért napi 10 órában, csak ott lenni esetleg beszélgetni, lebontva (délelőtt valamennyi, délután és este is) majd besokalt hogy néha késett a fia és 1 órát várt. Az elején pedig mondta hogy persze nagyon szívesen vasal stb. és most háborog hogy ezért ő nem kap +pénzt és nincs ideje...
Na most nekem megy a panaszkodás folyton (a férjemnek már nem mer, mert ő kiosztja, szóltam neki, de letagadta hogy panaszkodott volna nekem), ha találkozunk, felhív ezért stb...Most kitalálta hogy kimegy külföldre, ott félmilliót megkeresne közvetítővel (van férje!!) és hogy ott milyen jó az élet stb. Nem érti hogy ez nem ennyire könnyű (se szakképesítés, se gyakorlat, se semmilyen nyelv).
Ti mit mondanátok neki? Van remény hogy megérti?
A héten átjöttek... Kapott most egy gyári munkaajánlatot, a barátnői is hívták. Még a tesztet is elhozta és ki akarta velünk is töltetni (db betű között találd meg az adott betűt, két kép között különbségek, és egy másold le az alakzatot a pontozott rácsra....)
Hétfőn kezdhetne, erre : ő nem akar oda menni mert dirigálnak neki, meg gyár, megmondják mit csináljon és csak havi 80at kapna ráadásul elmenne az egész napja ! (ekkor kikerekedett a szemem és magyarázta nekem hogy ez milyen már és inkább bemegy a kötelező közmunkára, bemegy majd reggel aláírni aztán eljön) javítsatok ki, de úgy tudom hogy most szigorítottak ezen és akár 5 évnyi segélytől is eltiltják azt aki így csinálja.
És persze jött a külföld... hogy tanítsam meg németül + adjak neki gondozáshoz szószedetet (igen én beszélem középszinten de nem tudom tanítani és nincs időm töbszáz szót megkeresni!) de úgy hogy ő egyből magyarázott amit tudott(2 szót folyton), mert apósom mondta neki hogy majd én megtanítom hisz tudok, jöjjön beszélgetni németül + számítógépezni is. Komolyan az ilyen mit gondol??? Megmondtam hogy menjen el tanfolyamra.
Ott van a "Lazán németül" könyv add a kezébe!
Mond meg neki hogy nem gyerek már.
Megmondtad, h menjen el tanfolyamra. ES? Most mi a gond?
Jol csinaltad, kesz! Amig ott van, elbeszelget erröl, te megfelelöen lereagalod, majd ha mas dolgod van, közlöd es otthagyod. Azt nem tudom biztositani, h többet nem megy hozzad ilyenekkel, hogy valtoztat a termeszeten, mert ez CSAK RAJTA mulik! Az ö döntese. Te lereagalni tudod az ilyen megnyilvanulasait. Ennyi, amit tenni tudsz!
Sztem ha illedelmesen, kedvesen, visszafogottan reagalsz, segiteni probalsz, esetleg segitessz is, nagyobb az eselye, h ujra megy. Ha nem, kisebb az eselye - ilyenekkel tudsz meg "jatszadozni", de azt, h ö a maga döntese szerint viselkedik, nem valtoztatod meg.
En arra törekednek inkabb, h ne hergeljem fel magamat az izein, es egy megfelelö, semleges viselkedest megtanulni a dolgaira.
Es nezt meg a pozitiv oldalat, mert az ilyen anyosnak mar hogy a fenebe se lenne: nem nez levegönek, hanem meg ertekel is (!!), nem piszkal alattomosan, nem a hata mögött intezgeti, h aztan mindenki elforduljon töled, nem a te dolgaidban askalodva kötözködik, hanem a sajat h.lyesegeit akarja "csak" radpakolni - amit viszont ha akarsz, nem veszel at. (Pl. a szomszedok elötti kitarto elaztatastol, amit az ö furcsa tekintetükböl, viselkedesükböl veszel erszre, ezzel sztem nem nagyon lehet mit kezdeni, mert nem töled függ, a szomszed is minek hiszi el, meg a sok kis izet kinek van ideje követni...stb, tehat egyertelmüen jobb a helyzeted!)
30.
8: Azt tudod, hogy akkor illegálisan kapja a 22000-t? Mert ahhoz vagyonnyilatkozatot kell beadni és nem lehet vagyona, azaz lakása, amit kiad és abból bevétele.
Most egyébként ha valakinek van bevétele ingatlankiadásból, hova dolgozzon már? Az egy havi fizetésnyi megvan.
Nem tudtam. A lakás nemrég került a nevére kb 3 hónapja, mert a férje mondta hogy mostmár felezzenek inkább, eddig haszonélvező volt.
Hát ők érdekesen csinálják... fixre van kiadva és nem marad szinte semmi mert ugye többet használnak a bérlők, amit nem fizetnek ki, hanem anyósomék fizetik de nem mernek szólni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!