Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan értessem meg anyóssal...

Hogyan értessem meg anyóssal hogy mindenhol dolgozni kell?

Figyelt kérdés

8 általánosa van és 52 éves, nem érti hogy nem tud mindenféle munkát elvállalni, amit meg elvállal, ott dolgozni kell tényleg.

Mindenhová elmegy dolgozni (főleg gyárak), ahová felveszik (annyira nem keres csak ha valahová beajánlja valaki) és ránézésre tetszik neki, pár nap múlva pedig felmond, mert: nem lehet beszélgetni, nincs óránként szünet, rászólnak hogy gyorsabban, hogy fárasztó, hogy nincs mellette ideje semmire. Nem érti hogy ez mindenhol így van és mindenkivel így van. Vagy tanul az ember és akkor (talán) válogathat vagy választja a könnyű utat és tűr.

Nekem se akkor van szünet amikor én akarom, nekem is vannak feletteseim akik elvárnak dolgokat, nekem sincs sok időm, de beosztom, ezért fizetnek.

Legutóbb egy bácsira kellett vigyáznia minimálbérért napi 10 órában, csak ott lenni esetleg beszélgetni, lebontva (délelőtt valamennyi, délután és este is) majd besokalt hogy néha késett a fia és 1 órát várt. Az elején pedig mondta hogy persze nagyon szívesen vasal stb. és most háborog hogy ezért ő nem kap +pénzt és nincs ideje...

Na most nekem megy a panaszkodás folyton (a férjemnek már nem mer, mert ő kiosztja, szóltam neki, de letagadta hogy panaszkodott volna nekem), ha találkozunk, felhív ezért stb...Most kitalálta hogy kimegy külföldre, ott félmilliót megkeresne közvetítővel (van férje!!) és hogy ott milyen jó az élet stb. Nem érti hogy ez nem ennyire könnyű (se szakképesítés, se gyakorlat, se semmilyen nyelv).

Ti mit mondanátok neki? Van remény hogy megérti?

2015. júl. 7. 21:44
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Vannak emberek, akik mindig eltartatják magukat és még meg is magyarázzák... Ez egy személyiség típus, nem fog megváltozni. Férfiak és nők is vannak ilyenek egyaránt. Régebben ezt a nőknek elnézték :-)
2015. júl. 7. 22:39
 12/42 A kérdező kommentje:

Ezt nem is tudtam, hogy ez személyiségtípus, ma is tanultam valamit! Köszönöm! :)

Amúgy ezt a felelőtlen hozzáállást sem tudom hová tenni, mert amúgy azt hajtja hogy van magyar közvetítő cég, magyar családhoz kell gondozó/ápoló (akinek ha jól tudom benne van a munkakörébe a főzés, takarítás stb. van egy megvett gyerek és idősfelügyelő papírja, amivel szerintem ápolónak nem mehet el, javítsatok ki ha igen) de az szerintem nem azt jelenti hogy nem kell nyelv, hisz bármi van, csak egy idegen országban vagy.. nem? Meg hogy bentlakásos, akkor főleg nincs ideje az embernek hisz akkor ugratják amikor akarják (van egy au pair barátnőm, ezt tőle tudom kb)

2015. júl. 7. 22:44
 13/42 anonim ***** válasza:
2015. júl. 7. 23:08
 14/42 anonim ***** válasza:
49%

De jo neked, h az anyosod neked panaszkodik! En a helyzetemböl csak arra tudok gondolni, hogy en elveznem, h ezt megelhettem... :) Masreszt az en helyzetemböl erthetetlen, miert zavar, hat elhallgatod es magadban mosolyogsz rajta, hat ennyi, hiszen anyagilag nem erint... Barhogy is segiteni akarsz neki, nem tudsz, maga kene hogy rajöjjön, ez mar lejött neked is az eddigi probalkozasaidbol. Miert tartod fontosnak, h felvilagositsd, kiokositsd, elmagyarazd? Csak hagyd, es ha van idöd, hallgasd meg, ha nincs, told el kesöbbre a beszelgetest. En ugy vettem ki, ö egy olyan embertipus, akit csak meghallgatsz es ha közben mondani kell valamit: "ehhez nem tudok hozzaszolni", "nem tudom", "fogalmam sincs", vagy visszakerdezel: "hogy is van ez?"...stb.

Viszont 2 megjegyzesem: a 10 oras munkaidönel +1 ora ingyen munka, es ez rendszeresen, azert sztem is durva! Külföldi munkanal a közvetitö nem k---t közvetitö :D, hanem munkat közvetitö... vagy valamit rossul ertettem? (Abbol, h kihangsulyoztad, h van ferje.) Ha van olyan, aki igy kiközvetiti es sikerül neki, hat akkor majd rajön magatol is, nehanyan csak a sajat tapasztalatukbol tanulnak, hat akkor csinalja, Te miert foglalkozol ezzel? Menjen csak Hollandiaba, egy darabig nem fogod latni, onnan nem fog nyaggatni es majd ott gatyaba razzak es elmegy a kedve a külföldi kicsapongasoktol

2015. júl. 7. 23:12
 15/42 A kérdező kommentje:

Reggel 7re megy, ott van kb 2ig. 1 körül már jön, este pedig 6ra (6kor indul és ezekkel dicsekszik hogy nem megy ő pontosan) vissza és itt neki meg kell várni hogy elaludjon a bácsi 2 óra kb és ha heti 1x van ilyen hogy a fia késik, de szól és ki van fizetve.

Én a közvetítőkben nem igazán hiszek... vagy lehúzás vagy átvágás a többsége, főleg hogy nem kell nyelv címen hirdetik.

Azért idegesít mert évek óta így megy és nevet azon hogy nem megy az ideje, aztán meg megnyerjük majd vagy ha történik valami apóssal mi leszünk a bank...

Amíg közelebb laktunk folyton átjött ezt firtatni, mivel tudta hogy mikor érünk haza stb. érted.. :D

2015. júl. 7. 23:29
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen a munkaközvetítők ebből élnek hogy leszedik a "tejfölt" ez mindig is így ment amúgy mért érni meg nekik? :D

Léteznek olyan munkák ahol nem kérnek nyelvtudást de azok általában gyártósori melók napi 12 órában vagy valami gyümölcs szüretelés és hasonlók ahol ugyan úgy elvárják a tempót és azért nem kell nyelvtudás mert van mellettük egy magyar csoportvezető aki jól beszéli az adott ország nyelvét.

És ilyen munkákkal nem fog keresni havi 500 ezret... :D

Általában ilyen munkákra 1000-1200 eurókat fizetnek amit könnyen ki lehet számolni hogy havi 300 ezer Ft körül van és akkor még nagy valószínűséggel szállás pénzt is levonnak!

5-6-700 ezereket (akár többet is) a tapasztalt szakmunkások keresnek kint külföldön akik értenek is valamihez!

Egy 52 éves nő már nem fog megváltozni nem tudom mit vártok...aki nem tanult az élettől 52 éves korára se semmit az szépen szólva szimplán csak buta és ennyi idősen már ilyen is marad.

Ő már nem egy 20 akárhány éves nő aki szerzi a tapasztalatokat az élettől és kialakul egy reális képe a való világról jobb esetben ő már ezen rég túl van.

Valószínűleg a belső egójával küzd ami elhatalmasodik rajta.

[link]

Erről van egy ó film is a "Revolver" Guy Ritchie egyik filmje Jason Statham főszereplésével amiben jól bemutatják az "EGO" jelenséget.

[link]

Az egészről eszembe jutott mikor a munkahelyemen beszélgettem az egyik takarítónővel aki ilyet beszólt hogy neki van ismerőse és Ausztriába fog takarítani havi 2000 euróért :D

A nő is ilyen 50 év körüli, magamban elégé nevettem.

2015. júl. 8. 08:05
 17/42 anonim ***** válasza:

Kár ezen ennyit rágódni..nekem is van egy ilyen barátnőm, pont ennyi éves, felsőfokú végzettséggel, de semmi nem jó neki..egy-két nap, pár hét és odébb áll..

pedig baromi okos, csak hát mindenhol azonnal a korrupciót, a bratyizást látja meg először..

ezt nem bírja elviselni..

reménytelen, ezt a piszológus is megmondta...ő ilyen...

nem érti meg, hogy a világ egyre keményebb lesz...a rózsaszín álmok ideje elmúlt.

2015. júl. 8. 10:18
 18/42 anonim ***** válasza:
49%

Igen, a közvetitö is leveszi a hasznat, es eleve kevesebb marad a kosarban, mint közvetitö nelkül. De miert nem hagyod, hogy radöbbenjen? Ha nem hallja vagy veszi tudomasul, amiket mondassz... Lehet, h igazad van, es ugy gondolkodik, h ha minden kötel szakad, akkor neki majd masok megoldjak (apos, ti) - hat nem lenne jobb, ha elöbb rajön magatol? Sztem azt kene eszrevenned, h az eddigi modszerekkel (magyarazas, te tapasztalataid) nem tanult belöle, ez nem müködik, barmit csinalsz. Akkor hadd tanuljon a sajat tapasztalataibol - es lehetöleg amig aposod finanszirozza...

OFF ma 08:05nek: Nem is gondoltam volna, h gyümölcsszüretelessel ilyen jol lehet keresni! Vegyük figyelembe, h ez alkalmi jellegü, 1-2 ho/evente, es a rendszeres havi 1000-1200 euro csak hetvegekkel meg nem 8 oras munkaval keresi meg egy magyar, legalabbis Ausztriaban. A nagy tuljelentkezes miatt durva kihasznalasok, nyelv nelkül eselytelen. Az engem is erdekelne, h hol keresnek tapasztalt szakmunkások 6-700 ezer FTot (akár többet is) külföldön, mert ilyenröl nem tudok.

tegnap 23:12

2015. júl. 8. 13:21
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

# 18

Konkrétan kiment a saját faterom gipsz-kartonozni franciákhoz meg a norvégokhoz onnan veszem ezeket.

2015. júl. 8. 13:36
 20/42 A kérdező kommentje:
Én örülnék a legjobban ha magától jönne rá, de nem tesz semmit azon kívül hogy szid mindent, felmond stb. és csak mondja meg egyszer telefonált egy állásra, pont ott voltunk náluk és egyszercsak jött és odaadta a telefont se szó se beszéd hogy én majd értem mit mondanak (magyarul mondta a nő az infókat amúgy!!!) és minden egyes találkozásnál ez megy, a szüleimnek is ezt nyomja, anyukám már elküldte meleg éghajlatra mert nem lehet másról beszélni vele.
2015. júl. 8. 16:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!