Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan értessem meg anyóssal...

Hogyan értessem meg anyóssal hogy mindenhol dolgozni kell?

Figyelt kérdés

8 általánosa van és 52 éves, nem érti hogy nem tud mindenféle munkát elvállalni, amit meg elvállal, ott dolgozni kell tényleg.

Mindenhová elmegy dolgozni (főleg gyárak), ahová felveszik (annyira nem keres csak ha valahová beajánlja valaki) és ránézésre tetszik neki, pár nap múlva pedig felmond, mert: nem lehet beszélgetni, nincs óránként szünet, rászólnak hogy gyorsabban, hogy fárasztó, hogy nincs mellette ideje semmire. Nem érti hogy ez mindenhol így van és mindenkivel így van. Vagy tanul az ember és akkor (talán) válogathat vagy választja a könnyű utat és tűr.

Nekem se akkor van szünet amikor én akarom, nekem is vannak feletteseim akik elvárnak dolgokat, nekem sincs sok időm, de beosztom, ezért fizetnek.

Legutóbb egy bácsira kellett vigyáznia minimálbérért napi 10 órában, csak ott lenni esetleg beszélgetni, lebontva (délelőtt valamennyi, délután és este is) majd besokalt hogy néha késett a fia és 1 órát várt. Az elején pedig mondta hogy persze nagyon szívesen vasal stb. és most háborog hogy ezért ő nem kap +pénzt és nincs ideje...

Na most nekem megy a panaszkodás folyton (a férjemnek már nem mer, mert ő kiosztja, szóltam neki, de letagadta hogy panaszkodott volna nekem), ha találkozunk, felhív ezért stb...Most kitalálta hogy kimegy külföldre, ott félmilliót megkeresne közvetítővel (van férje!!) és hogy ott milyen jó az élet stb. Nem érti hogy ez nem ennyire könnyű (se szakképesítés, se gyakorlat, se semmilyen nyelv).

Ti mit mondanátok neki? Van remény hogy megérti?

2015. júl. 7. 21:44
1 2 3 4 5
 1/42 Duenna ***** válasza:
57%

"Van remény hogy megérti?" - Nincs. :(

Ti mit mondanátok neki? - Regisztráltassa magát munkanélküliként a helyi munkaügyi központban, és adnak neki közmunkát. De mivel önállóan ezt sem fogja megcsinálni, nektek kell elvinni oda.

2015. júl. 7. 21:53
 2/42 anonim ***** válasza:
78%

Menjen ha akar, de nem hinném, hogy ha eddig nem esett le neki, akkor ezután bármi változna. Főleg ha még pénzeli is valaki (márpedig valamiből él)

52 éves és még nem volt egy tartós munkahelye sem?

2015. júl. 7. 21:53
 3/42 A kérdező kommentje:

Regisztrálva van, ha behívják akkor lebratyizza hogy bemegy-aláír-hazamegy,főz(3-4óra)pihen-vissza aláírni a végén. Legutóbb amikor behívták erre a bácsira hivatkozott, ismeri elvileg az embereket és mondta hogy most van egy kis fusija.

Most ezt a külföldöt is: megnézed nekem? segíts már... Őszintén nem akarok... nem is tettem még, azt mondtam nem tudom hogy megy ez ott.

Még a férjem születése előtt volt neki tartós, azóta csak ilyen pár napok + a közmunka néha, takarítani járt sokáig, de azt is otthagyta mert szerinte nem éri meg napi 10ért havi 4x.

2015. júl. 7. 21:57
 4/42 A kérdező kommentje:
Férje tartja el, a férjemmel egy ideig náluk éltünk, akkor havi 50.000ft volt a beugró (egyszer késtünk, volt ám hiszti hogy ő eltart minket elvileg...).
2015. júl. 7. 21:59
 5/42 Duenna ***** válasza:
94%
Akkor meg majd eltartja valaki, de ne ti legyetek azok.
2015. júl. 7. 22:00
 6/42 A kérdező kommentje:

Nagyon nem szeretném, azt elhiheted, férjem se hála.

Csak ugye így nem megy az ideje, se rendes tb... és csak hogy kint jobb. Azért nagyon sokat kell tenni és ott sincs kolbász kerítés.

2015. júl. 7. 22:01
 7/42 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egyszerűen csak nincs motivációja. Hiszen ha nem dolgozik akkor is van pénz. Így minek szenvedjen ott a bácsi mellett 10 órát, csak elcseszi vele az egész napját és még a sorozatáról is lemarad.

Itt egyedül csak akkor kapna észbe, ha elzárnák neki a pénzcsapot és egyedül kellene boldogulnia. Addig sajnos nem hiszem, hogy bármit is lehetne tenni :/

Én simán kiengedném, had menjen, ha úgyis jobban tud mindent. Majd megpróbálhat ott is lebratyizni, aztán majd koppan egyet mikor elutasítják.

Amúgy egyedül akar kimenni?

2015. júl. 7. 22:05
 8/42 A kérdező kommentje:

Igen, mert férjének biztos állása van, ami ebben a korban kincs valljuk be.

Na meg megszokta hogy bácsitól hazafelé beugrik a bnőihez, találkozik ezzel-azzal, átmegy ide-oda.

Ő kapja a havi 22.000 ft-ot plusz van egy albérletük, abból ő szedi be a pénz plusz a férje minden pénzt neki ad hogy menjen fizesse be a csekket mert ő van otthon és van ideje, együtt bevásárolnak.

2015. júl. 7. 22:09
 9/42 anonim ***** válasza:
76%
Ha az anyósodat a férje eltartja, akkor neked mi a gondod? A munkakeresésnél pedig simán mondod, hogy sajnos, nem ismered a lehetőséget. Ahogy látom, a férjed már lepattintotta a gondjaival. Te miért nem teszed meg?
2015. júl. 7. 22:10
 10/42 A kérdező kommentje:

Engem nyaggat hogy segítsek de nálam immúnis, mindig mondom hogy nem, nem tudom, szerintem stb, mert én amúgy dolgoztam kint pár hónapot még régen Ausztriába és én szerinte minden tudok Hollandiáról (oda akar menni). Meg ezt hallott azt hallott, másról se lehet vele beszélni. Amúgy meg megsértődik, de 10perc és ugyanúgy nyomja.

Mindig addig csűri csavarja a dolgot hogy kihozza ezt.

2015. júl. 7. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!