Hogyan értessem meg anyóssal hogy mindenhol dolgozni kell?
8 általánosa van és 52 éves, nem érti hogy nem tud mindenféle munkát elvállalni, amit meg elvállal, ott dolgozni kell tényleg.
Mindenhová elmegy dolgozni (főleg gyárak), ahová felveszik (annyira nem keres csak ha valahová beajánlja valaki) és ránézésre tetszik neki, pár nap múlva pedig felmond, mert: nem lehet beszélgetni, nincs óránként szünet, rászólnak hogy gyorsabban, hogy fárasztó, hogy nincs mellette ideje semmire. Nem érti hogy ez mindenhol így van és mindenkivel így van. Vagy tanul az ember és akkor (talán) válogathat vagy választja a könnyű utat és tűr.
Nekem se akkor van szünet amikor én akarom, nekem is vannak feletteseim akik elvárnak dolgokat, nekem sincs sok időm, de beosztom, ezért fizetnek.
Legutóbb egy bácsira kellett vigyáznia minimálbérért napi 10 órában, csak ott lenni esetleg beszélgetni, lebontva (délelőtt valamennyi, délután és este is) majd besokalt hogy néha késett a fia és 1 órát várt. Az elején pedig mondta hogy persze nagyon szívesen vasal stb. és most háborog hogy ezért ő nem kap +pénzt és nincs ideje...
Na most nekem megy a panaszkodás folyton (a férjemnek már nem mer, mert ő kiosztja, szóltam neki, de letagadta hogy panaszkodott volna nekem), ha találkozunk, felhív ezért stb...Most kitalálta hogy kimegy külföldre, ott félmilliót megkeresne közvetítővel (van férje!!) és hogy ott milyen jó az élet stb. Nem érti hogy ez nem ennyire könnyű (se szakképesítés, se gyakorlat, se semmilyen nyelv).
Ti mit mondanátok neki? Van remény hogy megérti?
Igyekszem, csak van hogy akkor hívogat, kikapcsolni meg nem akarom emiatt a telefonomat, mert mások is keresnek pl munka miatt. Lassan letiltom a számát....
Az biztos, sőt kint nincs ilyen hol akarok hol nem dolgozni... ahhoz sok pénz kell.
Rémes... nem értem ám, miért nem a férjed menedzseli...
bízzátok csak rá a közvetítőre, hátha valami lánykereskedő, aztán többet nem látjátok.
Sehol, de Hollandiában aztán főleg nem megy ez a tempó....
Ha ott kiteszik, tán haza se talál.
Férjem kiosztotta már, neki már nem meri mondani, közölte hogy öregkorára nem fogja vállalni őt.
Most megint egy hete jár ehhez a bácsihoz amúgy, de el-elbliccelni ha a férje otthon van.
En irtam, h akkor hadd tanuljon a sajat tapasztalataibol - es lehetöleg amig aposod finanszirozza, az azota irtakbol mar ertem, mi okoz problemat.
Sztem itt egyet kellene eszrevenned: itt nem segitened kene neki, h raeszmeljen (ezzel elersz valamit az eddigi magyarazgatasaid alapjan???), hanem megtanulnod kezelned az ilyen helyzeteket, amikor felhiv... atadja a telefont... megker, h ird meg a felmondo levelet...stb. Egyszerüen megtanulni NEM-et mondani, es nem belesetalni a csapdabajaba, az eletebe, aminek a megoldasat rad akarja pakolni! Nem atvenni a "csomagot".
Hogyan? Eröszakmentes kommunikacio temaban körülnezhetsz, könyvek szolnak rola, ha ezt ugy akarod megvalositani, h bekes maradjon a viszonyotok.
#19 köszi, tehat Norvegia, Francia... Eszaki orszagokrol tenyleg, en is hallottam, h sokkal jobban lehet keresni, es talan meg Svajcot is emlitettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!