Meddig leszünk együtt ha az egész család nem kedvel engem? Esélyt sem adnak, hogy megismerjenek.
7 hónap alatt 3x találkoztam az anyósjelölttel. Első találkozásunk az utcán volt, kutyát vittük állatorvoshoz, és hazafelé elugrottunk anyósék felé. A 2 kutyájuk miatt nem mentem be a házba, hanem megálltam a kaputól pár méterre.
Azt a visszajelzést kaptam, hogy szimpatikus meg aranyos vagyok.
Azután még 2x találkoztunk, beszélgettünk is. Illetve ő beszélt, én hallgattam. Kérdezni nem kérdezett semmit, ebből levágtam hogy annyira azért nem érdeklem.
Az egyetlen "hibám", amit a szememre vethetnek, hogy idősebb vagyok a páromnál.
A bátyját általános iskolából ismerem (nála is idősebb vagyok), ő sem kedvel. Soha nem beszéltünk 1 mondatot sem. Az után köszön, és ennyi.
Az apja (elváltak a szülei) először kedves volt, aztán a szememre hányta, hogy szakítanunk kellene, mert én nem eszem meg azokat az ételeket amiket ők.
Egyszer találkoztam vele, akkor is megsértett, hogy mennyire el vagyok kényeztetve, holott 2 kérdése sem volt felém.
7 hónap alatt csak akkor veszekedtünk, ha anyós megpróbált bekavarni.
Pl: párom ne legyen fent nálunk, mert hogy sokat eszik, és drága az étel.
Azt gondolom senkinek nincs joga a pénztárcánkban turkálni, soha nem feküdt le éhesen a párom. Mindig volt főtt étel, kenyér, felvágott stb.
Nem tudnak ész érveket felhozni, amiért nem kedvelnek. Nem tudják ki vagyok, mert soha nem kérdeznek.
Én nem is megyek hozzájuk, mindig a párom van nálunk.
Az, hogy a fiúk szeret engem, és én is őt, az nem számít. Az, hogy tisztelem, megbecsülöm, hűséges és őszinte vagyok, nem számít. Nem féltékenykedem, nem hisztizek, nem érdekel a pénze.
Az bezzeg fontos, hogy nem eszem meg a rántott tököt vagy a rántott májat.
Addig lesztek együtt míg szeretitek, becsülitek egymást és kitartotok a bajban.
Mi 2 évig távkapcsolatban voltunk a most már férjemmel, tiltották tőlem ( helyesbítek, tiltotta tőlem anyósom, mert hogy elveszem tőle bla bla...), mindent megtett, hogy ne tudjunk találkozni és rámenjen az egész kapcsolatunk és most 8 évvel később a saját kezűleg felépített házunkból írom ezt neked 1 éve házason...szóval mint írtam, addig lesztek együtt amíg a párod szeret és ha a szülei ellened beszélnek ok nélkül akkor ezt látja és nem fordul ellened. Minden rajta múlik, ha ő biztos pont akkor a szülő lehet bármilyen, csak arra vigyázzatok , hogy az ebből keletkező feszkót ne egymáson töltsétek ki
Hasonló helyzetben vagyok, én (24) párom (22). 2 éve járunk, azóta 4x láttam az anyósjelöltet, ebből 2 spontán találkozás volt az utcán. Sosem hívtak meg, egyszer szilveszterkor voltam náluk, amikor ők is ott voltak, egyszer meg, mikor a barátom végzett a sulival. nem is tudtam, mert a barátom csak annyit mondott, hogy meg vagyok hívva (és egyedül ő hívott meg, ez a 2 alkalom volt, mikor összekaptam vele kicsit). A többi esetben mindig akkor hívott meg, ha nem voltak ott - ugyanazért, amiért téged a barátod.
Az anyukája barátságos. de mindenkivel, mert emberekkel dolgozik, szóval nem tudom, ez most nekem szól, vagy a szokásos kötelező álca. Ő úgy-ahogy elfogad, még ha mást is képzelt el a barátomnak, de a barátom rendszeresen meséli, hogy örökké az óvszer-témán pörög (fél, hogy majd teherbe esek :D - nem tervezem, és gyógyszert is szedek, de hát ha ő ezt akarja hinni, én már nem küzdök ellene). Az apja nagyon fura. Mindkét alkalommal 2 kemény perc alatt egészben bekapta az ebédjét amikor ott voltam és felállt, elmenekült az asztaltól, magára zárta a szobáját. Állítólag a bátty barátnőjét nagyon csípte, azzal órákat elbeszélgetett (ő egy elég nagyszájú, trágár lány). Rólam azt tartották/tartják, hogy buta cicababa vagyok (eredeti szőke és kreol bőrű) aki játszik a fiúkkal, mert a bátty akart kezdetben járni velem (mert pár srác a környéken) és én mindet elutasítottam és a fiatalabb testvérrel jártam. persze minden K-nak elmondtak (úgy, hogy senkivel nem feküdtem le és rögtön megmondtam bolondítás nélkül a fiúknak, hogy nem - más kérdés az már, ha ők elsőre nem akarták elhinni).
1 barátom volt előtte fél évig, átvágott a palánkon és lelépett mással. Tehát erről végképp nem tehettem és nem is hiszem, hogy ettől feslett lennék (mindez 18 évesen, tehát nem is az, hogy 14 éves-buliban-teszem-veszem magam - valaki lettem volna).
Szóval én megértelek. Nem nagyon tudsz mit tenni, előítéletek mindig voltak, vannak, lesznek. Ők is emberek, de te és a párod majd úgyis külön utakon jártok tőlük. Nálunk is, már szokják a helyzetet, hiszen 2 év eltelt. Anyuék is fenntartásosak voltak kezdetben, ők fél év után enyhültek, hozzám bármikor jöhet a barátom. Anyóséknak még 2 évet tippelek, addigra talán apuci sem menekül el, hanem a köszönésen kívül is hozzám szól.
A legjobb politika, ha mosolyogva köszönsz nekik és a lehető legkevesebb időt töltöd velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!