Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Meddig leszünk együtt ha az...

Meddig leszünk együtt ha az egész család nem kedvel engem? Esélyt sem adnak, hogy megismerjenek.

Figyelt kérdés

7 hónap alatt 3x találkoztam az anyósjelölttel. Első találkozásunk az utcán volt, kutyát vittük állatorvoshoz, és hazafelé elugrottunk anyósék felé. A 2 kutyájuk miatt nem mentem be a házba, hanem megálltam a kaputól pár méterre.

Azt a visszajelzést kaptam, hogy szimpatikus meg aranyos vagyok.

Azután még 2x találkoztunk, beszélgettünk is. Illetve ő beszélt, én hallgattam. Kérdezni nem kérdezett semmit, ebből levágtam hogy annyira azért nem érdeklem.

Az egyetlen "hibám", amit a szememre vethetnek, hogy idősebb vagyok a páromnál.

A bátyját általános iskolából ismerem (nála is idősebb vagyok), ő sem kedvel. Soha nem beszéltünk 1 mondatot sem. Az után köszön, és ennyi.

Az apja (elváltak a szülei) először kedves volt, aztán a szememre hányta, hogy szakítanunk kellene, mert én nem eszem meg azokat az ételeket amiket ők.

Egyszer találkoztam vele, akkor is megsértett, hogy mennyire el vagyok kényeztetve, holott 2 kérdése sem volt felém.

7 hónap alatt csak akkor veszekedtünk, ha anyós megpróbált bekavarni.

Pl: párom ne legyen fent nálunk, mert hogy sokat eszik, és drága az étel.

Azt gondolom senkinek nincs joga a pénztárcánkban turkálni, soha nem feküdt le éhesen a párom. Mindig volt főtt étel, kenyér, felvágott stb.

Nem tudnak ész érveket felhozni, amiért nem kedvelnek. Nem tudják ki vagyok, mert soha nem kérdeznek.

Én nem is megyek hozzájuk, mindig a párom van nálunk.

Az, hogy a fiúk szeret engem, és én is őt, az nem számít. Az, hogy tisztelem, megbecsülöm, hűséges és őszinte vagyok, nem számít. Nem féltékenykedem, nem hisztizek, nem érdekel a pénze.

Az bezzeg fontos, hogy nem eszem meg a rántott tököt vagy a rántott májat.

2015. júl. 6. 10:11
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
75%
24 évesen én is a harmadik (és egyben utolsó) "anyóst" fogyasztottam:D Nagy ügy. A tanulás mellett azért kell, hogy legyen másra is idő. "Könnyűvérűségem" ellenére ledoktoráltam és családot alapítottam, jelenleg is velük élek:D
2015. júl. 6. 11:28
 22/32 anonim ***** válasza:
54%

"Ez döntő érv. Én sem örülnék ha a menyem idősebb lenne a fiamnál."

De ez ki a fenét érdekel? Te ezt komolyan gondolod, hogy ez a legkisebb mértékben is szabadna, hogy meghatározó legyen a gyereked párválasztásánál?

De ez is komoly:

"de az irásod alapján nem lehetsz valami, kedves, csacsogos "menyecske"..."

Kedves, csacsogós...? Ez a te olvasatodban kizárólag ebben a kontextusban létezhet? Vagyis ha egy lány nem csacsogós (értsük ez alatt, hogy nem pletykálkodik pl az anyóssal és nem beszél csak azért, hogy mozogjon a szája), akkor már nem is lehet kedves...?

Saját tapasztalatból ez egyébként tényleg így van, hogy a (felnőtt) gyerekükön uralkodó, megszállott(!) anyósok rengeteget tudnak ártani a saját gyereküknek is sokszor, azzal, hogy úgy érzik jogalappal rendelkeznek arra, hogy beleszóljanak ilyen dolgokat meghatározni és irányításuk alatt tartani igyekvő módon. De tudomásul kell venni kedves anyukk, anyósok, hogy ez a fiatal felnőtt gyermeketek esetében egy bizonyos életkor felett és szinten túl beteg dolog!

Ráadásul van akinél ez a dolog súlyosbítva van még azzal is, hogy az adott esetben -bocsánat, de- nagypofájú, társaság közepe, mindenki rám figyeljen, majd én Megmondom anyuka, nem bírja elviselni, ha adott esetben a meny jelöltje nem hasonló mentalitású és temperamentumú, mint önnönmaga, és ez már ok a környezetéből való kiutálásra, folyamatos szurkálódásra, ami persze ártatlan véleményként van tálalva (jelszóval hogy a saját fiamról lányomról van szó, a véleményemet talán csak elmondhatom!?) és az elfogadás álcája alatti folytatólagos ármánykodás minősített eseteit meríti ki.

Az az igazság, hogy az ilyen anyósoknak általában ördögűzésre lenne szükségük, de minimum pszichiáterre.

És "örömmel" látom, hogy minden hasonló témát érintő kérdésnél meghaladja az 1 m2-re eső ilyen típúsú "jólelkek" száma az egészséügyi határértéket ezé fórumon is..

2015. júl. 6. 11:48
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, te meg edd meg a rántott cuccokat, ki lehet azt bírni a békesség kedvéért ;)
2015. júl. 6. 11:54
 24/32 A kérdező kommentje:

Én soha nem vártam el senkitől, hogy miattam ne viselkedjen természetesen a saját házában/lakásában. Koránkelő vagyok (mikor megyek dolgozni 3:45kor kelek, a héten szabin vagyok, így csak 5-6 körül), tehát nem az a délig ágyban fekvő aki miatt lábujjhegyen kéne mászkálni.

Én próbáltam nyitni, többször akartam menni hozzájuk hétvégenként. Azt jött vissza, hogy de most nem olyat főznek amit megeszek. Nem kajálni akartam menni, csak beszélgetni.

Nem tehetek róla, hogy akibe beleszerettem, fiatalabb nálam. Szeretem, ő is szeret engem. Ez van. :)

Igen, dolgozom. (Csak a rosszmájúak miatt, nem a pénze miatt fontos nekem ez a pasi...én többet keresek)

Azért nem szeretnék egy külön albérletet fenntartani, hogy csak aludni járjak oda...

2015. júl. 6. 12:49
 25/32 A kérdező kommentje:

Az előző párommal 3 évig voltunk együtt, ebből 2,5 évig együtt éltünk.

Előtte 2 éves párkapcsolatom volt, és az ő előtte is levő exemmel is 2 évig voltunk együtt.

A 3 emberből kettőnek az anyja imádott, a 3.-nak nem élnek már a szülei, korábban meghaltak minthogy megismerhettem volna őket.

(A 3 éves kapcsolatomban az exemnek volt egy kisfia, és a gyerek édesanyjának a családja is nagyon szeretett, mert jól kijöttem a "mostoha fiammal". :) )

2015. júl. 6. 12:51
 26/32 anonim ***** válasza:

figyelj, nem ismernek.

hívd át őket ebédre és próbálj beszélgetni velük. ne várd, hogy kérdezgessenek, mondd magadtól amit szeretnél. szerintem semmi közük hozzá, hogy hány éves vagy. jó persze ha nagyon szélsőséges lenne, hogy te 60 , a párod meg 20 akkor érthető. de ha 5-10 év van köztetek az szerintem nem olyan döntő dolog, főleg felnőtt embereknél.

szóval szerintem ismerkedj meg velük, aztán ha utána is utálnak az ő bajuk. ha a pároddal értelmes emberek vagytok és szeretitek egymást akkor nem fogja szétbombázni a kapcsolatotokat semmilyen külső tényező.

2015. júl. 6. 13:12
 27/32 anonim ***** válasza:
17%

26. vagyok

most olvastam el a válaszokat. az a része nem világos, hogy írtad, hogy nem érdekel a pénze:D kétlem, hogy egy 19 éves többet keresne, mint te doktori diplomával

szerintem örülniük kéne, hogy egy érettebb nőt fogott ki. jobb lenne, ha 13 éves barátnője lenne? sajnos nem ritka az olyan se..

2015. júl. 6. 13:15
 28/32 A kérdező kommentje:

Miért lenne doktori diplomám? :)

Nincs diplomám...

2015. júl. 6. 13:34
 29/32 anonim ***** válasza:

Arra nem gondoltál hogy nem vagy nekik szimpatikus?

Idővel megszoknak.

Az hogy meddig lesztek együtt az főképp rajtatok mulik hogy hogyan tudjátok ezt a helyzetet kezelni.Főleg a párodnak kell kiálni ketőtőkért,csak igy megy,ha a párod inkább hallgat az anyjára akkor nektek annyi.

2015. júl. 6. 15:08
 30/32 A kérdező kommentje:
És szülőként azt nem veszik figyelembe, hogy a fiúk szeret engem?
2015. júl. 6. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!