Anyosok, mi a velemenyetek?
18 eves lany vagyok tobb mint 3 eve elek tavkapcsolatban a baratommal. Par ismerkedes utan az snyukaja nagyon megkedvelt. Ritkan talalkozunk de en szeretek segiteni fozni mosni akarmit. Most nyaron megyek a paromhoz es csaladjahoz 10 napra es mivel soha nem hagyjak,hogy penzzel beszalljak a vasarlasba ezert szeretnem megbeszelni az anyukaval higy fozzunk felvaltva meg hogy had segitsek takaritani ha kell. Nem szeretek tetlenkedni es orulnek ha latna higy tudok gondoskodni a fiarol.
A lenyeg az hogy, ha ilyen helyzetben lennetek mit csinalnatok? Szabad ilyet kernem vagy illetlenseg.

Erdekes tema, remelem jol jossz ki belole :)
Volt egy parom, akinek az edesanyja sosem vasalt, takaritott. Illetve, az utobbi heti 1* kifulladt a gyors porszivozasban.
A parom egyszer megkert, hogyha lehetne, akkor vasaljak ki neki par inget es ruhat. En megtettem, de iszonyat nagy hibat kovettem el.
Annyira megutalt az edesanyja, hogy hetekig hozzam se szolt. Nagy nehezen kiderult, hogy azert haragszik, mert elveszem tole a haziasszony szerepet.
A fia mondta neki, hogy o kert meg engem, mert az anyja nem hajlando vasalni, csak evente 1*, de ez odaig fajult, hogy kb3-4 honappal kesobb szakitottunk, mert egyszeruen allandoan ezen veszekedtunk.
Biztos volt mas oka is, amiert szetszedett minket, de egeszsegere.
A ferjem anyukaja egy alom ;))
O sosem szekalt. Ha akartam segitettem, ha nem, akkor nem.
Volt, hogy ket hetet naluk toltottem (szinten tavkapcs) es bevasaroltam a harmadik nap. Megkerdezte, hogy miert tettem!? Mondtam, hogy en is itt eszem, igy gondoltam beszallok az etelbe. Megkoszonte es mosolygott egyet.
De siman besegitettem neki, meg ha nem is kerte.

"Nem szeretek tetlenkedni es orulnek ha latna higy tudok gondoskodni a fiarol."
Ne ess abba a hibába, amibe sok túlbuzgó, teljesíteni akaró fiatal nő esik.
Nem az anyukája leszel, nem kell gondoskodj róla. Ha nem zavarja az anyukáját, inkább azt szorgalmazd, hogy együtt főzzetek. Hiszen együtt akarjátok tölteni az időt, nem a konyhában akarod nem?

Szerintem túlbuzgó vagy.
Én nem engedném senkinek sem, hogy nálam takarítson.
Főznöd sem kell.
Segíts bevásárolni, mosogatni, szemetet kivinni. Ennyi bőven elég.

Nálunk azt nem szerették a szülők, ha a fiatalok délig aludtak és nem segítettek be kisebb dolgokban sem, vagy nem mosogattak el maguk után, vagy éppen mint említettem délbe csipásan kivánszorognak amikor mindenki már rég fent van, és az a nagy kérdésük mit egyenek és nekiesnek az ebédnek, amit az anya készített el korán kelve.
Felkeltek időben, elmosogattok magatok után, egy egy felsöprésbe-felmosásba nem haltok bele, ilyesmi. Vagy megkérdezitek mit segíthettek.

Tanitgattad anyosodat? Fuuu, anyosod aztan tolerans.
Olyan meg nincs, hogy nem engednek bevasarolni. Vajon hogy tortent? Egyutt vasarolgattatok, es akkor akartal kulon venni ezt-azt? Vagy otthon bejelentetted nekik, hogy vasarolni mesz?
Szepen fogod magad, es elmesz ''setalni'', aztan hazamesz par szatyorra. Utolag mar nem tudnak mit csinalni.
Csak nehogy anyosodat meg akard tanitani a takarekos vasarlasra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!