Anyosok, mi a velemenyetek?
18 eves lany vagyok tobb mint 3 eve elek tavkapcsolatban a baratommal. Par ismerkedes utan az snyukaja nagyon megkedvelt. Ritkan talalkozunk de en szeretek segiteni fozni mosni akarmit. Most nyaron megyek a paromhoz es csaladjahoz 10 napra es mivel soha nem hagyjak,hogy penzzel beszalljak a vasarlasba ezert szeretnem megbeszelni az anyukaval higy fozzunk felvaltva meg hogy had segitsek takaritani ha kell. Nem szeretek tetlenkedni es orulnek ha latna higy tudok gondoskodni a fiarol.
A lenyeg az hogy, ha ilyen helyzetben lennetek mit csinalnatok? Szabad ilyet kernem vagy illetlenseg.
NEkem nem tetszene, ha bárkiis itt akarna fözni - a gyerekeimnek idönként megengedem, de akkor is maguknak (meg a párjuknak) föznek leginkább, az egész családnak én szoktam fözni.
A konyha az én "magánterületem", ezért nem szivesen engedek oda bárkit is.
A takarítást meg mosás hasonló kategória, ezek magánügyek, és nem tartoznak kivülállóra. Márpedig még ha ténylegesen a fiam felesége lennél is, akkor is vendég vagy (még az elköltözött gyerekem is az logikailag), ezért nem várom el töle, hogy a háztartást vezesse, és nem is örülnék neki.
Ebbe természetesen az nem esik bele, ha ebéd után segítesz leszedni az asztalról az edényeket, vagy más apróságot megcsinálsz, illletve magad után rendben hagyod a fürdöszobát, de ennyi az egész, amit nem éreznék túlzásnak.
Természetesen vannak olyanok is, akik szivesen veszik, ha ott ténykedsz, ezért a legokosabb, ha megkérdezed töle, hogy mit tudsz segíteni. Ha azt mondja, hogy ne segíts, akkor tartsd magad ahhoz.
-de pl a mosogatásra figyelj oda,mert minden ember másképp mosogat,és mindenki megvan győződve róla,hogy csakis az ő módszere az egyedül jó,
-és ha te másképp fogsz elmosogatni(tuti,hogy nem úgy mint az anyósod),akkor ezért akár morcosság is bekövetkezhet részéről ))
"Nem szeretek tetlenkedni es orulnek ha latna higy tudok gondoskodni a fiarol. "
Ezzel még sok bajod lesz az életben, ha együtt maradtok. Tudjon az a fiú/férfi magáról gondoskodni. Kaja után együtt a barátoddal ajánljátok fel, hogy közösen elmosogattok.
10 napra mész, gondolom arra számítanak, hogy a barátoddal csináltok programokat és ez így is helyes. Ha épp otthon vagytok, akkor megkérdezheted, hogy segíthetsz-e a főzésben, de az hogy minden másnap te főzz az túlzás.
Ne akarj szerintem annyira főzni,sütni. Nagyon max desszertet,vagy pedig ha a barátodnak kell, neki főzhetsz,de egyébként inkább kérdezd meg mit tudnál segíteni.
Én nem örülnék, ha elkezdenél a családom után takarítani,meg főzőcskézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!