Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miert olyan...

Szerintetek miert olyan elitelendo ez?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom ,hogy tamadjak az olyan fiatal parokat ,akik a szuloi hazban elnek ,esetleg vallalnak gyermeket.Mi abban olyan rettenetes ha valamelyikuk szuleivel elnek egy nagy hazban ,megosztjak a koltsegeket ,az anyos - apos pedig segit a gyerekek neveleseben ,hogy a fiatalok dolgozhassanak s majd forduljon a helyzet ,es ok lehessenek a nagyszulok tamaszai.Azt irja mindenki ,hogy "anyosek nyakara szulnek ,eloskodnek" stb.Arra nem gondolnak hogy ez nekik is mekkora elonyokkel jarhat?A haz koruli munkak elvegzese ,a koltsegek megosztasa stb ,nekik is elonyukre valik csak.Szerintem ha normalisak a csaladtagok szepen megoldhato ez a dolog.Es a gyerekeknek is jot tesz ,ugy gondolom.Ti mit gondoltok?Csak mellekesen mondom ,hogy en nem vagyok ebben a helyzetben ,nem azert fenyezem.
2015. máj. 20. 23:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
51%
más az hogy segitesz a magatehetetlen szülökön megint más hogy 10-20-30 évre ingyen bébiszitert, föbérlöt, háztartási cselédet csinálsz a családtagjaidból
2015. máj. 20. 23:51
 12/38 A kérdező kommentje:

mondjuk lehet kevesebben vannak abban a taborban akik valoban nem a kenyszeruseg miatt csinaljak!

nem kell feladnia az almat senkinek ,mindenki ugy el ahogy akar csak arra akartam kiterni miert nezik le sokan az ilyen fiatalokat.nem akartam beszolni senkinek!:)

2015. máj. 20. 23:53
 13/38 anonim ***** válasza:
77%

Hát én pld. nem nézem le az ilyen fiatalokat (meg senkit, mindenki úgy él ahogy akar), de a véleményem megvan...

Sokkal jobb érzés, ha már tettél le az asztalra, bizonyítottál.. saját erődből. Annyira jó egy olyan otthonban nyugovóra térni, amiről tudod, hogy a tiéd! Azt csinálsz vele/benne, amit akarsz...

2015. máj. 20. 23:55
 14/38 A kérdező kommentje:
nem is szabad lenezni senkit ,mert nem tudhatod te magad milyen helyzetbe kerulsz.de sajnos baromi nehez itt mindent eloteremteni.na persze nem lehetetlen!de van akinek mas az ertekrendje ,es igenis nem megy ki 1-2ezer kmre dolgozni mert hianyozna a csaladja es inkabb veluk szeretne lenni.vagy nem vallal 20-30 evre hitelt a nyakaba egy 60m2-es panellakasra
2015. máj. 21. 00:00
 15/38 anonim ***** válasza:
24%
a szülök jó 20 éven keresztűl nevelik pénzelik a gyereket talán az már magában elég arra hogy a gyerek öreg korában feléjük nézzen, mért kéne ehez még évekig kölyköstül párostúl eltartani elviselni...
2015. máj. 21. 00:01
 16/38 anonim ***** válasza:
77%

Miért ne lehetne kimenni 1-2 ezer km-re? :) Kitágul a világ, megtanulsz egy nyelvet, két lábbal fogsz a földön állni.

Mi kimentünk. 7 évig gyűjtögettünk kint.. aztán vettünk fel még itthon minimális hitelt.. és van saját otthonunk. Igaz, ezért 30 fölött lettünk szülők. De ha újra kezdeném, megint így csinálnám, és nem anyáméknál laknánk... Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de az én szüleim már nyugdíjasok, szeretnek nyugiban lenni, pihenni, és nem hiszem hogy az én két gyerekem zsivalygására vágynának nap mint nap, éveken keresztül. De hát kinek a pap, kinek a paplan...

2015. máj. 21. 00:07
 17/38 A kérdező kommentje:
persze ez is igaz ,ezt mindegyik felnek akarnia kell ,ha vslakinek ez terhes az mar megint mas!
2015. máj. 21. 00:07
 18/38 anonim ***** válasza:
63%

Nem elítélendő, egyáltalán nem.

Régen bevett szokás volt a több generációs háztartás, csak az urbanizációs folyamatok hozták ezt, hogy ma mindenki távolodni igyekszik, ami viszont sokkal több hosszútávú szociális és gazdasági problémát rejt magában, mint hinnék.

Talán sokan azért ítélik el, mert nincsenek jóban a saját familiájukkal, és nyilván nem tudják, milyen jó is az, amikor nem utálat van, hanem normális együttműködés.

Amit itt előttem írt valaki, hogy "ingyen babysitter,házicseléd" - ez alapesetben elég durva megbélyegzést jelent, de az is lehet, hogy van aki pofátlanul kihasználja a többgenerációs együttélés aspektusait.

Tehát elítélni mindenképp hiba, mert az adott személyek és környezet függvényében lehetne bármilyen szituációról ítéletet mondani.

2015. máj. 21. 04:29
 19/38 anonim ***** válasza:
51%
te meg azt nézed le, aki elhúz. és ha neki meg az az álma?
2015. máj. 21. 07:04
 20/38 anonim ***** válasza:
36%

ez függ az adott helyzettől, de én nem tekintem önállónak/felnőttnek azt, aki így képzeli el felnevelni a gyermekét.(szóval akár évtizedekig is megelégszik a helyzettel)

szerintem ahol 2 kereső felnőtt ember van, ott meg lehetne már oldani a különköltözést. ha otthon lakik a pár, mert spórolnak a lakásra, azt meg tudom érteni 100%ig, hiszen tényleg könnyebb úgy spórolni, hogy nem kell a lakhatásra költeni csak a nagyon szükségesekre.

és ha mondjuk már 150 ezret félre tudna rakni havonta a pár.akkor kb 3 év után már telne egy 5 milliós lakásra.

és szerintem minden szülő azt szeretné, hogy a gyermeke képes legyen saját lakást venni, és ne albérletbe szüljön, és ott lakjon 50 évig.

ezért én ilyen esetben egyet értek az otthon lakó fiatalokkal, ha tényleg erősen spórolnak.

de amikor anyóséknál laknak, és teljesen megelégszenek a helyzettel, tehát van aki főz/takarít/fizeti a rezsit.. és eszükben sincsen különmenni.. na azt tényleg gáz.

mert hiába rendesek a szülők, szerintem ők is vágynának a magányra már, hogy kirepüljön a 20-25 éves csemete és hogy ne ők tartsák el a kereső párjával együtt.

arról nem is beszélve, hogy a szülők már keresztül mentek a gyerekvállaláson, nem kéne azzal terhelni őket, hogy odaszülünk és várjuk hogy bébicsőszködjön /nevelje az unokát.

szerintem a nagyszülőknek a dolga az lenne, hogy kényeztesse az unokákat, vigyázzon rá ha szükséges, örömét lelje benne.

de ehhez nem tartozik az, hogy minden éjszaka hallja a gyereksírást és menjen ki segíteni... mert egyszerűen nem az ő gyereke, nem ő vállalta. akkor miért ő vigye a nehezebb részét a dolognak?

szóval szerintem tényleg függ a körülménytől.. de én úgy gondolom, hogy ha semmi jövőképe nincsen az otthon lakó párnak, csak elvannak, nem akarnak különmenni.. az tényleg gáz, és nem tudom elképzelni hogy a szülők tényleg szívből örülnek , hogy ennyire önállótlanok..

2015. máj. 21. 07:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!