Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek miert olyan...

Szerintetek miert olyan elitelendo ez?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom ,hogy tamadjak az olyan fiatal parokat ,akik a szuloi hazban elnek ,esetleg vallalnak gyermeket.Mi abban olyan rettenetes ha valamelyikuk szuleivel elnek egy nagy hazban ,megosztjak a koltsegeket ,az anyos - apos pedig segit a gyerekek neveleseben ,hogy a fiatalok dolgozhassanak s majd forduljon a helyzet ,es ok lehessenek a nagyszulok tamaszai.Azt irja mindenki ,hogy "anyosek nyakara szulnek ,eloskodnek" stb.Arra nem gondolnak hogy ez nekik is mekkora elonyokkel jarhat?A haz koruli munkak elvegzese ,a koltsegek megosztasa stb ,nekik is elonyukre valik csak.Szerintem ha normalisak a csaladtagok szepen megoldhato ez a dolog.Es a gyerekeknek is jot tesz ,ugy gondolom.Ti mit gondoltok?Csak mellekesen mondom ,hogy en nem vagyok ebben a helyzetben ,nem azert fenyezem.
2015. máj. 20. 23:22
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
77%
Mert legtöbbször anyagi okok miatt laknak a szülőkkel és felelőtlenség így gyereket szülni.
2015. máj. 20. 23:26
 2/38 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem nem erre írják, hogy elítélendő. Hanem arra, hogy ha valaki tudva tudja, hogy milyen az após-anyós-jelölt, vagy velük együtt élni, és ennek ellenére oda vállalnak gyereket (fiatalon), és még ők háborognak, ha a ház tulajdonosai irányítani akarnak, vagy beleszólni az életükbe.

Egyébként ideális lehet teljesen, ha "normális" a viszony a fiatalok és a szülők között. Én is ilyenre vágytam mindig... De mivel ilyen nem volt, maradt a külön lakás megteremtése, és inkább idősebb korban történő gyermekvállalás. :) Így sokkal jobb mindenkinek.

2015. máj. 20. 23:27
 3/38 anonim ***** válasza:
65%
szerintem amíg valaki a szüleire szorul, addig nem érett szüőnek lenni., gyereket vállalni.
2015. máj. 20. 23:30
 4/38 A kérdező kommentje:

igen ehhez nyilvan olyan emberek kellenek ,de azert ne varjuk hogy mindig minden zokkenomentes legyen mert szerintem ilyen egy csaladban nincs :)

de talan ha penzugyi okok miatt is van igy ,az miert tragedia?konnyebb nekik es ennyi.sajnos ezert inkabb az itteni helyzet a hibas ,fizetesek teren...

a felelotlenseg masik dolog ,de akkor is rosszalloan neznek az ilyenekre ha nem tudnak semmit a hatterukrol.egybol erre kovetkeztet mindenki.

2015. máj. 20. 23:32
 5/38 anonim ***** válasza:
65%
Nem az itteni helyzetet kell hibáztatni. Aki normálisan akar élni, annak előbb meg kell teremteni hozzá a normális feltételeket. Ebbe beletartozik az is, hogy gyereket úgy vállalunk, hogy lehetőleg ne szóljon be(le) senki, legyen béke, biztonság, nyugalom.
2015. máj. 20. 23:35
 6/38 A kérdező kommentje:
es arra nem gondolsz hogy idovel a szulok lesznek a gyerekekre szorulva?milyen jo az mikor szivet lelket kiteszi hogy az idos anyukajanak segitsen fozzon stb netan apolja.mivel jobb hogy ha 20 evesen elhuz a vilag masik vegere hogy meglegyen a penz a haz stb aztan ra sem nyitja az idosekre az ajtot mert egyreszt eltavolodtak masreszt tobb 100 kmre van.
2015. máj. 20. 23:35
 7/38 anonim ***** válasza:
21%
Akkor újra össze lehet költözni.
2015. máj. 20. 23:37
 8/38 anonim ***** válasza:
54%

mi hasonlóan lakunk mint a fent leírtak, csak nálunk más miatt alakult így. szüleim elváltak, egyikükkel otthon cseréltünk, így nekik se kellett eladni amit eddigi életük alatt felépítettek, nekünk meg lett kertünk, ami a gyerkőc miatt nagyon nagy plusz. mi kettéválasztottuk a házat, így nem egymás nyakán vagyunk, van hogy napokig nem is találkozunk... nincs konfliktus, ha valakinek valami gondja, baja van akkor megbeszéljük.

nyilván más az a helyzet ahol a fiatal párnak van egy szobája és oda vállalnak gyereket, esetleg munkahely nélkül. szerintem ez lehet az amit sokan elítélnek.

2015. máj. 20. 23:47
 9/38 anonim ***** válasza:
62%
Akkor adjam fel az álmaimat, hogy külföldre költözzek, mert anyám egyszer öreg lesz, és addig éljünk együtt és nézzük egymást?
2015. máj. 20. 23:50
 10/38 anonim ***** válasza:
77%

Szülők "nyakára" bárki tud gyereket szülni. Dícséretes az, aki nem így teszi, hanem ahogy a mondás is tartja, családot "alapít" (és ez nem a gyermeknemzésben merül ki).

Tisztelet az olyan kivételeknek, akik nem emiatt vannak együtt a szüleikkel, hanem mert olyan a viszony.. elférnek... és ezt az együttélést mindketten akarják.

2015. máj. 20. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!