Tartanátok csak és kizárólag azért keresztelőt, hogy anyósotok ne balhézzon?
Ebből ne csináljatok hatalmi harcot.
A férjem megingott egy régi balhé miatt, kialakult benne egyfajta tartás , hogy újra kialakul az a légkör ,ezért össze kellett ülni és megbeszélni a dolgot.
Engem az zavart, hogy egy egy esetleges ellen állás miatt inkább úgymond velem szállt szembe, engem is alárendelt volna egy külső akaratnak csak hogy neki kényelmes legyen.
Azóta olvasta az itt válaszadókat is és igazából belátta, hogy "igazunk" van, mert nem hogy nem tartja a vallását még ( csúnyán szólva, de nem szó szerint) ki is neveti a nagyon hiteseket, szóval teljesen felesleges lenyomni egy jó kis színelőadást a papnak, netán még fizetni is érte... mikor csak nevetnénk az egész herce hurcán és leendő keresztszülőből is csak 1 van az öccse...ő meg alapból a gyerek nagybátyja, szóval, értelmetlen. Látta azt is, hogy nagymamám vallásosabb,(szomszédban lakik) mint az ő anyja, mert ő eljár templomba is, vallásosan is él, mégis ránk hagyja, mert azt mondta, nem ettől lesz valaki jó ember vagy rossz és nem kell keresztelve lenni ahhoz, hogy valaki higgyen Istenben, ha lenne örülne, de nem életbevágó...na ez A hozzáállás.
Megegyeztünk, hogy senki más nem szól bele a saját gyerekünk nevelésébe csak mi, tanácsokat, ötleteket elfogadunk, de a döntés a miénk, akár tetszik valakinek akár nem.
Az meg hogy felnőtt korban a keresztelés kinek milyen, egyéni dolog.
Csak azért keresztelni , hogy majd tudjon templomban házasodni, szerintem abszolút rosszabb , mint hogy felnőttkorban tesz is azért amit akar és nem feltétlen a keresztény vallásért.
Unokatesóm a mai napig nincs megkeresztelve, semmilyen hátárny nem érte, náluk a párja akarta a keresztelőt meg is keresztelték a gyereket...de nálunk nem mi akarjuk a keresztelőt az teljesen más lenne, ez a különbség.
Nem, mert aztán a fejetekre nől.
Először a keresztelés, aztán, hogy mit adsz enni a gyereknek, végül, hogy mikor vegyél levegőt.
Én is úgy vagyok vele, hogy ha valaki nem vallásos, akkor templomi esküvő, keresztelő = képmutatás.
Keresztelővel kapcsolatban én is nagyjából a baptistákkal értek egyet, és úgy tudom, a Bibliában is van egy olyan idézet, hogy keresztény az, aki "(előbb) hisz, és (aztán) megkeresztelkedik". Egy kisbaba pedig még nem tud sem hinni, sem nem hinni, szóval az csak egy évszázadosan beidegződött szamárság, hogy ha nincs megkeresztelve, akkor "pogány". Valami ilyesmit kéne mondanotok magyarázatként a nagymamának...
Én nem, vigye el a gyereket maga megkeresztelni.
Ártani nem árt, ő jól érzi magát, van valami, ami összeköti a gyerekkel, stb.
A régi rendszerben is így csinálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!