Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tartanátok csak és kizárólag...

Tartanátok csak és kizárólag azért keresztelőt, hogy anyósotok ne balhézzon?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 10:27
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
87%
Nem! Az anyós egy életbe ugathat bele: A sajátjába.
2015. máj. 3. 17:05
 32/49 anonim ***** válasza:
34%

......,,a mama erről nem tud"......

Dehogy nem tud!Hát még a kérdésedben is az anyósodat fogalmaztad meg,róla szol az egész történet!

Amikor az anyós dirigál,a fia meg követi,az nem jó házasság!Én fiús anya vagyok,de engem nem követ a fiam,mert én nem szólok bele az ő házasságába.Mert látod,ezzel csak fel van bolydítva a házasság. Az anyós legfeljebb csak kérhet,javasolhat,és ha nem úgy történik mégsem ahogyan ő szeretné,akkor azt kell elfogadnia.A férjednek sürgősen helyre kell tennie az édesanyját!

2015. máj. 3. 18:24
 33/49 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ronda dolog csak azért nem tartani, hogy anyósnak a pofájába röhöghess, hogy te nyertél. Mivel írtad, hogy a férjed is szeretné. Nyilván egy felnőtt ember, és nem azért szeretné, mert fél az anyjától. A keresztelő nem árt, nem betonozza sehova a gyereket, felnőttként attól, hogy anno megkeresztelték lehetbelőle akár Hare Krisnás vagy akár zsidó is, vagy ateista, tök mindegy.

Én úgy általában úgy vagyok vele, hogy ami nekem nem árt, ami engem nem bánt, amiből baja senkinek nem lesz, sőt (ugyebár ajándékokat is fog kapni a gyerek) annak nem fogok ellenállni csak azért, hogy megmutassam, hogy én legyőzök mindenkit.

2015. máj. 3. 23:49
 34/49 anonim ***** válasza:
27%

"arra meg ugye nem akarnak, hogy hányan lézengenek az ürességtől kongó templomokban"

Mondjuk én tavalyelőtt voltam református istentiszteleten, és marhára nem kongott a templom, pedig ez egy nagyváros, nem falu, ahol szokás járni, meg itt inkább a katolicizmusnak vannak hagyományai. Azt azért nagyon bírom, mikor kifejezetten vallás-ellenesek, meg rajtuk gúnyolódók magyaráznak arról, hogy senki nem jár templomba, meg konganak az ürességtől, holott egyáltalán nem így van.

2015. máj. 3. 23:52
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

"Én viszont ezt képmutatásnak tartom és tiszteletlen azokkal szemben akik ezt komolyan veszik."

Szerintem ezt nagyon jól látod! Próbáld elmagyarázni az anyósodnak, hogy - a legnagyobb tisztelettel, de - úgysem szándékoztok vallásosan nevelni.

Akkor meg szerinte hazudjatok Isten színe előtt végig egy szertartást? Ez szerinte a helyes, a keresztényi viselkedés? Mert ugye ott nem csak rácsorgatják a vizet, hanem a szülők és a keresztszülők is esküvel fogadják, hogy Istennek tetsző módon és az egyház szabályait betartva fogják nevelni a gyereket. Nektek ez eszetekben sincs, és ha ennek ellenére - pontosan ahogyan te látod - megkereszteltetitek a gyereket, akkor az sokkal nagyobb taplóság, mint ha "simán", felekezet nélkül nevelitek jó embernek a gyereketeket.

2015. máj. 4. 09:25
 36/49 A kérdező kommentje:
32-es :) Aranyos vagy:) Az hogy a mama úgy beszél, hogy elkönyvelte a keresztelőt még nem tudja azt, hogy mi nem értünk egyet és hogy nem lesz keresztelő....ha a férjem azt csinálná amit mond akkor nem hagyta volna ott 19 évesen nem lenne a férjem és 1 évig tartott volna a kapcsolat...a mama azt is tudja, hogy szombatonként dolgozik a fia...pedig csak nem akar minden 2. héten utazgatni ;)
2015. máj. 5. 09:20
 37/49 A kérdező kommentje:

33-mas, rosszul látod, mert férjem kizárólag csak azért állt a keresztelő mellé, hogy ne legyen balhé, mivel az első ilyen megnyilvánulás után ő jegyezte meg, hogy na ebből balhé lesz, pedig meg sem szólaltam...ami igazából nem is reális, mert csak egy rövid megsértődés időszak jön, szóval igazából nem akar, de végigjátszaná az egészet mert unja végigcsinálni újra és újra,hogy közölje a saját álláspontját aztán kezdődjön előröl mással.

De ha most beáll akkor a többinél is be fog, mert hát bejött...mint írtam nem vagyunk rosszban az anyósommal, volt az első év után egy hosszú időszak amikor rájött, hogy nem futó kapcsolat a miénk és próbált szétválasztani, úgyis tanultunk, messze voltunk, így megtarthatta volna a fiát.

Azóta többször kért, hogy ne haragudjak, még az esküvőn a tánc alatt is.

Itt csupán arról van szó, hogy van egy közös életünk a férjemmel, közös nézőpontokkal amik ha nem egyeznek megbeszéljük , nem vitázunk! , értelmesen érvekkel átbeszéljük és ezeket a dolgokat nem adnám fel egyetlen alkalommal sem, mert ebből következően borul minden és mint írtam, megint más lenne ha a férjem azért akarná, mert Ő így akarja, de igazából nem érdekli az egész vallás.

Ha az esküvőn nem játszottunk vallásosat nem értem itt miért kéne.

2015. máj. 5. 09:31
 38/49 anonim ***** válasza:
26%
Igen. A gyereknek nem lesz semmi baja tőle, nagykorában megtudhatja, hogy a nagyanyja kérésére lett megkeresztelve, de ha nem akarja, nem tartja a vallását.Inkább legyen megkeresztelve, mintsem felnőtt fejjel keresztelkednek meg,ha akar, az olyan disszonáns.
2015. máj. 5. 12:19
 39/49 anonim ***** válasza:
92%

A gyereknek akkor sem lesz semmi baja, ha nagy korában keresztelkedik meg saját akaratból, ha majd ő így látja jónak. Mitől lenne ez disszonáns? Az mennyivel jobb, ha valakit megkeresztelnek csak azért, mert a mama ezt akarja? A mama szabályozza a saját életét! Ha egy olyan gyereknél erőszakolják ki a keresztelőt, ahol a család nem vallásos, az álszentség.

Én biztos nem kereszteltetném meg a gyerekem csak azért, hogy a kedves mama lelke ne sérüljön.

2015. máj. 5. 12:33
 40/49 anonim ***** válasza:
8%

"Akkor meg szerinte hazudjatok Isten színe előtt végig egy szertartást? "

Mondjuk kezdjük ott, hogy a szülőknek akár ott se kell lenni, senkit sem érdekel, a keresztszülők a lényeg.

2015. máj. 5. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!