Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tartanátok csak és kizárólag...

Tartanátok csak és kizárólag azért keresztelőt, hogy anyósotok ne balhézzon?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 10:27
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
87%
Tudod, amikor valamelyik politikus arról pampog, hogy az iksz millió keresztény országa vagyunk és ezért jár az egyházaknak az iksz milliárd az adódból, akkor többek közt a megkereszteltek számára hivatkoznak (más statisztika nincs erről, arra meg ugye nem akarnak, hogy hányan lézengenek az ürességtől kongó templomokban). Én biztos, hogy nem hagynám, hogy a gyerekem hivatkozási alap legyen a Semjén Zsoltnak...
2015. máj. 2. 23:02
 22/49 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Nem vagyok vallásos egyáltalán. Ha a gyerekem nagyon az akarna majd lenni, akkor az az ő döntése, de őszintén, miért kellene pont azt a vallást választania, amit a nagyié? És ha mondjuk éppen Buddhista akar lenni? Akkor aztán nincsen kisegítve a római katolikus keresztelővel. Arra meg ne számítson a kedves nagyi, hogy majd ha ők a saját vallásukba belenevelik, akkor az lesz. Egy túrót.
2015. máj. 3. 00:40
 23/49 omba ***** válasza:
100%
Anyós akkor tehetett volna az ügy érdekében, amikor a gyerekét nevelte.
2015. máj. 3. 07:36
 24/49 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, az anyós miért akarja, hogy az unoka vallásos legyen, hogyha a saját gyereke sem vallásos és az meg nem zavarja? :D

Amúgy amikor gyerek voltam én ugyanebből az okból lettem megkeresztelve, de aztán soha nem vittek templomba, nem kaptam vallásos nevelést, mivel a szüleim nem voltak vallásosak, csak a nagyszülők. Szóval papíron keresztény vagyok, de a valóságban ateista. :D Hát nem sok értelme volt a keresztelésnek...

Én nem kereszteltetném meg a gyerekemet - ugyanezért. Hiszen ő sem járna templomba utána, akkor meg minek? Majd ha felnő, és úgy dönt, keresztény akar lenni, akkor elmegy egyedül a templomba, beszél a pappal, és csinálja, amit kell... Addig meg minek erőltessem rá, főleg úgy, hogy én sem vagyok hívő?

2015. máj. 3. 09:10
 25/49 A kérdező kommentje:

Én sem értem a logikát abban, hogy akkor vannak megnyugodva emberek ha valaki meg van keresztelve, de az meg nem zavarja őket, hogy a templom közelébe sem megy , sőt esetleg ellenzi....de biztos Isten megbocsájt, mert meg van keresztelve.

Vagy nem tudom.

Nem törlődött még ki a "félelem" a régi korból, hogy ha pogány vagy halál fia vagy.

2015. máj. 3. 11:31
 26/49 anonim válasza:
16%

Egyrészt igazatok van, csak az anyós kedvéért nem.

Másrészt igazából semmi rossz nincs a keresztelőben.

Nagyon fontos, hogy a közhiedelemmel ellentétben ez NEM JELENT VALLÁSVÁLASZTÁST!! Senki se beszél arról, hogy emiatt a gyerek felnőve ne dönthetné el, milyen felekezethez szeretne tartozni. Nincs is joga senkinek helyette dönteni.

Ez igazából annak a megnyilvánulása, hogy egy közösség magába fogadja őt. Nálunk, ahol tízből nyolc ember meg van keresztelve, ennek látszólag nincs jelentősége, de másutt, ahol nincs ilyen arány, ez a közösséghez tartozásnak egy fontos jele.

Viszont!! Ha később ő esetleg egyházi esküvőt szeretne, akkor a kereszteletlenség jelentős hátrány!

Másrészről van ennek egy sajnálatosan elhanyagolt oldala, mégpedig a keresztapaság. Nagyon fontos későbbi kapcsolatokat segít elő a megfelelő keresztszülők kiválasztása. Egy jó keresztszülő páros - már ha tudtok jót választani - segítség az életben. Nekem sajnos az ő részükről nem fontos a dolog, de ismerek olyat, ahol a keresztszülő egész fiatalkorában figyelemmel követte, végigkísérte és segítette a felnövekvő gyermeket.

Emiatt én megfontolnám.

2015. máj. 3. 12:11
 27/49 Öcsödy válasza:
33%
Ilyen világot élünk. Vannak szokások, amit csinálunk, de legtöbbször fogalmunk sincs a jelentéséről, jelentőségéről. Van nekünk Magyaroknak saját hitvilágunk. Ha érdekel segítek. A keresztény egyház nem épp szent. Én nem javaslom a keresztelőt. Van egy olyan hogy harmadik szem. A pap bácsi ezt lezárja egy keresztel. Szerintem elgondolkodtató, miért csonkítják az emberek érzékelését.
2015. máj. 3. 12:57
 28/49 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A keresztszülő férjem öccse lenne , neki egyértelmű, nincs párja és igazából ő sem vallásos, már csak azért is foglalkozna a gyerekkel mert az unokaöccse lenne.

És még mindig ott tartok, hogy igen, nincs semmi rossz a keresztelőben, de abban sem ha nincs, és akkor sem szeretnék színjátékot játszani a papnak, mert nem bírom őket. Nekem ma már nem a templomba járás és a pap által elhablatyolt szöveg jelenti A hitet, attól, hogy ezeket a dolgokat nem gyakorlom még nem vagyok ateista, csak én nem ezek az emberek által kitalált klisék alapján élem meg ezt.

2015. máj. 3. 14:29
 29/49 anonim ***** válasza:
26%
A férjednek már le kéne válnia az édesanyjáról,nem egészséges,hogy a családi dolgait nem a feleségével,hanem az anyjával tárgyalja meg.Az ilyen házasságok sajnos rosszak.
2015. máj. 3. 14:43
 30/49 A kérdező kommentje:
Nem tárgyalta meg az anyjával. Attól, hogy tudja ( én is tudom) hogy az anyja hogy áll a dolgokhoz még nem tárgyalja ki az életünket...ebben a dologban mi nem egyeztünk , a mama erről nem tud.
2015. máj. 3. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!