Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben tartanátok 2 esküvőt?
500 km van az én családom és párom családja között. Egyikünk se szeretne 2 tanús esküvőt. Mindkét oldalról nagy a család (kb 40-40 fő). Nem szeretnénk senkit sem rákötelezni arra, hogy ennyit utazzon, a szállást meg ilyen sok embernek nem tudnánk megoldani/kifizetni.
Arra gondoltunk, hogy a hivatalos része a párom családjánál lesz, ott az ő vendégei lesznek, 1-2 hét múlva a templomi szertartás meg az én szüleimnél az én vendégeimmel (természetesen mindkét helyen jelen lesznek a szüleink, testvéreink, tanúink). Csak annyi, hogy így kétszer kell éttermet, dekorost, zenészt, stb. fizetni.
Ti hogy oldanátok meg?
Nos nekunk pont januarba lesz az eskuvunk,Olasz.o.ban parom olasz en magyar, es sokkal elonyosebb itt hazasodnunk mivel itt is elunk, en nem fogok dupla kiadast fizetni csak azert hogy a 2 orszagot egybe hozzuk.
Aki itt lesz az itt lesz aki nem az nem, termeszetesen szuleim tesoim kereszt.sz. itt lesznek nekem ez a lenyeg a a csaladi korombol nagyszuleim nem elnek ,, az hogy a nenyem vagy az uncsim baratnoim nem lesznek itt megtudom erteni de ok is ertsek meg ez miatt nem fogok 2 eskuvot csinalni. Mert egy utazas es hotelel mindig olcsobb minthogy en fizesek plusz 40.50.fonek helyszint, ebed,vacsora, ital, mennyaszonyi ruha stb...... tehat nem ! Mert gondolom nalayok is elore lett szolva hogy kb mikora lesz az eskuvo aki nem tett fere penzt esetleg az ugy volt vele hogy nelkule is eltelik az eskuvod.... szerintem aki ottakar lenni az ott lesz, 500km tenyleg nincs kozel de vonattal pl nem draga szerintem a jegy ! Akinek fontos vagy az ott lesz uguis
Tényleg a félút a legjobb megoldás. 250 km azért már nem olyan sok.
Bár nem értem hogy az egyik lagzi árából miért ne jönne ki egy olcsóbb szállás a másik helyen? Pl. kollégiumokban is lehetne szobát foglalni, biztos nem várnak el 5 csillagos vmit a vendégek, főleg hogyha a buli hajnalig tart és csak pár órát aludni esnek be.
Max 1 hét különbséggel tudnám elképzelni, a 2 hét túl sok. Éttermet csak kevés vendég részére kell duplán fizetni, sztem ki lehet bírni. Zenészt valóban 2x kell..
Más megoldást is el tudok képzelni:
A két város között félúton tartjátok, így mindenki 250 km-t utazik, és egy helyen kell foglalni éttermet.. de sajnos még ez a táv is nagy, így talán nem ez a legjobb megoldás..
Egyikötöknél lehetne tartani egy nagyobb eljegyzést étteremben, ahova nem kell élő zene, aztán a nagy esküvő a másikotok városában lenne. Nem éreznék rosszul magukat azok a rokonok se, akik a távolság miatt nem mennek, hiszen voltak az eljegyzésen (ami azért nem akkora felhajtás, így kevesebbe kerül). Én ezt a megoldást választanám, és abban a városban lenne az esküvő, amelyikünknek több rokona van.
Még nincs meg a pontos dátum, egyenlőre csak beszélgetünk róla, ezért is szeretném kikérni mások véleményét.
Nekem fontos, hogy a nagy napon a szeretteimmel ünnepelhessek (nagyon összetartó család és nem csak amolyan "1-2 évente összejövünk és jól van" emberek.) + mindkettőnk családja bulizós, így én el se tudnám képzelni, hogy esküvő után csak egy ebéd legyen és mindenki megy haza.
Mi pont félúton lakunk a szülőktől, de nem szeretnénk ebben a városban tartani a lagzit.
Elsőzör nekünk is az jutott eszünkbe, hogy mindenkit ide kellene csődíteni, de sajnos sok az öreg, beteg rokon (közeli rokonok, akiket szívesen látnánk a lagzin, nekik már hosszú lenne ez az út)
Mi se kérünk pénzt/ajándékot, de nem mondom azt se vendégeimnek, hogy oldják meg az ideutazást, mert az is költséges lenne a számukra. (tömegközlekedéssel nagyon rossz az összeköttetés és néhány családnak nincs saját autója)
Nem a saját kiadásaimon akarok spórolni, hanem a vendégeimén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!