Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben tartanátok 2 esküvőt?
500 km van az én családom és párom családja között. Egyikünk se szeretne 2 tanús esküvőt. Mindkét oldalról nagy a család (kb 40-40 fő). Nem szeretnénk senkit sem rákötelezni arra, hogy ennyit utazzon, a szállást meg ilyen sok embernek nem tudnánk megoldani/kifizetni.
Arra gondoltunk, hogy a hivatalos része a párom családjánál lesz, ott az ő vendégei lesznek, 1-2 hét múlva a templomi szertartás meg az én szüleimnél az én vendégeimmel (természetesen mindkét helyen jelen lesznek a szüleink, testvéreink, tanúink). Csak annyi, hogy így kétszer kell éttermet, dekorost, zenészt, stb. fizetni.
Ti hogy oldanátok meg?
Utolso!
SE sofor, se vendegek nem fognak 2x500km-t utazni egy nap.
Ezt mi is eljátszottuk, csak ott 200-200 kilométerekről van szó. Budapesten dolgozunk, itt jártunk egyetemre, a barátaink is itt vannak, viszont a család más-más városban az ország két végén.
Mérlegeltük, hogy kinek okozna nehézséget az utazás és mivel a barátoknak nem okoz akkora problémát autózni, ezért az egyik szülőváros mellett döntöttünk. A végső voksot oda tettük, ahol jobb ajánlatot kaptunk a lakodalomra. Ahol az én családom lakik, ott 12-13 000 ft/fő-re jött ki a vacsora és ital fogyasztás, pároméknál 10 000 ft/főre, így a különbözetből kibéreltünk két kisebb panziót, ahol az én rokonaim lesznek elszállásolva. 2500-3500 ft/fő-re jön ki a szállás megyeszékhelyen. Ha nyári esküvőnk lenne, akkor ennyibe se kerülne, mert akkor lehetne kollégiumokban is éjszakázni, ennek a töredékért.
Én nem tartanék 40-40 főre két lagzit, mert tényleg a szolgáltatók díja többre fog kijönni, mint a szállás. Pl ha 2500-ért találtok szállást a 40 főre, az 100 000 ft. Egy szintetizátoros 60-80 000 ft-ért zenél. Ha két lagzi van az 120-160 000 ft. Dekor mondjuk 30-40 000/alkalom, akkor 60-80 000 ft-ot kiadtatok. Ez összesen 180-240 000 ft, a 100 000 ft szálláshoz képest. És pl fényképészről és egyéb dolgokról (fodrász, sminkes, ruhabérlés vagy tisztíttatás) nem beszéltünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!