Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehetne ezt megoldani?

Hogyan lehetne ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Anyossal élünk együtt, már 3 éve. Egyre kevésbé bírom. Állandóan pakol utánam. Értsd, leteszem a könyvet az asztalra, amit épp olvastam, hogy hozok magamnak inni, mire visszerek, a könyv eltunik az asztalról. Elkeszitem a kávét, közben el kell mennem a mosdóba - kiönti. Megirom a bevásárlo listat, leteszem az asztalra - mire betennem a pénztárcamba, eltunik. Férjem már többször beszélt vele, de semmi változás.
2015. márc. 2. 05:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Már beszéltünk vele. Olyankor sírva fakad, hogy ő nem tudta, nem emlékszik. Elkoltozni nem tud, nincs hozzá elég nyugdíja. Van külön lakresze, de minden idejét a nappaliban tölti, csak aludni jár fel.
2015. márc. 2. 10:57
 12/22 anonim ***** válasza:
9%

Nagyon egyszerűen megoldhatók az ilyen helyzetek.

Annak a szava dönt, akié az ingatlan. Ezt mindenkiben tudatosítani kell.

Mielőtt fülig érne a kicsi szád, a leírás alapján neked pont annyi jogod van ott pattogni, mint a maminak.

2015. márc. 2. 11:19
 13/22 anonim ***** válasza:
63%
Van külön része akkor azt nem tudjátok elzárni h ne járkáljon át, hanem a saját részébe legyen? Gondolom akkor emeleten van mert azt írtad h fel, nem lehet lezárnk a lépcsőt? Neki külön bejáratot csinálni?
2015. márc. 2. 11:30
 14/22 A kérdező kommentje:

Böszmécske, feleségként több jogom van, mint neki, de ne zavarjon. Innen indulunk. Senki nem akarta kidobni, a békés megoldás a cél.

Ezért nem fogom kizarni se. Értem én, hogy sokáig csak az övé volt a pálya, azt csinált, amit akart, de könyörgöm, ez az én otthonom is.

2015. márc. 2. 11:38
 15/22 anonim ***** válasza:
47%
Lehet, hogy érelmeszesedése van, ha nem emlékszik rá, mit csinált 5 perccel ezelőtt. Lehet, hogy meg kéne vizsgáltatni orvossal, valahogy nekem nem az jön le, hogy rosszindulatból pakolgatna.
2015. márc. 2. 11:39
 16/22 anonim ***** válasza:
22%

"feleségként több jogom van, mint neki"

Szerencsére ez nem így van. Joga az embernek ahhoz van, amit ő tesz le az asztalra.

Kommunikáljatok a mamival. Nem nehéz, meg kell próbálni.

2015. márc. 2. 11:56
 17/22 A kérdező kommentje:

Böszmécske, de szerencsére így van.

A kommunikáció nem működik.

Nincs érelmeszesedése, emlékszik mindenre, csak az én dolgaimra terjed ki a "feledékenysége"....

2015. márc. 2. 12:12
 18/22 anonim ***** válasza:
88%
Anyósom Alzheimeres, így kezdődött, folyton pakolászott, meg mindent kidobált amikor rájött az ötperc, aztán letagadta. Esetleg vigyétek el dokihoz ha tényleg nem emlékszik, hátha kiderül valami. Ha meg emlékszik és letagadja, legalább megijed kicsit ha orvoshoz viszitek.
2015. márc. 2. 12:14
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó
2015. márc. 2. 12:45
 20/22 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, simán lehet Alzheimeres. Nagyapámnál is hasonlóan kezdődött. Letett ezt-azt, nem emlékezett, mondott valamit, elfelejtette - és aztán egyre súlyosabb dolgok következtek.

Vizsgáltassátok ki, mert simán lehet érelmeszesedése.

2015. márc. 2. 14:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!