Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek a csendőrper...

Mi a véleményetek a csendőrperturól? Amikor anyós, após tegez, neked viszont magáznod kell őket?

Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 09:46
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
74%

"Nincs ebben semmi csendőrségi!"

A csendőrpertu konkrétan ezt jelenti (egyik fél magázódik, másik fél tegeződik).

2015. márc. 4. 11:29
 52/59 anonim ***** válasza:
92%

Idős vagyok, és én sem szeretem a csendőrpertut.

Azaz csak a gyerekekkel vagyok úgy, hogy tetszikelnek vagy magáznak, én meg tegezem őket.

Minden felnőttnek felajánlom a tegeződést.

Aki képtelen ilyen idős férfivel tegeződni, azzal magázódok.

Mivel a mai fiatalok kicsit korábban nőnek nagyra, illetve a kislányok is hamarabb néznek ki felnőtt nőnek, a számomra kérdéses korosztályt a megismerkedéskor meginterjúvolom, hogy hány éves. És ha elmúlt 18 éves, és már ő is FELNŐTT választópolgár, akkor kérem, hogy tegeződjünk.

Néhány ifjú kért arra, hogy tegezzem nyugodtan, de ő had magázhasson, mert nem menne ilyen idős emberrel számára a tegeződés. Én meg azt mondtam, hogy megértem a problémát, és természetesen magázódhatunk is. Mert az meg nekem nem menne, hogy egy engem magázó FELNŐTTET letegezzek.

Ezt annakidején a tánc és illemtanárok így tanították... hogy nem illik csendőrpertuba lenni...

2015. márc. 23. 21:58
 53/59 anonim ***** válasza:
40%
Soha eszembe nem jutna egy 60+ embert letegezni, hacsak ő maga nem kér meg rá. A nagynénémet sem tegezem le.
2017. febr. 16. 11:18
 54/59 mi a fene ***** válasza:
Igen úgy érzem, itt más az alapprobléma. Én a szüleimet, férjem szüleit magáztam ők tegeztem, nem éreztem csendőrpertunak.Ma már a vejeim, sőt aki még aki nem is az, felajánlottuk a pertut, mert most ez a módi.eleinte magáztuk, de a lányunk merevnek tartotta, és ezért felajánlottuk a tegezést.
2017. febr. 16. 11:54
 55/59 anonim ***** válasza:
Kereszt szüleimet, párom szüleit magázom. Párom csak a szüleimet,kereszt szüleimet magázza. Abszólult nem zavar ez a felállás
2017. febr. 16. 13:43
 56/59 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem felesleges azon veszekedni, hogy mit illik, és mit nem, mert ezek az esetek nem arról szólnak. Aki azt írta, hogy magázódik, egytől egyig mindegyikben lehetett érezni a két fél közötti feszültséget. Majd, ha valaki olyat ír, hogy imádjuk egymást az anyóssal, mégis magázódom, akkor elhiszem, hogy ez csupán egy szokás, amihez bizonyos anyósok próbálják tartani magukat, míg mások nem. Nálunk is ugyanez a szitu, és én arra vezettem vissza, hogy egyszerűen nem tekint minket felnőttnek.
2017. febr. 16. 15:16
 57/59 anonim ***** válasza:
77%

Engem ezzel ki lehet kergetni a világból. A csendőrpertu egy nagyon illetlen, kifejezetten megalázó nyelvi szituáció. Nem is értem, hogy jön valaki ahhoz, hogy simán letegezzen egy felnőtt embert, de azt elvárja, hogy őt meg magázzák. Érthetetlen.

Ha engem valaki letegez, simán visszategezem, oké, nem a 85-90 éves nénikről és bácsikról beszélek most, de nehogy már egy 60 éves, ereje teljében lévő ember úgy kezeljen, mint egy kis taknyost 25 éves dolgozó nő létemre, aztán meg kikérje magának a magázást.

2017. febr. 16. 16:32
 58/59 anonim ***** válasza:
21%

Hat,en mar 48 vagyok,30 eve hazas...

Akkoriban,meg nem volt divat a tegezodes az anyosekkal.En magaztam oket,ok tegeztek engem,de nem volt furcsa.

Ami furcsa volt,apodom,es a ferjem is magazta a nagyit.

En a mamamat tegeztem mindig.

Ma mar mad idok jarnak...

Mondjuk csaladiasabb a kolcsonos tegezodes...

2017. febr. 16. 17:27
 59/59 anonim ***** válasza:
Még ha magázni kéne, de akkor én vagyok a paraszt, tetszikelést vár el a nagyságos após. Anyósommal tegeződünk. (Ráadásul apósom fiatalabb, mint anyósom..)
2017. febr. 17. 00:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!