Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek a csendőrper...

Mi a véleményetek a csendőrperturól? Amikor anyós, após tegez, neked viszont magáznod kell őket?

Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 09:46
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
75%
Már elnézést, de ha valaki letegez, simán vissza kell tegezni. Ennyi.
2015. febr. 26. 10:26
 12/59 anonim ***** válasza:
29%

Ez ilyen new-generation-os szokás, hogy oda-vissza tegeződnek anyós-após és meny-vő.

Korábban ez soha nem volt szokás.

Kedves Utolsó, sajnálom, hogy anyád így nevelt.

2015. febr. 26. 10:31
 13/59 anonim ***** válasza:
52%

Mit kell ezen ennyire problémázni.. ?

A szüleim is magázzák egymás szüleit, az ő testvéreik is magázzák a házastárs szüleit, az anyós após pedig tegezi a menyt és vőt.. Nekem inkább az volt furcsa, ahogy nőttünk fel (az unokatestvéreim idősebbek nálam), az újonnan családba bekerülő személyek már tegezték a nagynénéimet, nagybátyáimat. Bár nem mindegyik. :)

Nem mindegy, mit mondasz neki? Tegye ide csak a levest, majd merek én vagy tedd csak ide a levest? Tök mindegy..

2015. febr. 26. 10:32
 14/59 anonim ***** válasza:
82%

12!

Ha nagyon ra érek megkeresem majd neked z illetmény eme részét. 30 éves korig hasonlo koruk kozott elfogadott a tegezodes, felette pedig amennyiben az idősebb fel, vagy a nő, vagy a rangban felette álló letegez valakit, azzal bizony arra jogosít fel hogy visszategezd.

Jó, hogy engem anyám jól nevelt, sajnálom hogy tiednek ez nem sikerult

2015. febr. 26. 10:36
 15/59 OlivO ***** válasza:
79%

Nálunk mindenki tegezőzdik a családban, kivéve, hogy anyósom a két sógornőjével magáztatja magát. Nevetséges, nem? A tiszteletet tegezve is meg lehet adni. Kolléganőm, Edit néni már nyugdíj mellett dolgozott, mindenki tegezte és csak tisztelettel szólt hozzá. Nem ezen múlik, ugye?

Egyébként meg 35 éves vagyok, ha idegen letegez, én is vissza, ennyi. Akkor is, ha az apám lehetne. De nem az!! (Különben is tegezem apámat is :)

2015. febr. 26. 10:50
 16/59 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem tesz semmit. Tegeződve is lehet olyan stílusban szólni a másiknak, amitől vérig sértődik, és magázódva is lehet kedveskedni a másiknak. Szüleim minddkét irányban magázták az anyóst, apóst, ők tegezték őket. Anyum és az anyósa szerették egymást, apum és az anyósa a mai napig gyönyörűen beszólogatnak egymásnak magázódva. Nem ezen múlik.

Mellesleg Apum a saját szüleit is magázta.

2015. febr. 26. 10:56
 17/59 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk van egy szomszédunk, aki 50 körüli nő, mindig mufurc és roppant bunkó, kellemetlen személyiség. Én 25 vagyok, a vőlegényem 33, mégis mindig letegez minket, annak ellenére, hogy mi magázzuk, és csupán azért, mert fiatalabbak vagyunk mint ő, és a felnőtt mivoltunkat számba sem veszi. Én is eljutottam odáig, hogy legközelebb simán letegezem, ugyanis az egy dolog, hogy idősebb és a szöveg, hogy "mert minden időset/idősebbet tisztelni kell stb.", mert nálam van egy határ, és attól mert valaki idősebb nem jár automatikusan azzal, hogy nyaljuk a talpát és hajbókoljunk, miközben nem érdemli meg, csak mert idős! Az én szüleim is, minden páromat magázták, ezzel ugyanúgy megadva a tiszteletet és elfogadva azt, hogy hiába fiatalabb, attól még felnőtt, nem pedig egy 15 éves tinigyerek. Pár alkalom után pedig a vőlegényem is tegezi őket, és ők is a páromat. Én is tegezem a párom szüleit, és ők is engem, pedig idősebbek a szüleimnél is, és ők ajánlották fel, rögtön az első találkozásunk alkalmával.

Sok szülőnek nehezére esik megérteni, hogy a gyerekek felnőnek, és bizony neki sem illik egy közel 30 éves embert letegezni, csak azért mert ő idpsebb. Ugyanúgy ahogyan ő is elvárja, hogy ne tegezd le.

2015. febr. 26. 11:30
 18/59 anonim ***** válasza:
61%

Illetlenség, de ezt sokan nem tudják.

Én is így vagyok anyósomékkal, magázódok velük, de ők meg tegeznek, mint egy gyereket.

15 éves korom óta magáztak még a tanárok is, akik nem, azokat mi is tegeztük. Egyetemre kerülve pedig 100%-ban magázódás ment az oktatókkal, a fiatalokkal is, az idősekkel is, és nagyon komoly emberek is magáztak minket, így annak idején engem kisebb sokként ér, hogy ők meg úgy letegeznek, mint egy 10 éves gyereket, a magázódásomra válaszul. Sajnos akkor nem volt annyi eszem, hogy tegeződésre váltsak (mert egyébként ez teljesen normális lenne, VAGY nekik kellett volna észrevenni magukat és magázódásra váltani azonnal, amikor észreveszik, hogy nem tegeződünk kölcsönösen) na meg akkor még én lettem volna a neveletlen tapló aki lemeri őket tegezni engedély nélkül.

Igazából már az egész nem érdekel, szerencsére alig látom őket. Talán, ha emellé a szokás mellé nem járulna az is, hogy tényleg büdös kölöknek néznek nem felnőtt embernek, akkor nem bosszantott volna sose.

2015. febr. 26. 12:10
 19/59 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem is anyóséknak kellene észrevenniük magukat, főleg, ha huszonéves ( vagy még idősebb) felnőtt, már dolgozó emberként találkoznak a gyermekük partnerével. Vagy mindenki tegez mindenkit, vagy senki senkit, nem tizenéves kamasz jött hozzájuk vendégségbe, hanem egy másik felnőtt!
2015. febr. 26. 12:19
 20/59 anonim ***** válasza:
53%

Az én szemszögemből azért nem merült fel ez a probléma, mert olyan közegben ismertem meg a feleségemet, ahol életkortól függetlenül mindenki mindenkit tegezett.

Feleségemtől viszont elvárták szüleim a csendőrpertut, addig, amíg új sógornőm gyanútlanul visszategezte anyámat, innentől kezdve anyám mindhárom menyét felszólította tegeződésre.

Egyébként szerintem annak az ismerősömnek az anyjának van igaza, aki a gyerekeinek már kicsi korában kölcsönös tegeződő viszonyban volt a gyerekeinek a barátaival, arra alapozva, hogy ez a gyerekei felnőttkorában is természetes legyen, ne kelljen váltani. Mi is így fogunk tenni a jövőben. Az nem hivatkozási alap, hogy apám még magázta a szüleit, akiket egyébként mi tegeztünk, mert változik a világ, változik a nyelv. A tiszteletet pedig tegeződve is ki lehet fejezni.

2015. febr. 26. 12:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!