Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Feleségem szülei miért erőltet...

Feleségem szülei miért erőltetik ránk magukat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A feleségemmel körülbelül fél éve vagyunk házasok, három év együtt járás után költöztünk és házasodunk össze. A problémák az esküvő után kezdődtek el és a mai napig súlyosbodnak. Egyre inkább úgy érzem, hogy egy gyerekkel (kislánnyal) élek együtt, akit ráadásul a szülei életképtelenre neveltek, és a mai napig ezt teszik. Mondok példákat:

1. A feleségem családjában KÖTELEZŐ vasárnapi ebédet tartanak minden héten. Ha nem jelenünk meg (súlyos indok nélkül) csúnyán megsértődnek. A kötelező ebéd egyik indoka, hogy a feleségem nagypapája 87 éves és állítólag az életének egyetlen öröme a közös vasárnapi ebéd. A másik indoka, hogy apósom a feleségemnek azt mondta, hogy a vasárnapi ebéd SZENT. Nagyon nehezen viselem, hogy ilyen szigorú szabályok között kell(ene) élni.

2. A feleségemet az anyósom vasárnap délelőttre általában hazahívja, mert „segíteni kell az ebédfőzésben”, nem törődve a mi esetleges saját programjainkkal. Egész héten a hétvégi közös páros együttlétet várjuk, de az egész vasárnapunk rámegy erre az ebéd dologra (délelőtt 11-től főzésben segíteni, utána legalább 4-ig ücsörögve beszélgetni). Egy szombat alatt nem tudom kipihenni a hét fáradalmait.

3. A feleségem MINDEN NAP hazalátogat a családjához (tanárként dolgozik, ezért délután 3-tól estig a szabadidejét a régi otthonában tölti). Ha a szabadidejét nem otthon tölti úgy érzi „hűtlenül elhagyta” a családját ahol felnőtt. Nem értem egyáltalán miért jött hozzám, ha ennyire függ tőlük?

4. A régi otthonában töltött idő alatt mindent megbeszél a szüleivel, a kapcsolatunkat is. Mivel mindenbe beavatja a szüleit nincs normális magánéletünk, semmiről nem tudom a véleményemet őszintén megmondani neki.

Attól félek, ha a feleségem nem változtat a hozzáállásán, és nem engem (az aktuális családját) helyezi az első helyre, akkor tönkre fog menni a házasságunk. Már most úgy érzem hogy megfulladok ebben. Segítő hozzászólásokat várok!!

2015. febr. 23. 12:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%

Jézusom, ez az egész beteges. Hogy nem derült ez ki a házasság előtt?

Ilyen nőtől és a családjától sikítva kellene menekülni.

2015. febr. 23. 12:22
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy ez eddig nem tűnt fel neked? Miért nem fektettétek le a szabályokat?

Jól látod, a feleséged valóban nem nőtt még fel, és valószínűleg nem is fog soha. Ez így kényelmes neki. Ha fel akarod rúgni ezt a rendet, akkor te leszel a mocsok szemét.

Szerintem addig válj el, amíg meg nem örvendeztet egy gyerekkel, mert akkor anyósék odaköltöznek hozzátok, az fix...

2015. febr. 23. 12:26
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz szándékkal kérdezem, de miért vetted feleségül? Három éve együtt voltatok, csak nem most, a féléve kötött házasságotok ideje alatt derült ki mindez, hogy te egy egész családot vettél el, nem csak egy nőt?

Nem éltetek együtt a házasságkötésetek előtt? Mert számomra úgy érthető, hogy a házasságkötéskor költöztetek össze. De ez akkor sem gondolom, hogy titok lett volna számodra, hogy a családjával milyen a kapcsolata. Nagyon nagy túlzásnak látom amit leírsz, annak ellenére is, hogy az jó dolog, ha az embernek jó a kapcsolata a családjával. Ha annyira sűrűn jár hozzájuk, hogy naponta, akkor miért nem lehet kihagyni a vasárnapi ebédeket, vagy legalábbis megritkítani? A te családodra így mikor van időtök, hozzájuk nem jártok? Ülj le a feleségeddel ezt megbeszélni, nem hinném, hogy ő nem látja ezt, hogy úgy kezelik mint egy 3 évest, és ő ennek megfelelően viselkedik. Arra meg kérd meg határozottan, hogy a magánéletetek nem családi ügy, vagyis a ti egyenlőre kettőtökből álló szűk családotokra tartozik kizárólag, és nem az ő szüleire.

2015. febr. 23. 12:26
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég! Mintha csak unokabátyám írta volna ezt. Náluk is ez ment, aztán az 1. év vége felé sem változott semmi és akárhányszor felhozta a témát a vége felé, az egész család nekiesett, hogy miért akarják az ő szent családjukat bolygatni.

Sztem ne számíts hosszú távú kapcsolatra, mert ő is abba gondolt bele, hogy ezt lehet idei óráig csinálni, de ő nem akart egy egész életet így leélni. Persze reménykedett hogy változik vmi, de sajnos nem szokott. NEm akarlak elkeseríteni, de csak rosszabb lesz, egyre jobban belefáradsz. Én a helyedben megpróbálnám vele megbeszélni és ha látod hogy teljesen rugalmatlan, akkor készülj fel hogy rövid időn belül vagy válás vagy beleszoksz egy életen át hogy ugráltatnak és csak 1 nap a hétvége. Amúgy ha gyerek lesz még rosszabb lesz, mert mindig azt várják majd hogy az unoka miatt állandóan ott legyetek.

2015. febr. 23. 12:27
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gondold meg amíg még lehet és nincs gyermeketek sem. Később valószínűleg azt kívánod majd bárcsak léptél volna míg lehetett.
2015. febr. 23. 12:28
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Magad is megválaszoltad. A feleséged még gyerek, bár nem írtad hány éves.

De ha 3 éve együtt vagytok hogy nem tűnt fel hogy kötelező program a vasárnapi ebéd?

Megpróbálhatod leválasztani, de valószínű ő maga is igényli a szülei irányítását.

2015. febr. 23. 12:28
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

apámnál is ez volt kötelezően át kellett menni, nem volt szabad hétvége, aztán egy nap kitagadtak és anyám a mai napig nem bánja hogy soha többet nem ment át és megutálták. Ne menj át, feleségeddel közlöd TE pihenni akarsz és heverészni, ha neki fontosabb a családja mint a házasélet akkor hajrá,de számoljon vele hogy nemsokára visszatérhet a családhoz.Próbáljatok persze előtte valami kompromisszumot kötni pl. minden 2. héten átmenni vasárnap stb. és csak akkor állj ezzel elő ha már semmi nem megy

off: az én férjem is pletykás,de ez van nem vele osztom meg a magán dolgokat

2015. febr. 23. 13:02
 8/27 anonim ***** válasza:
95%
Azt nem értem, hogy neked miért nincs szavad ebben a kapcsolatban? Lehet, hogy a feleséged egy gyerek, de te meg papucs vagy! Nem azt mondom, hogy egy kapcsolatban legyen mindig az, amit a pasi akar, de rohadtul gáz, ha SOHA nem számít a szavad. Lehet, hogy az asszony is ezért a szülei szavára hallgat - mert benned semmilyen erőt, férfiasságot nem érzékel.
2015. febr. 23. 13:06
 9/27 anonim ***** válasza:
74%

ÉS ez esküvő előtt fel sem tűnt.

Hát, gratuálok, edd csak meg, amit főztél! Tudhattad volna, hogy házasság után is oda fog kelleni járni, stb...

És amíg te sem vagy képes kiállni magatokért, ne nevezd kislánynak a feleséged - te is gyerekként viselkedsz.

2015. febr. 23. 13:24
 10/27 anonim ***** válasza:
74%

Egyrészt neked nem kötelező mindig menned. Menjen, ha akar, de egyedül.

Másrészt mikor csinálja meg a házimunka rá eső részét nálatok, ha minden nap a szülői házban ül?

Harmadrészt meg ezért mondják a mai világban, hogy házasság előtt éljetek együtt egy évet, lássátok a másik hibáit is, ne a rózsaszín ködben házasodjatok. Ezt most megtanultad.

2015. febr. 23. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!