Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha nem megy, akkor miért...

Ha nem megy, akkor miért erőltetik az emberek?

Figyelt kérdés

Annyian panaszkodnak itt, hogy nem jönnek ki egymással, nincs jó viszony, mindig csak a gond van, de akkor minek erőltetik a kapcsolat tartást? Hogy mások lássák, hogy milyen rendesek ők járnak anyóshoz/jár hozzájuk a menyük/vejük?

Miért nem elég, hogy megy a saját gyereke (ha akar) és ennyi. Miért kell menni, aztán panaszkodni, hogy így szar ott, úgy csak belekötnek, így csak a feszültség van stb.

Felnőtt emberek miért nem mondják azt, hogy nem megyek, mert minek?

Az unoka kérdést felesleges boncolgatni, mert azt is tudja vinni egyedül a szülő, meg a legtöbb ideírónál még fasorba sincs a gyerek, hogy amiatt kéne jópofát vágni egymáshoz minden vasárnap.

2014. júl. 21. 15:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Mert ragaszkodnak a "hagyományokhoz", és félnek kilépni belőlük. Kényelmesebb, biztosabb, ha minden marad, még ha szar is.
2014. júl. 21. 15:59
 2/14 anonim ***** válasza:

Mert nem minden fehér és fekete.

Ugye te sem gondolod komolyan, hogy csak azért hanyagolja valaki a szüleit, mert a férjével/feleségével nem felhőtlen a kapcsolatuk.

2014. júl. 21. 16:06
 3/14 A kérdező kommentje:

2-es ugye te sem gondolod komolyan, hogy nem tudod értelmezni a kérdésemet. Miért kéne a saját szüleit hanyagolni az embernek? Összevannak tán kötve? Egyedül már nem is tudja rányitni az ajtót a szüleire?

A férjem pl. jól kijön a szüleimmel, ennek ellenére sokkal gyakrabban megyek nélküle, mint vele. Hát még ha nem jönnének ki, akkor egyáltalán minek jönnek? Ha huszonévig tudtam a kapcsolatot tartani anyámmal egy harmadik ember nélkül, akkor miért kellene hozzá hirtelen a férjem a házasságunk után?

Ugyanígy, én nem szeretem anyósomat és nem is megyek, csak egy évben egyszer. A férjem meg megy gyakrabban. Elmegy, elvan, ennyi. Minek kéne állandóan elrángatnia magával?

Az ember évtizedeket leél a másik családja nélkül, úgy, hogy azt se tudja kik azok. Ha esetleg elválnak, akkor egész további életében szintén nem fogják látni se egymást, akkor se, ha előtte minden hétvégén ott kellett ülni. Ha nem olyan a viszony, akkor minek erőltetni? Én nem is hiszem el, hogy bármelyik félnek jó ez.

2014. júl. 21. 16:20
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Kerdezö,nalad a pont :)a kerdest nem is ėrtelmezik,de mar ugye nem gondoltad komolyan....m pàlcàt törnekba fejjed fölött!!!igazad van kerdexi.... ha nem szereted ne menj anyosnal.meg mindig egyenesebv dolog ez mint ketszinüssegel vigyorogni!!! ..
2014. júl. 21. 16:25
 5/14 anonim ***** válasza:
59%

Ezt én sem értem, miért kell ennyire összenőni? Miért nem bírnak ki felnőtt emberek 1-2 napot, vagy ahol közel laknak 2-3 órát egymás nélkül?

Rengeteg veszekedést meg lehetne spórolni, ha nem lenne mindenki ennyire egymás hátsójában.

A szülőknél úgyse csinál senki semmi olyat, amit csak a párjával lehet, nyugodtan mehet néha egyedül is. Én biztos nem erőltetném, ha tudnám hogy a párom utál a szüleimnél lenni. Nem vagyok mazochista h termeljem magamnak a konfliktust.

2014. júl. 21. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Én pl. nem kedvelem az anyósomat és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Ennek ellenére szinte minden alkalommal megyek a férjemmel, amikor megy az anyukájához. Ennek egyszerűen az az oka, hogy az anyja együtt lakik 6 olyan emberrel, akiket nagyon szeretek és velük szeretnék találkozni minél többször, még akkor is, ha anyósom minden alkalommal felbosszant.
2014. júl. 21. 18:02
 7/14 anonim ***** válasza:
Amikor dolgozom, van alkalom, hogy a párom beugrik anyukámhoz egy kávéra :) Van, mikor együtt megyünk, van, mikor külön. Hála Istennek, nálunk jó a viszony! De teljesen igazad van. :D
2014. júl. 21. 18:17
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem két oka van. Gyermekemet még szoptatom, hozzám van kötve, anyósék viszont látni akarják havi rendszerességgel, muszáj menni. Kettő a férjem nem akarom megbántani, ugyanis anyósom csak burkoltan agresszív velem, képtelen vagyok a férjem előtt feltárni zsigeri ellenszenvem.
2014. júl. 21. 20:29
 9/14 omba ***** válasza:
64%

Nem hiszem, hogy a hagyományokhoz ragaszkonda bárki is (bár azoktól nehéz "megszabadulni" ), hanem ahhoz hogy a párjukat választották, jóban-rosszban, ilyesmik.

És ezzel járnak emberek is.

Az első házasságomban az anyósékkal tök jó viszony volt. ők respektálták a saját gyereküket annyira, hogy nem avatkoztak új életébe.

Aztán volt egy hosszú kapcsolat, hát ott ez nem ment...

Vége is lett, mert én hiába nem mentem, ők azt nem fogták fel, hogy a gyerekük a gyerekük ugyan, - de nem gyerek.

2014. júl. 22. 09:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Az én vőlegényem nagyon jól kijön anyummal.Fordítva nem igazán mindható ez el sajnos.Csináltam azt,higy évente csak egyszer mentem el vele,párom hegyezte meg egy idő után,higy ahogy nekem jólesik Rá és anyumra nézni higy milyen jó an vannak,neki is öröm lenne ugyanezt látni.Vagy ha nem is ugyanezt akkor is maga a tény,érted.Páromért megteszem.Bár nálunk nincs ez a beszólunk egymásnak,jól el is beszélgetünk egymással anyóspajtival,pusztán csak nem vagyunk egy hullámhosszon más nézeteket vallunk,és en olyankor csendben maradok.Kibírom.Más világ.Párom így legaláb másfél havinta egyszer nem egyedül utazik 100km-t hanem velem.Kirándulunk,szóval szépen beépítettük ezt a dolgot az életvitelünkbe.
2014. júl. 23. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!