Ha nem megy, akkor miért erőltetik az emberek?
Figyelt kérdés
Annyian panaszkodnak itt, hogy nem jönnek ki egymással, nincs jó viszony, mindig csak a gond van, de akkor minek erőltetik a kapcsolat tartást? Hogy mások lássák, hogy milyen rendesek ők járnak anyóshoz/jár hozzájuk a menyük/vejük?
Miért nem elég, hogy megy a saját gyereke (ha akar) és ennyi. Miért kell menni, aztán panaszkodni, hogy így szar ott, úgy csak belekötnek, így csak a feszültség van stb.
Felnőtt emberek miért nem mondják azt, hogy nem megyek, mert minek?
Az unoka kérdést felesleges boncolgatni, mert azt is tudja vinni egyedül a szülő, meg a legtöbb ideírónál még fasorba sincs a gyerek, hogy amiatt kéne jópofát vágni egymáshoz minden vasárnap.
2014. júl. 21. 15:41
11/14 anonim válasza:
Utolso vagyok.Parom jol kijon anyukámmal, "a forditva ez nem modhato el"-t azt magamra es anyospajtira ertettem.:)
12/14 anonim válasza:
Nem kell erőltetni semmit, de itt a "kapocsembernek" lehet erre szüksége, tehát akinek a szüleiről és házastársáról van szó. Nem jobb úgy az embernek ha a szeretteik kedvelik egymást? Nem kell sülve-főve ott lenni és mindig együtt, de szerintem nem árt a jó viszony. Nálunk úgy van, hogy én szinte kivétel nélkül a férjemmel tartok, ő meg fele-fele arányban jön velem kb. Jóba vannak, csak a férjem elfoglaltabb nálam.
13/14 A kérdező kommentje:
Én sem azt mondom, hogy ne menjen senki. De mikor az egész csak kín, megjátszás, muszáj, és úgy egyáltalán mindenkinek kínos és idegesítő, akkor mi értelme van az egésznek? Nyilván az a legjobb, ha mindenki jóban van a másikkal, de emberek vagyunk, mind mások és semmi érdekes nincs abban, ha valaki nem jön ki valaki mással. Elvégre az a normális. Van akivel jóban leszünk, van akivel barátkozunk, van akivel meg nem. Sőt, van akit a hátunk közepére sem kívánunk, így elkerüljük. Lehet, hogy pont ilyen lesz a "szerzett rokonság" is. Szerintem emiatt nem kellene senkinek magyarázkodni, meg elnyomni és erőltetni, meg színészkedni. Felnőtt emberek életébe én tényleg nem értem, hogy miért kell egy kellemetlen kényszer kapcsolat, ahelyett, hogy egyszerűen mindenki folytatná az életét békében. Én a magam részéről nem annak örülök, hogy szeretik egymást a férjem meg a szüleim, hanem annak, hogy engem szeret. Nekem is vannak olyan rokonaim, akikhez kifejezetten nem szeret jönni, és hát nem is erőltetem. Én megyek, nekem nem fontos, hogy ő is ott legyen, nem is értem miért kéne fontosnak lennie. Belőlem ez nem vált ki érzelmeket, nekem az számít, hogy köztünk mi van, meg hogy úgy menedzseljük az életünket, hogy senki ne kapjon idegbajt más miatt, meg ne kényszerüljön olyasmire, amit jószántából nem tenne különben. De tényleg lehet, hogy én vagyok a hülye.
2014. júl. 23. 20:00
14/14 A kérdező kommentje:
Most is van egy, akit minden egyes hétvégén idegesítenek, megoldásra se nyitott semmilyenre, mert úgyse működik, mert semmi se működött eddig se, az se megy, hogy ne foglalkozzon vele, de arra se nyitott, hogy akkor ne menjen, inkább szenved és sajnálja magát. Hát nekem ez tényleg magas.
2014. júl. 24. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!