Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi ez az agyonhajtott "érv"...

Mi ez az agyonhajtott "érv" mostanában, hogy az anyós (az após is, de főleg az anyós) tiszteletet érdemel, mert olyanná nevelte a párunkat, hogy párunknak választottuk?

Figyelt kérdés

És ha épp azért lett olyan, hogy párunknak választottuk, mert látta, hogy milyen az anyja (apja), és elhatározta, hogy ő soha nem akar olyan lenni? (Mondjuk ez nagyon ritka, mert komoly érzelmi intelligencia kell hozzá, meg kitartás meg minden.) Vagy az anyja/apja soha nem törődött érdemben vele, de mondjuk pl. volt a családban egy szerető nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi, testvér, unokatestvér stb., aki sokkal inkább hatással volt -- jó irányba -- a jellemfejlődésére, mint az anyja/apja?

És nem lehet mondani sajnos, hogy ez ritka kivétel lenne, sőt én úgy látom, hogy pont ez a gyakoribb... Mégis, úgy látom, divatos lett itt ezzel leugatni mindenkit, akinek az anyósával problémája van -- ha igaza van, ha nem. De miért?

2015. jan. 5. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Az én férjem pont a nagymamája miatt lett olyan normális ember, amilyen, a drága szülei csak akadályozták világ életében. Nekik ezért nem jár tisztelet, szerencsére lassan 5 éve nem is találkoztunk velük.
2015. jan. 5. 15:15
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Egyet értek az elsővel. Nálunk is totál elmebetegek a férjem szülei, nincs velük "hivatalosan" megszakítva a kapcsolat, egyszerűen csak nem megyünk hozzájuk és ők se hozzánk. Ő konkrétan pszichológushoz is járt a szüleivel való kapcsolata miatt, mielőtt még megismerkedtünk volna és így tudta feldolgozni és más életcélokat megteremteni.
2015. jan. 5. 18:53
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
10 éve vagyok együtt párommal, azóta azon gondolkozik az egész családom, hogy vajon hogy lett ő ilyen amilyen, mert a szülei, (látva hogy és miként bánnak az unokájukkal, meg miket tanítanak neki) biztos nem ilyennek nevelték. Megadom nekik a tiszteletet, de oda is szólok, ha valami nem tetszik, mielőtt megpróbálnák elnevelni a lányomat. (Volt már rá példa).
2015. jan. 6. 13:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Nalunk is ez a szitu. Lelki terrorral, meg erzelmi zsarolassal "neveltek",ugyhogy en a paromra vagyok buszke, h ennek ellenere lett egy szuper ember, szereto es gondoskodo.. (anyukaja,nagymamaja kedves, szerintem nekik koszonheto, de otthon a noknek kuss a nevuk..)
2015. jan. 16. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!