Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek a csendőrper...

Mi a véleményetek a csendőrperturól? Amikor anyós, após tegez, neked viszont magáznod kell őket?

Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 09:46
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
92%

"Szerintem így normális. Kvázi idegen emberek, és idősebbek is, nem is kicsit, hisz a lányuk/fiuk lehetnél."

De nem vagyok!

És pont ez az kvázi idegenek nekem és én is az vagyok nekik. És én is ugyanúgy FELNŐTT ember vagyok és nem gyerek, akit ugyanúgy megillet a magázás mások részéről.

2015. febr. 26. 16:04
 32/59 anonim ***** válasza:
90%

Amúgy szerintem akár milyen furcsa is, de bizalmasabb viszony alakítható ki - ha már nem tegeződnek kölcsönösen - úgy, hogy mindketten magázódnak, a maga/ön formával. (A tetszikelés megint csak gáz, főleg, hogy csak egyik irányba menne ugye.)

Egyszerűen ez a felemás, egyik tegez másik magáz viszony magában rejti, hogy nem egyenrangú félként tekintenek egymásra. Ott van az a fal, már eleve, hogy ő megteheti, amit te nem, ő beszélhet úgy hozzád, ahogy te hozzá nem.

Én egészen fiatal koromtól kedveltem, ha magáztak. Valahogy magában hordozza azt, hogy felnőttként tekint rám, és egyenrangú félként kezel a beszélgetőpartner. Nekem az sokkal távolságtartóbb, ha elvárja, hogy magázzam, de ő meg "fentről" letegez, mint egy alsóst a tanár.

2015. febr. 26. 16:12
 33/59 anonim ***** válasza:
74%
43 évesen én is magázom az anyósomat pedig jóban vagyunk. Bevallom ez nem zavar, de az már igen, hogy bemegyek egy boltba és egy vadidegen 18 éves eladó simán letegez...
2015. febr. 26. 19:31
 34/59 anonim ***** válasza:
12%
Én örülnék egy ilyen felállásnak. Ehhez képest engem tegeznek és nekem is tegeznem kell őket, x néni és y bácsi megszólítással. A kapcsolat egyébként elég rossz és távolságtartó, úgyhogy így nekem nagyon kellemetlen ez az egész megjátszott tegeződés.
2015. febr. 26. 20:40
 35/59 anonim válasza:
38%
Érdekes. Engem eddig sosem zavart, hogy magázom a párom szüleit, pedig már 8 éve együtt vagyunk. (30/N) Viszont mikor legutoljára náluk voltunk, és hallottam, hogy a 18 éves vő jelölt, -aki csak alig pár hónapja van együtt a kisebbik lányukkal- csak úgy tegezi a szülőket, kicsit elkerekedett a szemem. Nem vártam el soha, hogy felajánlják a tegeződést, valószínű, nem is tudnám megszokni ennyi év után. De azért... Aztán anyósjelölt el kezdte ecsetelni, hogy ő mennyire utálja, ha valaki azt mondja neki, hogy ** néni. Erre én meg mondtam, hogy mióta összekerültem a fiával, azóta így szólítom. Nem mondott erre semmit, hogy akkor most mit is akar. :/
2015. febr. 27. 07:43
 36/59 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk is ez van. Ők tegeznek engem én meg magázom őket. Ez nem is zavarna, ha párom unokatestvérének a barátnője nem tegezhetné őket, meg sógornőm barátnője is, meg volt férje is. Szóval, ha nekik engedik a tegeződést, nekem miért nem ajánlották fel?
2015. febr. 27. 08:28
 37/59 mi a fene ***** válasza:
26%
Én családon belül anyós-meny- vő nem tartanám csendőrpertunak.Szerintem is inkább a stiluson van a gond. Akit zavar, simán tegezze vissza a másikat, úgy meg fog lepődni, hogy szólni se tud !
2015. febr. 27. 19:51
 38/59 A Tengerész ***** válasza:
Tegezd vissza! Én a korom miatt a söpredéket kivéve minden velem azonos neműt tegezek, mindig mondom mindenkinek hogy azt hiszem "pár nappal"én vagyok az idősebb( általában pár évtizeddel). És természetesen mondom, hogy nyugodtan tegezzen vissza. Mindazonáltal leginkább azok akik 30-40-50 évvel fiatalabbak inkább magáznak, de ez egyikünkben sem kelt rossz érzéseket, egy volt beosztottam kifejezetten kérte, hogy ő had ne tegezzen, mert neki erre nem áll rá a szája. De alapvetően, pláne azonos neműeknél nem lehet kérdés, hogy aki idősebb, az tegezhet, de ebben az esetben nem utasíthatja vissza a visszategezést.
2015. febr. 28. 09:14
 39/59 anonim ***** válasza:
Ha elég nagy a korkülönbség (20+ év), akkor engem nem zavarna.
2015. febr. 28. 11:14
 40/59 anonim ***** válasza:
82%
Ja azt elfelejtettem, hogy nekem van olyan rokonom (az apám testvére), akit bár tegezek, de a megszólítása: Jancsibácsi. :) 38 vagyok. Ő Pistinek hív.
2015. febr. 28. 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!