Hozzáteszem még, hogy hagyományosan sem volt korrekt ez a fajta csendőrpertu, mert tiszteletlen lett volna, ha mondjuk a leányt megkérő férfit az anyós, após csak úgy letegezte volna, akkoriban a kölcsönös magázódás volt elfogadott, csak a gyerekekkel szemben volt elfogadott a csendőrpertu, ami vagy megmaradt vagy nem, de a menyet, vejet már felnőttként ismerték meg, tehát ott ez nem játszhatott.
2015. febr. 26. 12:34
22/59 anonim válasza:
Nekem is volt ilyenben részem. Igaz, nem voltunk házasok a volt párommal, de felnőttként ismerkedtünk meg. Szóval az anyósom egyik gyereke párjának sem engedte meg, hogy tegezze, apósom viszont igen. Amikor összegyűlt a család (10-12 fő) akkor eléggé fura volt, hogy mindenkit tegezhettem, de őt nem. Picit frusztráló volt figyelni arra, hogy mikor hozzá szólok, akkor váltsak át a magázódásra. Biztosan azt gondolta, hogy ezzel jobban megadjuk a tiszteletet neki. Szerintem nem ezen múlik amúgy.
2015. febr. 26. 13:02
23/59 anonim válasza:
Szerintem abszolút nem gáz, ha egy nemzedéknyivel idősebbet magázunk, ő meg tegez. Nem ettől függ a kölcsönös szeretet és tisztelet, ez csak a kor elismerése. Ha elolvassátok mindazt, amit a kérdező írt, látjátok, hogy neki sem ez a problémája, hanem hogy az anyós egyébként is bunkó.
2015. febr. 26. 13:02
24/59 anonim válasza:
"Mi a véleményetek a csendőrperturól? Amikor anyós, após tegez, neked viszont magáznod kell őket?" ---> ebben mi a meglepő? sok olyan 40-50 körüli nőt ismerek, akik elvárják (!), hogy a fiatalok magázzák őket. viszont akad az ellentétből is: akad 2 olyan ismerősöm (45, 52 évesek), akik annyira fiatalnak érzik magukat, hogy mindenki tegezi őket.
egyébként ezen már én is agyaltam: "idősebb" koromban megengedjem a fiataloknak, hogy tegezzenek vagy ne? :)
ne vedd magadra, ők ilyenek. előfordul.
2015. febr. 26. 13:15
25/59 anonim válasza:
Szerintem így normális. Kvázi idegen emberek, és idősebbek is, nem is kicsit, hisz a lányuk/fiuk lehetnél.
2015. febr. 26. 13:22
26/59 anonim válasza:
AZ én szüleim is tegezik feleségemet és sógornőmet is, pedig ők magázzák szüleimet (és nem is ajánlották fel szüleim a tegeződést). Szerencsére a feleségek ebből nem csinálnak problémát, de én eldöntöttem, hogy a fiam majdani párját vagy magázni fogom, vagy fölajánlom nekik a tegeződést. A csendőrpertut én is helytelenítem.
Munkahelyen, boltban stb. természetesen visszategezem, aki letegez. Habár érdekes dolog, amikor belépve jó napottal köszönök, magázva kérdezek valamit, a válasz (vagy viszontköszönés) meg tegezve jön. Akár 15 évvel fiatalabb nőtől vagy férfitól!
2015. febr. 26. 13:41
27/59 anonim válasza:
"Szerintem így normális. Kvázi idegen emberek, és idősebbek is, nem is kicsit, hisz a lányuk/fiuk lehetnél."
A boltos is idegen, és sokszor jóval idősebb is. Pont EZÉRT magázom, és Ő IS magáz engem.
Az, hogy valaki idősebb, csak arra jogosítja fel, hogy eldöntheti, tegeződés vagy magázódás legyen, de arra nem, hogy ő tegezze a fiatalabbat, miközben saját magát magáztatja. Ebbe a játékba nem is köteles belemenni senki.
2015. febr. 26. 13:56
28/59 anonim válasza:
Én is magázom anyósomékat és ők tegeznek, és megmondom őszintén engem is zavar. Ha ők is magáznának akkor semmi problémám nem lenne vele, de így ez a helyzet mégjobban kidomborítja azt hogy mennyire gyerekként kezelnek engem is és a férjemet is, holott egy lassan 30 éves 2 gyerekes anyuka vagyok. Egyébként ami még zavar, hogy a családban sok párommal hasonló korú fiú van, unokatestvérek, és mindegyiknek felesége, és mindegyik velem egykorú lány (unokamenyek) tegezik őket, csak én aki a menyük vagyok, nekem kell magázni...Tehát van egy családi összejövetel, mondjuk 15-20 ember részvételével, és mindenki tegez mindenkit, kivéve én anyósékat (testvéreiket tegezem), és ilyenkor annyira kívülállónak érzem magam...
2015. febr. 26. 15:36
29/59 anonim válasza:
Az illem ugy tartja, ha letegeznek, akkor kortol, nemtol fuggetlenul vissza kell tegezni, hisz a masik fel elvarja a tegezest, miutan o letegezett. Nyilvan ez 10 ev magazas utan mar nem mukodik :) egyebkent lehet fel sem tunne neki, ha letegezned :)
2015. febr. 26. 15:44
30/59 anonim válasza:
Szerintem meg az még rosszabb, mikor mondjuk egy 45-50 körüli anyós várja azt el, hogy nem csak csendőrpertu legyen természetes egy huszonéves menynek, hanem az is, hogy tetszikeljen.
A tetszik a legrosszabb. Engem is tegeznek anyósék és tőlem meg a tetszikelés várják. Lassan 30 éves vagyok, ők az ötvenes éveikben járnak. Egy 80 éves mamókán kívül mi a francnak tetszikeljek? Meg apóst mit csókolomozzam? Egy ötvenes férfit? Kezét csókolommal? (akkor is, ha a kezét manapság már nem mondjuk ki) Hát a nők kezét csókolgatják a férfiak, nem a nők a középkorú férfiakét. Ráadásul nagyvárosi emberek, nem is mondhatnák, hogy illik nem illik, falun így szokták.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!