Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hiába szóltam nem segít. Ti...

Hiába szóltam nem segít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos lányunk. Most 8 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kicsit,tervezett volt. Szerencsére anyagilag megtehetjük, de azért nem költünk fölöslegesen semmire minden kiadást átbeszélünk. Mikor a lányunk megszületett vettünk egy Stooke típusú babakocsit 180 ezer forintért. Azért döntöttünk emellett,mert kicsire össze lehet csukni ráadásul a második babának is kiváló lesz. 2 hétre kórházba kerültem addig megkértük anyósomékat,hogy vigyázzanak a kicsire (mi BP-től 25 km-re lakunk ők BP-en) és a férjem hagy költözzön fel hozzájuk a munka miatt. Mivel ők nyugdíjasok nagyon örültek. Anyósom szeret mindenbe beleszólni van amikor hasznos amit mondd azt megfogadjuk. Mikor hazaengedtek pénteken a férjem jött értem és mire visszaértünk nem találtam a babakocsit. Kiderült,hogy anyósom (már az elején se tetszett neki,szerinte vacak)eladta neten 80 ezerért és vett egy 17,5 kg-os (Adbor ring) kocsit ami még csak nem is vázra csukható. A tudtunk nélkül. Még apósom se tudott róla. Én nagyon kiakadtam ahogy a férjem is. Kérdeztük,hogy miért azt válaszolta ez jobb a gyereknek. A vevő kilétét nem tudjuk.

Hiába mondtuk,hogy ez nekünk nem jó és így még nehezebb számomra a közlekedés azt válaszolta a gyerek érdeke és mi milyen felelőtlenek vagyunk ha nem ezt nézzük. Ti mit tennétek?

2015. febr. 20. 10:21
 71/91 anonim ***** válasza:
85%
A hölgy ezután belőlem és a családomból (persze, a férjed kedvére látogathatná felőlem a csaló anyját) annyit látna, amennyit az idézésen megkapna. Biztos, hogy feljelenteném, és ezután semmilyen körülmények között nem léphetne be az otthonom területére (hasonló értékű telefonom van - nem tetszik neki, akkor eladja, vagy mi az atyaúristen?!), illetve a kapcsolattartást is redukálnám, mert ez a nő nem érzi a határokat. Nem tudja felfogni valaminek az értékét, pedig elvileg felnőtt ember. És ez itt a fő probléma, mert, aki nem tudja felfogni a pénz értékét, illetve nem is érzi, azzal gond van a fejben, amit ki kell vizsgáltatni. Addig is meg közölném vele, hogy pár héten belül vagy kapja az idézést (és akkor fizethet perköltséget, meg mindent, mert sajnos a bírót nem fogja érdekelni, hogy anyós sz*rnak találja a perköltséget) vagy ide kézben azonnal az egész összeget (vagy magát a babakocsit). Nem szórakoznék beszélgetéssel, mert a hölgy szemmel láthatólag nem értelmes, és már nincs semmilyen jó kapcsolat, amit meg kellene óvni. Hú, de felmérgesítenek az ilyen hulladék emberek.
2015. febr. 20. 15:10
 72/91 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ne idegeskedj már mi se tesszük. Biztos,hogy befogjuk vetni,hogy feljelentjük (akkor is ha valójában nem tesszük meg) és,hogy ő fizetheti ki a költséget és mindent,mert elveszti a pert. Hátha akkor úgy gondolja,hogy inkább a kocsi árát adja oda. Mi nem szeretnénk ha neki ebből baja lenne. Mi csak azt szeretnénk,hogy értse meg ilyet nem tehet. És evvel nem segít. Elhiszem,hogy ő mindent úgy szeretne ahogy a fiánál volt. De a világ változik és ha nekünk ez tetszik hát ez tetszik. Attól még a gyerek imádja és tényleg nagyon kényelmes nekem is. Néha mi is úgy gondoljuk,hogy baja van de szerintünk inkább csak nagyon unatkozik. Hetente megyünk hozzájuk de van,hogy csak azért megyünk el moziba,hogy a kislánnyal legyen és hasznosnak érezze magát.
2015. febr. 20. 15:16
 73/91 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de szamomra nagyon furcsa, hogy ezek utan meg ennyire veded azt a not. Tonkre teszi az eletedet es a csaladodat is, de te meg mindig ugy allsz hozza, mintha o maga lenne a tokej. Szerintem le kellene venned ot a piedesztarol, mert igy mindig ilyeneket, vagy rosszabbat fog veletek csinalni. Ahogy a szavaidbol kiveszem attol is felsz, hogy fenyegesd az igazatok ervenyesitesere. Nem csodalkoznek rajta, hogy 1-2 ev mulva odakoltoznetek hozza, mert neki ugy jobban tetszik.
2015. febr. 20. 15:25
 74/91 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van de azért kezelem így,mert a férjemnek nincs más csak ők. Én tudom milyen mikor valaki elveszti a szüleit. Nem kívánom senkinek. Tényleg nincs más rokonunk. És pont ezért próbáljuk valahogy megoldani a helyzetet. Nem költöznénk oda nyilván.
2015. febr. 20. 15:31
 75/91 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, szerintem te egy tök normális nő vagy, borzasztóan irigylem a higgadtságodat, viszont pont ezért a legnagyobb jóindulattal tanácsolom neked, hogy ne csak fenyegetőzzetek, hanem tegyetek is komoly, rendes jogi lépéseket az ügyben, mert a hölgy úgy és olyan villámgyorsan a fejedre fog nőni, hogy a következő már az lesz, hogy a házatokat adja el a fejetek fölül (sarkos példa, persze, de érted). A kivizsgáltatást meg még mindig javaslom, mert egyszerűen nem normális, hogy valaki ennyire nem érezze a súlyát a dolgoknak. Esetleg valami ilyesmi nem áll fent nála? Valami kisebb probléma ilyen téren?
2015. febr. 20. 16:10
 76/91 anonim ***** válasza:
91%
* a perköltség, meg a kártalanításotok pedig csak a tanulópénz lesz neki. Ezt így kell felfogni, mert erre meg igen nagy szüksége van.
2015. febr. 20. 16:11
 77/91 anonim ***** válasza:
93%

Az e-mail-re nagyon egyszerű a magyarázat: egyrészt, két állítás (ti ketten) egy állítással szemben (anyós) - már kétharmad arányban felétek billenti a mérleget.

Másrészt ott a nyugta nálatok.

Harmadrészt ott az e-mail amit a nőnek írtatok, hogy megpróbáltátok szépen is elintézni.

Negyedrészt ti is tudjátok kezelni az internetet, tehát nem szorultok más segítségére egy eladásban. Hidd el, hogy a bíró két perc alatt átlátja majd a helyzetet! Eleve még mielőtt lesz tárgyalás van meghallgatás, ahol a bíró el fogja mondani anyukának és a nőnek, hogy inkább még most, peren kívül egyezzenek meg, mert tuti a bukás, és akkor ahogy írták fizeti anyós a perköltségeket is.

2015. febr. 20. 16:15
 78/91 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is. Megmutatom este a válaszokat a férjemnek is. Eddig ilyen probléma nem volt. Olyan igen amit már írtam is,hogy 1 dörmivel többet adott. Olyan is,hogy vett a lányunknak ruhákat ami nem tetszett. És olyan is,hogy úgy gondolta nem jó a lányunknak ha külön alszik 2 hónaposan. De ezeket megbeszéltük (volt amit nyugodtan és volt amit ordítva) és tök normális volt. Ez volt az első ilyen és remélem az utolsó is de valamit mindenképp kitalálunk.
2015. febr. 20. 16:16
 79/91 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Így már tiszta. Igazából ahogy így leírod tök egyszerű. Akkor este a férjemmel átbeszélem.
2015. febr. 20. 16:18
 80/91 anonim ***** válasza:
86%

Attól mert leállítod az anyósodat vagyis leemeled a piedesztálról még nem fogod elmarni a családodtól vagy a férjedtől. Egyszerűen csak képes leszel arra, hogy kontrolláld az ilyen minősíthetetlen cselekedeteit. Ne hagyd hogy ő irányítson, mert a ti életetekhez semmi köze. Megengedheted neki, hogy tanácsokat adjon, de azokat nem kötelező neked megfogadnod és betartanod. Ha pedig tettekkel próbál nyomatékosítani a szerinte megfelelő tanácsainak akkor lépj fel ellene határozottan. Legyen ez a babakocsi ügy az utolsó csepp a pohárban és komoly lépéseket tegyél/tegyetek. Ha nem tetszik neki ideig-óráig duzzogni fog, de mivel szereti a kicsi fiacskáját, és az unokáját idővel megenyhül, és talán azt is belátja, hogy bármennyire is erőlködik nem fog neki sikerülni a saját maga ízlése szerint alakítania a ti életeteket.

Amúgy eltudom képzelni apósod milyen életet él mellette. Gyanítom, hogy már annyira beletörődött abba, hogy a neje irányításmániás, hogy már csak a sarokból bólogat a nejére és még mellettetek sem mer kiállni, hogy segítsen eldönteni ezt a vitát.

2015. febr. 20. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!