Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hiába szóltam nem segít. Ti...

Hiába szóltam nem segít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos lányunk. Most 8 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kicsit,tervezett volt. Szerencsére anyagilag megtehetjük, de azért nem költünk fölöslegesen semmire minden kiadást átbeszélünk. Mikor a lányunk megszületett vettünk egy Stooke típusú babakocsit 180 ezer forintért. Azért döntöttünk emellett,mert kicsire össze lehet csukni ráadásul a második babának is kiváló lesz. 2 hétre kórházba kerültem addig megkértük anyósomékat,hogy vigyázzanak a kicsire (mi BP-től 25 km-re lakunk ők BP-en) és a férjem hagy költözzön fel hozzájuk a munka miatt. Mivel ők nyugdíjasok nagyon örültek. Anyósom szeret mindenbe beleszólni van amikor hasznos amit mondd azt megfogadjuk. Mikor hazaengedtek pénteken a férjem jött értem és mire visszaértünk nem találtam a babakocsit. Kiderült,hogy anyósom (már az elején se tetszett neki,szerinte vacak)eladta neten 80 ezerért és vett egy 17,5 kg-os (Adbor ring) kocsit ami még csak nem is vázra csukható. A tudtunk nélkül. Még apósom se tudott róla. Én nagyon kiakadtam ahogy a férjem is. Kérdeztük,hogy miért azt válaszolta ez jobb a gyereknek. A vevő kilétét nem tudjuk.

Hiába mondtuk,hogy ez nekünk nem jó és így még nehezebb számomra a közlekedés azt válaszolta a gyerek érdeke és mi milyen felelőtlenek vagyunk ha nem ezt nézzük. Ti mit tennétek?

2015. febr. 20. 10:21
 61/91 Költőnő? ***** válasza:
93%
lehet még nagyszülőzni csak anyuka lássa, h nem vagytok ráutalva, ergo nem tehet meg bmit. Remélhetőleg visszavesz így majd. A saját portáján lehet zsarnok, de a tiéteken nem! S h ne legyen pozícióban, minden szempontból függetleníteni kell magatokat tőle. Akkor nem köthet ki semmiféle feltételeket. Ha látni akar benneteket, tartsa be a határokat. Ennyi.
2015. febr. 20. 14:10
 62/91 anonim ***** válasza:
81%
Csak segítségképpen megjegyzem, ha vagyon elleni bűncselekményt a hozzátartozó követi el, akkor az csak magánindítványra büntetendő, a magánindítvány (feljelentés) előterjesztésére pedig ebben az esetben az elkövető kilétéről való tudomásszerzéstől számított 30 nap áll rendelkezésre, úgyhogy döntsétek el mi legyen, mert 30 napon túl nincs helye eljárásnak.
2015. febr. 20. 14:10
 63/91 anonim ***** válasza:
86%

Amit nem írtam:

nekünk is voltak a nagyszülőkkel problémák, de amióta úgy állítjuk be az életünket, h nélkülül oldjunk meg mindent, azóta annyira nyugodtan vagyunk! Sokkal kevesebb az idegesség, nem kell figyelni,h jajj épp mit szólnak, mindent csinálunk ahogy akarunk, nem kell alkalmazkodni. A legfurcsább pedig, h azóta nem játszmáznak!

2015. febr. 20. 14:15
 64/91 A kérdező kommentje:

Igen lehet ez tényleg segít. Köszönöm a segítséget.

Köszönöm szépen. Hát akkor gyorsan eldöntjük de nem hiszem,hogy feljelentenénk őket csak érezzék,hogy evvel mennyire csúnyán megbántottak minket. Hiába akart jót attól még a hátunk mögött cselekedett.

2015. febr. 20. 14:17
 65/91 anonim ***** válasza:
90%
Nyugodtan megírhatjátok a nőnek, hogy inkább adja vissza magától, mert így is úgy is vissza fog kerülni. Gondolom mivel anyós nem nagyon írt vele adás-vételi szerződést, ezért ha szigorúan értelmezitek a jog betűjét a nő gyakorlatilag ellopta, hiszen a nyugtát róla ti tudjátok lobogtatni, ő nem. Tehát anyósnak megmondani, hogy k*rv* sürgősen állítsa vissza az eredeti állapotot (mindegy hogyan, de nektek olyan kocsitok olyan állapotban legyen, amilyen eddig volt), vagy megy a levél a rendőrségre.
2015. febr. 20. 14:40
 66/91 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van. Lehet megírjuk neki hátha. Igen nekünk van róla nyugtánk. De ő meg a levelezéssel tudja bizonyítani,hogy anyósom eladta neki. És van egy olyan is benne amikor a nő kérdi,hogy miért szeretne tőle ilyen olcsón megválni és azt válaszolja,hogy: "A szülők szeretnének egy régebbi típusú venni és mivel jelenleg nem tudják ők megoldani az eladást én megteszem helyettük és ebből az árból tudnak venni másikat"

Természetesen a levelezésben az is benne van az adás-vétel után írta a nő anyósomnak,hogy jól szuperál csak sajnálja,hogy a pelenkázótáska nem járt hozzá és megérte a 80-at. Így igazából úgy jön le mintha mi kértük volna. És nem tudom,hogy evvel így ilyen formában a rendőrség mit tud tenni.

2015. febr. 20. 14:51
 67/91 anonim ***** válasza:
71%

Azert gondoljatok bele, szerencsetlen vevo milyen sz.a.r helyzetbe kerult onhibajan kivul. Szoval, o nem tehet semmirol. Eloszor inkabb normalisan kellene veluk megbeszelni, vagy elmondani nekik az egeszet. Esetleg fel lehet nekik ajanlani a rossz kocsit.

Az anyost meg valahogy lealazni, hogy terjen mar eszhez.

2015. febr. 20. 14:52
 68/91 anonim ***** válasza:
88%
Altalaban a csalasnak pont az a lenyege, hogy hazugsagokkal erik el a celjukat. Azt meg ki tudjak deriteni a rendorok, hogy ki hazudik. Mar az is melletetek all, hogy nem az osszes alkatreszevel kapta meg a vevo a kocsit.
2015. febr. 20. 14:58
 69/91 A kérdező kommentje:
Mi írtuk neki szépen,hogy visszavennénk a kocsit max 100 ezer forintért. Megírtuk a számunkat és azt,hogy anyósom a tudtunk nélkül adta el. Ezt mind normális hangnemben hisz mi is tudjuk,hogy nem az ő hibája. Látta,mert kiírja de se egy email se egy hívás semmi. Evvel nem tudunk mit kezdeni. Néztük,hogy használtan is 130-tól mozognak a mi kocsijaink és azért annyit megint nem adnánk ki. Amit "kaptunk" eltudnánk adni 20-25-ért max. Ha annyiért kell valakinek,mert van aki garanciásan 15-ért adja.
2015. febr. 20. 15:01
 70/91 A kérdező kommentje:
Minden mást megkapott hozzá csak a táskát nem. A táska amúgy se tartozék mi is külön vettük szóval az nem járna hozzá ha mi adtuk volna el akkor sem. A számlán se szerepel,mert azt mi is használtan vettük. A hordozót se adta hozzá,mert az nekünk még kelleni fog és azt is külön vettük.
2015. febr. 20. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!