Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hiába szóltam nem segít. Ti...

Hiába szóltam nem segít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos lányunk. Most 8 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kicsit,tervezett volt. Szerencsére anyagilag megtehetjük, de azért nem költünk fölöslegesen semmire minden kiadást átbeszélünk. Mikor a lányunk megszületett vettünk egy Stooke típusú babakocsit 180 ezer forintért. Azért döntöttünk emellett,mert kicsire össze lehet csukni ráadásul a második babának is kiváló lesz. 2 hétre kórházba kerültem addig megkértük anyósomékat,hogy vigyázzanak a kicsire (mi BP-től 25 km-re lakunk ők BP-en) és a férjem hagy költözzön fel hozzájuk a munka miatt. Mivel ők nyugdíjasok nagyon örültek. Anyósom szeret mindenbe beleszólni van amikor hasznos amit mondd azt megfogadjuk. Mikor hazaengedtek pénteken a férjem jött értem és mire visszaértünk nem találtam a babakocsit. Kiderült,hogy anyósom (már az elején se tetszett neki,szerinte vacak)eladta neten 80 ezerért és vett egy 17,5 kg-os (Adbor ring) kocsit ami még csak nem is vázra csukható. A tudtunk nélkül. Még apósom se tudott róla. Én nagyon kiakadtam ahogy a férjem is. Kérdeztük,hogy miért azt válaszolta ez jobb a gyereknek. A vevő kilétét nem tudjuk.

Hiába mondtuk,hogy ez nekünk nem jó és így még nehezebb számomra a közlekedés azt válaszolta a gyerek érdeke és mi milyen felelőtlenek vagyunk ha nem ezt nézzük. Ti mit tennétek?

2015. febr. 20. 10:21
 21/91 A kérdező kommentje:
Az én szüleim nem élnek. A 80-ból vette a másik kocsit ami 38 ezer volt a maradékot persze megkaptuk de ez nem igazán segített.
2015. febr. 20. 11:08
 22/91 anonim ***** válasza:
89%
Szinten stokke tulajdonos vagyok.ezert pluszban irrital a kerdes.pontosabban nem a kerdes hanem hogy eladta.akarmennyire is nem tetszik neki az a ti tulajdonotok.es tokmindegy h 5ezer vagy 180ezerrol van szo...legkozelebb eladja a hazat a fejetek folul mert szerinte nwm jo?az en szuleim is puffognak a stokkera h egy szar es meg csunya is.hozzateszem en imadom.es nwm ok hasznaljak hanem en.anyosod vehetett volna magahoz olyan babakocsit amilyet akar maganak...fuuu en nem birnam ezt szo nelkul hagyni...most ugyis kijon az uj stokke mire megszulsz..tehet egy szivesseget es vehet egy olyat...
2015. febr. 20. 11:09
 23/91 anonim ***** válasza:
92%

Az a probléma, hogy a nagyi tudja, hogy szükségetek van a segítségére, és ezzel visszaél.

Ez a jövőben még rosszabb lesz. Most csak eldönti, hogy nem jó a baba kocsi, később, hogy nem jól nevelitek a gyerekeket, a gyerek előtt is aláássa majd a tekintélyeteket, köztetek is veszekedést szít majd stb. Lehet véleménye neki is, ezt el is mondhatja, de rajtatok áll, hogy megfogadjátok vagy sem. Én nem hagynám, hogy zsaroljon.

Tudom, hogy nehéz, de én biztos, hogy nem kérném a segítségét, inkább élnék szűkösebben, és legyen a férjem 1-2 hétig fizetés nélküli szabin. A nagyi maradjon meg nagyinak, aki kényezteti az unokáit, a nevelést, döntéseket meg hagyja meg a szülőknek.

2015. febr. 20. 11:09
 24/91 anonim ***** válasza:
85%
nekem apai oldalról pocsék nagyszüleim voltak és hát gyerekként is úgy voltam vele inkább ne lettek volna, mint az hogy muszáj átmennünk,mert ők a nagyszülők.Szóval csak azért erőltetni,hogy a gyerekeknek legyenek nagyszüleik felesleges.Természetesen meglátogathatják a kicsiket de többet nem adjátok oda nekik,mert még a ruhát is eladja róluk...ez van el kell fogadni,hogy ami nem megy az nem megy és ha szép szóval nem megy hozzá vágnám a babakocsit és feljelenteném(de csak akkor ha már semmi sem használ és puffogna hogy akkor nem vigyáz a gyerekre)
2015. febr. 20. 11:13
 25/91 Költőnő? ***** válasza:
86%
anyuka kicsit retard....NEM arra kértétek, h adja el a dolgaitok. Hanem arra, h vigyázzanak a babára, míg Ti nem tudtok. Erre. Nem másra. Erre.
2015. febr. 20. 11:17
 26/91 A kérdező kommentje:

Én is imádtam a kocsinkat,mert iszonyú praktikus és nekem nagyon is tetszik. De ne más döntse el mi a jó a gyereknek. Eddig ilyen baj nem volt max annyi,hogy mást adott a gyereknek (1 dörmivel többet...a lányunk hízásra hajlamos így nagyon megválogatjuk a nasikat) de ez még nem volt baj,mert általában kikéri a véleményünket. De ezt durvának találtuk.

A munkával kapcsolatban a férjem reggel 8-tól du 3-ig dolgozik főállásban és emellett vállalkozó ahol ha egyszer visszamondja a munkát sajnos nem hívják többet. Nem hajszolja túl magát,mert nagyon nyugisak a munkái de azért elfárad. Általában olyan 8-ra ér haza. Eddig én is dolgoztam itthonról de már nem. Ha pedig 1-2 hétig nem dolgozik a főállásában akkor a mostani 250 helyett 120 ezret kap (2 hét fizetés nélküliért) ami úgy elég nagy baj,hogy rezsi+kaja+gyerek+doki+gyógyszerek. Kb egy hónapba erre mind 200 megy el. Van félretett pénzünk de ahhoz ha nem muszáj nem nyúlunk. Próbáljuk okosan beosztani a pénzt a mai világban máshogy nem megy.

2015. febr. 20. 11:23
 27/91 anonim ***** válasza:
90%
Ha azt szeretnétek, hogy ti irányítsátok a saját életeteket, be kell rendezkedni egy nagyszülők nélküli életvitelre.Ha viszont rászorultok a mama "segítségére", akkor az ilyeneket egy-két puffogás után be kell nyelni, nincs mese. A választás a ti kezetekben van.
2015. febr. 20. 11:25
 28/91 anonim ***** válasza:
93%

ÚÚÚÚÚÚÚÚRISTEN!!

Azért ez nagyon durva... Nem tudja a vevő kilétét???? Haha.

Két hét alatt el tudta adni??? Nem lehet, hogy elrejtette? Na mindegy, a lényegen nem változtat.

Szerintem ez még csak a kezdet. Hidd el, ha most nem fojtjátok el csírájában ezt a mocsok szemét vénasszonyt, (már bocsánat, de nem tudok szebbet mondani) oda lesz a családi életetek.

Inkább a pénztelenséget választanám, vagyis apuka legyen otthon fizetés nélküli szabin, mint ez. (persze ha nem engedik el ezért a munkahelyéről)

Amúgy miért fektetek be a kórházba? Nagy a baj?

29/91 anonim ***** válasza:
90%
nézd itt csak a kórházról van szó, tehát nem minden hónapban esne ki ez a pénz csak arra az időre, azt meg ki lehet bírni szerintem
 30/91 anonim ***** válasza:
93%
már ha nem állandóan visszatérő a probléma csak a szülés idejére kéne a szülői segítség
2015. febr. 20. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!