Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hiába szóltam nem segít. Ti...

Hiába szóltam nem segít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos lányunk. Most 8 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kicsit,tervezett volt. Szerencsére anyagilag megtehetjük, de azért nem költünk fölöslegesen semmire minden kiadást átbeszélünk. Mikor a lányunk megszületett vettünk egy Stooke típusú babakocsit 180 ezer forintért. Azért döntöttünk emellett,mert kicsire össze lehet csukni ráadásul a második babának is kiváló lesz. 2 hétre kórházba kerültem addig megkértük anyósomékat,hogy vigyázzanak a kicsire (mi BP-től 25 km-re lakunk ők BP-en) és a férjem hagy költözzön fel hozzájuk a munka miatt. Mivel ők nyugdíjasok nagyon örültek. Anyósom szeret mindenbe beleszólni van amikor hasznos amit mondd azt megfogadjuk. Mikor hazaengedtek pénteken a férjem jött értem és mire visszaértünk nem találtam a babakocsit. Kiderült,hogy anyósom (már az elején se tetszett neki,szerinte vacak)eladta neten 80 ezerért és vett egy 17,5 kg-os (Adbor ring) kocsit ami még csak nem is vázra csukható. A tudtunk nélkül. Még apósom se tudott róla. Én nagyon kiakadtam ahogy a férjem is. Kérdeztük,hogy miért azt válaszolta ez jobb a gyereknek. A vevő kilétét nem tudjuk.

Hiába mondtuk,hogy ez nekünk nem jó és így még nehezebb számomra a közlekedés azt válaszolta a gyerek érdeke és mi milyen felelőtlenek vagyunk ha nem ezt nézzük. Ti mit tennétek?

2015. febr. 20. 10:21
 41/91 anonim ***** válasza:
80%
Anyóst megfenyegetném a feljelentéssel,és a vevőnek is írnék hogy jobb lenne szépen rendőrség nélkül elintézni a a visszavásárlást.Anyósod a bele egyezésed nélkül adta el a babakocsit,igy ha nem tudjátok visszavásárolni,akkor fel fogjátok jelenteni őt,és a baba kocsi igy vagy ugy de visszakerül hozzátok.
2015. febr. 20. 11:51
 42/91 A kérdező kommentje:
Lehet megírom a nőnek. Csak,hogy bizonyítsuk,hogy az engedélyünk nélkül került eladásra? Nyilván ha nem muszáj nem vinném rendőrség elé az ügyet de valamit ki kell találni,hogy leálljon és máskor ne tegyen ilyet. Most nézünk másik kocsit,mert ez a monstrum használhatatlan számomra. Csak amíg kinézzük,elmegyünk,kipróbáljuk. Addig kell ez a vacak.
2015. febr. 20. 11:54
 43/91 Költőnő? ***** válasza:
91%
igazából én ezzel a nővel nem törekednék jó kapcsolat fenntartására. Ma még "csak" ez, holnap meg előáll vmi mással. Neked miért kellene bmiben tisztelettel lenned felé, ha ő nincs feléd?
2015. febr. 20. 11:56
 44/91 A kérdező kommentje:

Én nagyon béketűrő vagyok. Ha másért nem csak azért tisztelem,mert felnevelte a férjem. De attól még nem kéne bírálnia a mi döntéseinket. Mert nem a fia nélkül vettem a kocsit, együtt választottuk. Elhiszem,hogy "jót akar",mert szerinte amit ő vett az masszív,meleg és jó de attól még nem bíráskodhat. [link] ezt vette.

[link] ez volt

2015. febr. 20. 12:01
 45/91 A kérdező kommentje:
Ti mit találnátok ki,hogy ne keljen a segítségüket kérnünk ezek után? Sajnos nincs ötletünk.
2015. febr. 20. 12:07
 46/91 anonim ***** válasza:
100%

az a baj hogy nekem is idegen az ilyen modern babakocsi, ez nem jelenti azt hogy rossz,de elsőre kényelmetlennek tűnik, és a mama a régi bevált kocsira gondolt.Az már más hogy ehhez nem volt joga egyáltalán.

Vannak drága magán helyek ahol tovább is maradhat a gyerek(magánszemély által létesített gyerek megörző).De persze ennek is meg van az ára ennyi erővel apuci otthon maradhatna

2015. febr. 20. 12:11
 47/91 A kérdező kommentje:
Csak sajnos azt se szeretnénk,hogy a tartalékunk (amit amúgy a lakás bővítésre rakunk el,mert esedékes lesz 1-2 év múlva a gyerekek érdekében) elmenne a magánbölcsikre. Nem tudom azok mennyibe kerülnek de ha havi 100 ezer az már nagyon sok szerintem. Pesten se lenne vele baj de úgy tudom ott is 5-6-ig maradhat. Ha meglesz a másik baba megoldható de így sajnos nem. Nincs ki a kislányért menjen.
2015. febr. 20. 12:21
 48/91 anonim ***** válasza:
93%

Menjetek el anyósodékhoz, aztán látványosan kezdd el fényképezni az egyik bútort, amihez mondjuk nagyon ragaszkodik. Ha anyós megkérdezi, mit csinálsz, mondd azt, hogy olyan régóta szúrja már ez a valami a szemedet, hogy kinéztél neki egy olyat, ami szerinted sokkal jobban passzolna a lakásba, a régit meg felteszed majd olx-re. Ha nem tetszene neki, akkor nyugodt szívvel kérdezheted a kedves mamától, hogy ha neki lehetett, neked miért nem szabad?

Talán gyerekes, de úgy tűnik, segíteni kell neki abban, hogy megértse a probléma gyökerét, mert nem lehet mindig azzal takarózni, hogy ő csak "jót akart". Maximum magának akarhatta azt a bizonyos jót, hogy nektek nem, az tuti.

2015. febr. 20. 12:26
 49/91 Költőnő? ***** válasza:
91%
baráti segítség, idős megbízható néni az utcából, akárki. Najó nem akárki, de Ő NEM. Komolyan.
2015. febr. 20. 12:36
 50/91 anonim ***** válasza:
91%
Biztos, hogy nem kérném a segítségét egy ilyen ügy után. Bölcsöde, csana, ismerős, bébiszitter, bármilyen más lehetőség, de ez nem.
2015. febr. 20. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!