Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hiába szóltam nem segít. Ti...

Hiába szóltam nem segít. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 15 hónapos lányunk. Most 8 hetes terhes vagyok. Nagyon vártuk a kicsit,tervezett volt. Szerencsére anyagilag megtehetjük, de azért nem költünk fölöslegesen semmire minden kiadást átbeszélünk. Mikor a lányunk megszületett vettünk egy Stooke típusú babakocsit 180 ezer forintért. Azért döntöttünk emellett,mert kicsire össze lehet csukni ráadásul a második babának is kiváló lesz. 2 hétre kórházba kerültem addig megkértük anyósomékat,hogy vigyázzanak a kicsire (mi BP-től 25 km-re lakunk ők BP-en) és a férjem hagy költözzön fel hozzájuk a munka miatt. Mivel ők nyugdíjasok nagyon örültek. Anyósom szeret mindenbe beleszólni van amikor hasznos amit mondd azt megfogadjuk. Mikor hazaengedtek pénteken a férjem jött értem és mire visszaértünk nem találtam a babakocsit. Kiderült,hogy anyósom (már az elején se tetszett neki,szerinte vacak)eladta neten 80 ezerért és vett egy 17,5 kg-os (Adbor ring) kocsit ami még csak nem is vázra csukható. A tudtunk nélkül. Még apósom se tudott róla. Én nagyon kiakadtam ahogy a férjem is. Kérdeztük,hogy miért azt válaszolta ez jobb a gyereknek. A vevő kilétét nem tudjuk.

Hiába mondtuk,hogy ez nekünk nem jó és így még nehezebb számomra a közlekedés azt válaszolta a gyerek érdeke és mi milyen felelőtlenek vagyunk ha nem ezt nézzük. Ti mit tennétek?

2015. febr. 20. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/91 anonim ***** válasza:
100%

Vetetnék anyóssal egy ugyanolyan babkocsit mint amilyet eladott ha nem tudja visszaszerezni azt amit eladott.

És közölném vele,ezek után semmilyen formában nem kérünk a segitségéből

2015. febr. 20. 10:26
 2/91 anonim ***** válasza:
96%

közölném vele, rendben anyuka lehet,hogy igaza van de:

az egy 180 ezres kocsi volt és szinte hibátlan így a maradék pénzt amivel tartozik egyben vagy részletben ,de kifizeti és többet be nem teheti a lábát a házba,mert eladta a te tulajdonodat.Bármikor átmentek szívesen,de ő többet be nem léphet.Vehetett volna babakocsit anélkül,hogy eladja a régit...

2015. febr. 20. 10:26
 3/91 anonim ***** válasza:
95%
ja és vegyél neki egy járókeretet(akkor is ha nincs szüksége rá) mondván hogy az ő érdeke XD
2015. febr. 20. 10:28
 4/91 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és azt,hogy elolvastátok. Nagyon szeretjük őket és ezen kívül nagyon aranyosak. De ezen kicsit kibuktunk. A férjem szerint majd nézünk másikat, de én nem akarom 2-szer kifizetni a pénzt érte. Sajnos ha visszamondjuk a segítségüket akkor senkire se számíthatunk,mert az én szüleim már nem élnek. Egykék vagyunk a férjemmel. Bébiszittert próbáltuk 1-2 órára beválik de napokra nem. A férjem a munkájából adódóan pedig max fizetés nélkülit kapna és mivel az előző babával is sokat voltam kórházba (utolsó 2 hónapot is ott töltöttem és az első 3 hetet) másra nem számíthatunk.
2015. febr. 20. 10:31
 5/91 anonim ***** válasza:
94%

Kérném a hiányzó 100 rugót, és vennék újra egyet. Így károtok nem lenne, és lenne új babakocsi is.

De ettől még anyóssal elbeszélgetnék hosszasan...

Nagyon gáz amúgy........

2015. febr. 20. 10:32
 6/91 anonim ***** válasza:
64%
nem kell a segítséget visszamondani, csak nem léphet be a lakásotokba, majd max viszitek a gyereket oszt kész.
2015. febr. 20. 10:33
 7/91 A kérdező kommentje:
Férjem is kérte tőle a pénzt (amit gond nélkül oda tudnának adni) de azt mondta,hogy "ilyen szarra én nem fizetek". Szerinte amit ő vett az a tökéletes,mert a másik gyenge és tolhatatlan. Neki.
2015. febr. 20. 10:34
 8/91 A kérdező kommentje:
Hozzánk amúgy se nagyon jönnek evvel nincs is baj. Csak ha én megint mehetek a kórházba a férjem vagy nem kap fizut vagy felvisszük hozzájuk a kicsit és nyilván babakocsit is visszük. Ez is így történt. Mi vittük át hozzájuk.
2015. febr. 20. 10:35
 9/91 anonim ***** válasza:
93%

A férjed is és te erőteljesen szóljatok h lehet kipótolni a babakocsi árát,és venni egy olyat ami nektek,jó. Ő meg akkor használja azt amit ő vett.

Ha nem akkor én lehet megemlíteném,hogy feljelentést teszek a rendörségen mivel eladta az én tulajdonomat. Ha jól tudom 50.000Ft-nál nagyobb értékű tárgyaknál már van nyomozás

2015. febr. 20. 10:39
 10/91 anonim ***** válasza:
92%
akkor megmondod addig nem viszed fel a gyereket amíg nem fizeti vissza,mivel nincs kedved mindig arra visszamenned,hogy épp nem tetszik valami és eladta.Ezt nem szabad hagyni mert a fejetekre fog nőni a kedves anyós.szüleim segítség nélkül is fel tudtak nevelni,pedig anyukám egyszer egy hónapra külföldre is elment munka végett...
2015. febr. 20. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!