Mit csináljak? Én ezt nem fogom bírni!
Anyósomról van szó. Elég hosszú a történet, lényeg a lényeg, hogy párom szülei most váltak el, após kisemmizte, egyedül maradt, és nem tudja fenntartani a házat, sőt, lehet, hogy el is fogják veszteni, mert annyi adósságuk van. Évek óta könyörgünk neki, hogy lépjen valamit, csináljon valamit, mert hajléktalan lesz és mindent elveszít, nem tett semmit, csak ült a fenekén, és várta, hogy minden magától megoldódik, és csak vette fel az újabb és újabb hiteleket, hiába könyörögtünk, hogy ne. Azt is felajánlottuk, hogyha bajban van, adunk mi kölcsön, aztán majd nekünk törleszti, és akkor nem dupla annyit kell visszafizetnie, de csak ment mégjobban lefelé.
Most eljutott oda, amitől óvtuk. A férjem tegnap mondta, hogy úgy néz ki nincs más megoldás, minthogy anyukája hozzánk költözik, mert különben az utcára kerül. Sosem kedveltük egymást, azt a havi 1 alkalmat, amikor találkoztunk, azt is úgy bírtam ki mosolyogva, hogy ennyit összeszorított foggal is. 3 szobás albérletben élünk, most próbáljuk felépíteni az életünket, van egy 2 éves kisfiúnk.
Én ebbe nem akarok belemenni, és tudom hogy jóban-rosszban, de egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy velünk fog élni, lehet, hogy örökre. Férjem próbálja pozitívan beállítani, hogy majd kevesebb lesz a kiadás, mert besegít, lesz ingyen bébiszitter stb., de én nem szeretnék egy olyan emberrel egy fedél alatt egy kis területen élni, akit ki nem állhatok. Elfogadtam, soha semmi konfliktus nem volt, mindig tisztelettudó voltam vele, de ez nekem sok!!! Attól félek, ha mégis ragaszkodik ehhez, az a házasságunk végét jelentheti.
Hozzáteszem: anyukámmal jó a kapcsolatom, de vele sem szívesen élnék együtt. Persze segíteném, ahogy tudnám, de próbálnék más megoldást találni.
A legbosszantóbb, hogy mindig intettk, hogy ez lesz a vége, támogattuk, segítettük, és nem hallgatott ránk, a saját nemtörődömsége miatt jutott ide! Most ezért az én és a családom életem legyen tönkretéve? El sem tudom képzelni, hogy mi lesz így :(
40-es: az örökségről le lehet mondani.
Viszont ha magukhoz veszik és jön a végrehajtó, elviszi az ő cuccaikat is, ha nem tudják igazolni számlával, hogy az övék. Vagy szerinted teljesen normális, h kisgyerekes családtól elvisznek mindent a nagyi adósságai miatt? Utána az egész család nagyival együtt élhet az utcán....
Nagyinak a bentlakásos munka valahol az egyetlen szóba jöhető opció szerintem. Én ebben segítenék neki, keresni ilyen munkát, de ha semmit se vállal el, nehogy már az én gondom legyen.
Most rákerestem, az egyik álláskereső portálon van 145 ilyen munka, jelentkezzen valamelyikre a nagyi:
Köszönöm a rengeteg választ, utolsónak külön köszönöm a linket. Körül fogok nézni e téren. Már én is néztem ilyeneket, ráadásul az osztrák határhoz közel lakik, ott is néztem takarító munkákat, amihez nem kell nyelvtudás, de mindenre talál valami kifogást, hogy ő nem képes egyedül boldogulni stb.
Annak a válaszolónak, aki lelketlennek nevez:
1, igen, havonta kb egyszer találkoztunk, de pl. az is sokat elmond a hozzánk való viszonyáról, hogy az unokája 4 hónapos volt, mire először meglátogatta, pedig azt is felajánlottuk, hogy fizetjük az útiköltséget. A találkozások ritkaságához meg hozzátartozott az, hogy a család engem alapból kinézett, mert egy olyan teljesen alaptalan önértékelési zavarból viszonyultak hozzám, hogy én biztos lenézem őket, mert "parasztok" és tanulatlanok, én meg diplomás vagyok. Az tény, hogy semmilyen közös nevezőnk nincs, általában némán ülünk egymás mellett, de a fiúkkal is alig tudnak kommunikálni, olyan frusztráltak. Sosem szóltam be nekik semmit, nem érzékeltettem a társadalmi különbséget. Ugyanakkor pl.nagyon zavaró, hogy még mindig csak havi egyszer fürdik, lábszaga, izzadtságszaga van, ami ha itt van, belengi az egész lakást. Ha ezt a párom szóvá teszi, akkor megsértődik, hogy lenézzük őt, és nekünk nem elégmegfelelő az ő személye. Ezt megintcsak 1-2 napig el lehet viselni, de hogy itt éljen ilyen életminőséggel: köszönöm nem.
2, mindig is önálló voltam, nem bírtam, ha valaki korlátoz valamiben. 18 évesen elköltöztem otthonról és inkább önfenntartóként jártam ki az egyetemet, minthogy továbbra is mindenben igazodnom kelljen anyukámékhoz. Férjem ugyanez. A semmiből teremtettük elő azt, amink van, és erre nagyon büszkék vagyunk. De még nagyon az elején vagyunk ennek, saját lakásra gyűjtünk, és szeretnénk megvalósítani az álmainkat, aminek sokszor az az ára, hogy végkimerültségig dolgozunk mindketten (gyerek mellől fél éves korától dolgoztam itthonról).
Igaza volt az egyik hozzászólónak, hogy ezzel szemben biztosan konckára kellene tennünk mindent, amit eddig előteremtettünk, és a jövőnket is egy olyan ember miatt, aki 56 éves korára nemhogy semmit nem tud felmutatni, de mérhetetlen adósságai vannak (hozzá kell tennem, hogy nekik az ölükbe pottyant minden, örökölt családi ház stb, soha semmiért nem kellett megküzdeniük), és még azt is elherdálták. Mindemellett alkalmazkodjak egy olyan ember igényihez, akit nehezen viselek, változtassam meg az egész életvitelemet, a férjemmel költözünk ki a nappaliba és ne legyen semmi magánéletük, vagy az anyós éljen a kanapén és egy filmet ne tudjunk megnézni kettesben nyugalomban.
3, A munkám nagy része itthoni író-kutatómunka. Amikor nem a munkahelyemen dolgozom, esténként vagy ha nincs munka, akkor nap közben, hétvégente itthon írom a Phd disszertációm. Nem szeretném, ha valaki folyton útba lenne.
Egy szó mint száz, nagyon szép dolog az önfeláldozás és a családi összetartás, de nem fogom a saját és a családom életét tönkretenni az ő agyatlansága miatt. Mégha tényleg arról lenne szó, hogy valami olyan tragédia éri, amiről nem tehet és így az utcára kerül, akkor máshogy áll hozzá az ember...de tudatosan, az intelmeink ellenére jutott el idáig (és persze, amikor "okoskodtunk" neki, akkor is én voltam a "felsőbbrendű", aki "mindent jobban tud" és "hülyének nézem" őt).
Az öröklés már meg van oldva...már 2 éve mondtam a férjemnek, hogy mondjon le mindenről, mert láttam, mi lesz a vége. Amúgy meg a tartozás tudtommal csak akkor öröklődik, ha az örökös igényt tart a pozitív örökségre is, tehát pl. ha a házat szeretné, akkor jön vele a tartozás is.
Ültesd ide le a párod és olvastasd el vele a válaszokat. Kb 35 különböző személyből 33 kategorikusan azt mondja NEM szabad hagynod, hogy odaköltözzön és felforgassa a boldog családi életed!
De ha munka akkor mondok egyet:
Ibiden Hungary Kft. Dunavarsányban van a cég, van pesten 2 szállója, amire azt mondják az ország legjobb legszinvonalasabb szállói. Akár 1 személyes szobába is mehet.
Sok nyugdíjközeli ember dolgozik ott meg olyanok akik nyugdíj mellett.
Én is ott voltam, csak babát várok és így nem akartam dolgozni, táppénzen vagyok. Így tényleg belső emberként tudom javasolni.
Havi 15 nap munka, 3 nap munka 3 pihenés, igaz éjszaka és nappal is kell dolgozni, de ha ott 2000 ember tudja csinálni akkor Ő is.
Meg az Ő helyzetben az ember ne válogasson!
120-150 ezer között van a nettó fizetés, rendesen bejelentenek a rendes fizetésre, így nyugdíj előtt ez még külön pozitív hogy 180-200 ezer bruttója lenne.
www.ibiden.hu és ott az állásnál az operátort nzzétek meg.
Szerintem a kedves mama nincs abban a helyzetben hogy válogasson, vagy ha válogat akkor a parkok jól szellőznek, bár igen hűvösek ilyenkor, plédet vigyen magával meg ne fázzon éjszaka.
Azonnal ültesd le a férjed és tartsd magad a döntésedhez, ne hagyd hogy "csak pár hétig/ hónapig" stb mert az tudod mit jelent. Egy percet sem költözhet hozzátok. Vagy vége a házasságnak.
Én írtam korábban, hogy én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy a ház ahol élünk az enyém vagyis az anyukámé, így max álmodozhat anyós hogy a pasija halála után ideköltözik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!