Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak? Én ezt nem...

Mit csináljak? Én ezt nem fogom bírni!

Figyelt kérdés

Anyósomról van szó. Elég hosszú a történet, lényeg a lényeg, hogy párom szülei most váltak el, após kisemmizte, egyedül maradt, és nem tudja fenntartani a házat, sőt, lehet, hogy el is fogják veszteni, mert annyi adósságuk van. Évek óta könyörgünk neki, hogy lépjen valamit, csináljon valamit, mert hajléktalan lesz és mindent elveszít, nem tett semmit, csak ült a fenekén, és várta, hogy minden magától megoldódik, és csak vette fel az újabb és újabb hiteleket, hiába könyörögtünk, hogy ne. Azt is felajánlottuk, hogyha bajban van, adunk mi kölcsön, aztán majd nekünk törleszti, és akkor nem dupla annyit kell visszafizetnie, de csak ment mégjobban lefelé.

Most eljutott oda, amitől óvtuk. A férjem tegnap mondta, hogy úgy néz ki nincs más megoldás, minthogy anyukája hozzánk költözik, mert különben az utcára kerül. Sosem kedveltük egymást, azt a havi 1 alkalmat, amikor találkoztunk, azt is úgy bírtam ki mosolyogva, hogy ennyit összeszorított foggal is. 3 szobás albérletben élünk, most próbáljuk felépíteni az életünket, van egy 2 éves kisfiúnk.

Én ebbe nem akarok belemenni, és tudom hogy jóban-rosszban, de egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy velünk fog élni, lehet, hogy örökre. Férjem próbálja pozitívan beállítani, hogy majd kevesebb lesz a kiadás, mert besegít, lesz ingyen bébiszitter stb., de én nem szeretnék egy olyan emberrel egy fedél alatt egy kis területen élni, akit ki nem állhatok. Elfogadtam, soha semmi konfliktus nem volt, mindig tisztelettudó voltam vele, de ez nekem sok!!! Attól félek, ha mégis ragaszkodik ehhez, az a házasságunk végét jelentheti.

Hozzáteszem: anyukámmal jó a kapcsolatom, de vele sem szívesen élnék együtt. Persze segíteném, ahogy tudnám, de próbálnék más megoldást találni.

A legbosszantóbb, hogy mindig intettk, hogy ez lesz a vége, támogattuk, segítettük, és nem hallgatott ránk, a saját nemtörődömsége miatt jutott ide! Most ezért az én és a családom életem legyen tönkretéve? El sem tudom képzelni, hogy mi lesz így :(

2015. jan. 14. 08:20
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
60%
Lehet nyugodtan ez is 0%, gondolom a legtöbb válaszadó simán utcára rakná az anyját, de a kérdező férje nem ezt tenné, ez számomra szimpatikus, ugyanakkor én is úgy gondolom, hogy nem lenne jó ötlet ha hozzátok költözne a rossz viszony miatt. Az ilyen helyzetekben nem lehet mit csinálni, úgyis segíteni fogtok neki, én is ezt tenném, elmondhatod neki ezerszer, hogy mekkora hülye, de mi értelme van, megváltozni nem fog. Csak ti tudtok olyan körülményeket biztosítani, hogy ne herdáljon el még több pénzt, ne vegyen fel több hitelt, bár ezt nehéz megoldani. Egy halom pénzt mondjuk nem adnék neki, mert úgysem tudná, hogy mit kellene kezdenie vele. Egyénbként nem értem, hogy a másik testvér miért nem adja bele a felét az anyja albérletébe. Vidéken 30 körül simán talál lakást is, ha nagyon sok a rezsi, akkor 50 az egész, ha felezitek akkor 25 ezerrel kell kisegítenetek havonta, az sem kevés, de biztosan meg tudjátok oldani. Azt nem javaslom hogy elköltözzön abból a városból, ahol lakik, mert nem fog munkát találni, nem fiatal és egyébként sincs sok munkalehetőség Magyarországon, bárhol is laktok és ha nem lesz munkája akkor még nagyobb szarban lesz, de vele együtt ti is.
2015. jan. 14. 12:58
 32/50 anonim ***** válasza:
45%
Ha odaköltözik hozzátok, legalább vetessétek gyámság alá (a férjed lehetne a gyámja), hogy ha már így hozta, legalább még több hitelt ne vehessen fel a nyakatokba.
2015. jan. 14. 13:30
 33/50 anonim ***** válasza:
84%

Semmiképpen ne hagyd, hogy oda költözzön hozzátok! Meg kell tenni érte mindent, segíteni kell neki a pénzügyekben, mert azt azért csak nem hagyja az ember, hogy utcára kerüljön.

Legrosszabb esetben a bank elveszi a házat, de marad rajta egy csomó tartozás.

Nem kell az egész fizetését a törlesztőrészletekre költenie, ha nem fizeti a felvett hiteleket, akkor elkezdik levonni a béréből, azt hiszem max. 50%-ot. Ahogy kiveszem a szavaidból, soha az életben nem fogja tudni visszafizetni a tartozásokat. Szóval, ha dolgozik pl. 80 ezerért, akkor marad 40. A férjed tesójával meg kell beszélni (gondolom ő se akarja, hogy az anyja utcára kerüljön) hogy ketten pótoljátok ki neki a pénzt egy albérletre. A mi városunkban van Albérlők háza, 5000 Ft/hó.

2015. jan. 14. 15:03
 34/50 anonim ***** válasza:
78%

7-es, akkor fogadd be, de úgy is, ha egy kiállhatatlan, mindenbe belepfázó nőről van szó!

Kérdező: én ebbe nem mennék bele, tönkre fog menni a házasságotok, vagy te.

Ha a férjem nagyon ragaszkodna, jó, jöjjön anyós, de akkor én léptem.

2015. jan. 14. 15:39
 35/50 anonim ***** válasza:
83%

Testvérnek mi a véleménye a dologról?

Ugyanannyira az ô dolga is,mint a férjedé...

2015. jan. 14. 18:48
 36/50 anonim ***** válasza:
89%

Megértem a kétsgbeesésed, nálunk is aktuális helyzet lesz majd akár pár éven belül. Anyósnak semmije nincs az égvilágon, hitele se legalább. Az épp aktuális pasijánál lakik, tőlünk kb 150 km-re. Ha az öreggel bármi történik Ő megy ahova akar.

Mert ide hozzánk nem, és ez azért sem vita tárgya mert a házat az én édesanyám építette 20 évvel ezelőtt, vagyis a párom itt lakik de semmiféle döntési lehetősége nincs.

Olyannyira hogy amikor 2 éve egy rövid időre szétmentünk még ki is lett innen jelentve, erről a címről.

Kedves anyósom amikor itt volt nálunk elégedetten megnézte a házat ami egy 2 szintes családi ház és megjegyezte hogy elég nagy a ház van benne hely. Én rögtön akkor ott tisztáztam, hogy igen van hely, nekem, a páromnak és a kislányunknak. És slussz passz. Na meg most a 2. kislánynak aki hamarosan megszületik de ez akkoriban, több éve még nem volt előre látható.

Nyilván lesz köztünk konfliktus a párommal ha anyós lakhatása veszélybe kerül, de én úgy gondolom, hogy ha valaki 60 éves és egy fedélről nem tudott gondoskodni a feje fölé azt nem fogom sajnálni.

Ide nem jöhet én ezt többször elmondtam a páromnak, és azt se hagyom hogy ha úgy alakul tízezrekkel segítse a lakhatását havonta. A pénz nekünk kell, sok a rezsi, 2 kocsit tartunk fenn és 2 gyerek, nem anyósra kell költeni aki 4 gyereket szült és mind eldobta egy- egy újabb pasas miatt és egyik se tudott még az érettségiig se eljutni mert kamaszként már mind dolgozni kényszerült ha enni akartak.

A párom szakács, azt hogy lett szakmája, jogsija az n családom finanszirozta, a saját anyja csak pénzzel lehúzni képes.

Az egyik lányától aki 31 éves karácsonykor most azt kérdezte meg hogy ugye van félretett pénze a saját temetésére, mert ha meghal akkor kell pénz temetni. Nekem nem lenne lelkem a gyerekeimtől ilyet kérdezni. Persze a fiát nem kérdezte mert tudja hogy az én családom nem hagyná egy gödörbe dobni és kifizetné, de a lányának nincs családja így az anyjára maradna a temetés.

Úgy jött el hozzánk karácsonykor 2 napra hogy ki kellett fizetni az oda vissza összsesen 6000 ft vonatjegyét és 10 ezrest kapott és húzta a száját hogy ennyi? kössz.

Én megértem azokat akik kiakadnak a gondolattól is hogy anyóssal egy fedél alatt lakni, a kérdező se hagyja magát. Anyós jön, Ő a kicsivel el, szülőkhöz vagy ahova tudnak. A mama oldja meg a saját életét ha már önhibájából került a pöcegödör mélyére.

29 év

2015. jan. 14. 22:22
 37/50 anonim ***** válasza:
84%
Remélem megmutatod a párodnak a válaszokat és elgondolkodik kicsit a dolgokon. A férfiak ritkán éreznek rá azokra az árnyalatokra, amiket mi nők már előre látunk, mint egy film forgatókönyvét. Ha a férjed nem hajlandó más alternatívát találni az élősködő anyjának,mint hogy a nyakadra vigye, akkor tönkre fog menni a házasságotok. Ez borítékolható. :-(
2015. jan. 14. 22:46
 38/50 anonim ***** válasza:
2%

Mindazoknak, akik privátban mocskolódó leveleket írnak:

Nálunk is így volt. Befogadtuk, aki rászoruló volt. Nem tettük utcára a szüleinket.

Amúgy nem értem, miért ilyen lelketlenek az emberek.

A kérdés kiírója havi 1x alkalommal találkozott az anyósával. Szóval alig ismeri. Mégis gyűlöletet szít a családban.

Üdv: a 7-es.

2015. jan. 15. 09:42
 39/50 anonim ***** válasza:
84%
Miért ilyen kegyetlenek az emberek? Egy olyan szülővel szemben, aki nemhogy nem biztosította megfelelő körülményeket a gyerekei számára, amikor rajta volt a sor (a kérdező írta, hogy már 18 éves koruk előtt dolgozniuk kellett a gyerekeinek, ha enni akartak), egész életében odáig nem jutott, hogy öregkorára fedél legyen a feje felett, hitelt hitelre halmoz, és most a mások segítségével talpra állt és az életben elindított gyereke életét tenné tönkre. Ki mint vet, úgy arat.
2015. jan. 15. 11:51
 40/50 anonim ***** válasza:
3%
Ha utcára kerül, az öngyilkosságba hajszolja vagy meghal, aztán öröklitek a hiteleit.
2015. jan. 15. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!