Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak? Én ezt nem...

Mit csináljak? Én ezt nem fogom bírni!

Figyelt kérdés

Anyósomról van szó. Elég hosszú a történet, lényeg a lényeg, hogy párom szülei most váltak el, após kisemmizte, egyedül maradt, és nem tudja fenntartani a házat, sőt, lehet, hogy el is fogják veszteni, mert annyi adósságuk van. Évek óta könyörgünk neki, hogy lépjen valamit, csináljon valamit, mert hajléktalan lesz és mindent elveszít, nem tett semmit, csak ült a fenekén, és várta, hogy minden magától megoldódik, és csak vette fel az újabb és újabb hiteleket, hiába könyörögtünk, hogy ne. Azt is felajánlottuk, hogyha bajban van, adunk mi kölcsön, aztán majd nekünk törleszti, és akkor nem dupla annyit kell visszafizetnie, de csak ment mégjobban lefelé.

Most eljutott oda, amitől óvtuk. A férjem tegnap mondta, hogy úgy néz ki nincs más megoldás, minthogy anyukája hozzánk költözik, mert különben az utcára kerül. Sosem kedveltük egymást, azt a havi 1 alkalmat, amikor találkoztunk, azt is úgy bírtam ki mosolyogva, hogy ennyit összeszorított foggal is. 3 szobás albérletben élünk, most próbáljuk felépíteni az életünket, van egy 2 éves kisfiúnk.

Én ebbe nem akarok belemenni, és tudom hogy jóban-rosszban, de egyszerűen nem akarom elfogadni, hogy velünk fog élni, lehet, hogy örökre. Férjem próbálja pozitívan beállítani, hogy majd kevesebb lesz a kiadás, mert besegít, lesz ingyen bébiszitter stb., de én nem szeretnék egy olyan emberrel egy fedél alatt egy kis területen élni, akit ki nem állhatok. Elfogadtam, soha semmi konfliktus nem volt, mindig tisztelettudó voltam vele, de ez nekem sok!!! Attól félek, ha mégis ragaszkodik ehhez, az a házasságunk végét jelentheti.

Hozzáteszem: anyukámmal jó a kapcsolatom, de vele sem szívesen élnék együtt. Persze segíteném, ahogy tudnám, de próbálnék más megoldást találni.

A legbosszantóbb, hogy mindig intettk, hogy ez lesz a vége, támogattuk, segítettük, és nem hallgatott ránk, a saját nemtörődömsége miatt jutott ide! Most ezért az én és a családom életem legyen tönkretéve? El sem tudom képzelni, hogy mi lesz így :(

2015. jan. 14. 08:20
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
78%
A házat minél hamarabb el kell adni, mert ha a bank elveszi anyósodtól, akkor ők nem fognak azzal foglalkozni, hogy minél magasabb áron adják el. A törlesztőrészleteket fedezi a ház ára? Tehát legalább nullára kijöhet az anyósod, vagy továbbra is fizetnie kell? Ha kell még törlesztenie, akkor nem ártana egyébként egy jó, tisztességes (ritka az ilyen) pénzügyi tanácsadó, aki segít átvinni a hitelt a legkedvezőbb törlesztőrészletet kínáló bankhoz.
2015. jan. 14. 10:05
 22/50 anonim ***** válasza:
83%

A házat villámgyorsan el kell adni, és egy pici lakást venni belőle, akár a közeletekben is. Anyósnak mars el dolgozni.

Én nem engednék a helyedben, az ég óvjon egy ilyen szitutól!

2015. jan. 14. 10:26
 23/50 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a helyzetet anyósnak kell megoldania, lehetőleg a lakóhelyén, ami 100 km-re van tőletek. Ki nem állhatom az olyan embereket, akik magukat döntik a romlásba, utána meg elvárják, hogy más húzza őket ki onnan. Ha akkor felnőtt volt, hogy sorozatosan, a saját feje után menve hozza a rosszabbnál rosszabb döntéseit, akkor legyen most is elég felnőtt ahhoz, hogy ne máséval verje a csalánt. Ciki, nem ciki, béreljen csak egy szobát. Ennyi fér bele a keretbe, alkalmazkodjon a butasága következményeihez. Amikor hitelt hitelre halmozott, azt kire, mire költötte? Akkor kinek a javaslatára cselekedett? na, ezektől várja most a megoldást, ne a fia családjának életét tegye tönkre. Miért kellene feladnia a munkáját és hozzátok költöznie? Mi a garancia, hogy a ti városotokban lesz egyáltalán munkája? Akkor majd nemcsak eltartjátok, hanem a hiteleit is ti fizetitek? Az életben nem szabadultok meg tőle, ha most odaengeditek!
2015. jan. 14. 10:38
 24/50 anonim ***** válasza:
92%
Anyós ne egy LAKÁST keressen albérletként, hanem egy SZOBÁT. Akkor mindjárt sokkal kevesebbet kell fizetnie (ennyit ti is ki tudtok gazdálkodni, mert ha odaköltözik hozzátok, ennél jóval többe fog kerülni havonta.
2015. jan. 14. 11:19
 25/50 A kérdező kommentje:

A ház ára nem fedezi a hitel ráeső részét, ráadásul a ház még feleződik, csak még annak az ügyintézésébe sem fogtak bele. Igazatok van a szobára. Utánanézek ennek.

Az a baj, hogy annyira ostoba és nemtörődöm!. A válásnál is, nem kért semmilyen vagyonmegosztást meg semmit, csak szétválasztást, mert megcsalta apósom...3 hónappal a válóper után tudtuk meg.

2015. jan. 14. 11:35
 26/50 anonim ***** válasza:
23%
Igazából teljesen mindegy, hogy mennyire hülye, vagy nemtörődőm, mert a férjed (nagyon helyesen) nem fogja engedni, hogy utcára kerüljön. Szóval meg kell oldani valahogy a dolgot. Ha nem fedezi a fél ingatlan ára a hitelt, akkor is sokkal kevesebb lesz a törlesztőrészlete, tehát legalább ennyivel beljebb lesz.
2015. jan. 14. 11:59
 27/50 anonim ***** válasza:
85%

ezzel főleg az a baj, hogy hiába fogadjátok be, nem fog magán segíteni.

lehet munkát sem talál, vesz fel még hitelt, uzsorát fene tudja miket és majd ki perkáltok ezért is.

nem fog soha a saját lábára állni. kell neki határidőt adni, hogy meddig találjon melot és menniyt kell a közösbe adni. kérdés, hogy férjed ebben mennyire lesz partner

2015. jan. 14. 12:06
 28/50 anonim ***** válasza:
65%

Anyósod a Kádár rendszerben nőtt fel, teljesen önállótlan, felelőtlen, és megszokta, hogy másokon élősködik. Ezzel nem tudsz mit tenni, ez sajnos generációs betegség Magyarországon.

Adj ultimátumot a férjednek, mert vagy az anyja, vagy a házassága és a pici gyermeke. A kettőt együtt nem lehet megmenteni.

2015. jan. 14. 12:25
 29/50 anonim ***** válasza:
91%

Keressetek neki valahol bentlakásos házvezetőnő vagy bébiszitter munkát. De nagyobb üzemekben is van munkásszállás, és akkor mindegy melyik városba költözik, ha nincs semmije.

Amúgy ő teljesen természetesnek veszi h hozzátok költözik vagy ő se akar veled élni?

Én semmiképp se engedném.

2015. jan. 14. 12:46
 30/50 anonim ***** válasza:
82%
Ja és amit még nem írtam: ha hozzátok költözik és ő is bejelentkezik aztán jön a végrehajtó és visz mindent mert nyilván nem tartottátok meg mindenről a számlát,h az a tiétek, nem tudjátok majd igazolni...
2015. jan. 14. 12:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!