Miért ilyen szemetek a barátommal a szülei? Egyáltalán nem támogatják! Én mit tehetnék?
A barátom most fog érettségizni és nincs rá pénze. Kért a szüleitől KÖLCSÖN! de nem adnak. Dolgozni nem tud elmenni, egyrészt mert tanul, magántanárhoz jár (ezt még tudja fizetni mert hetente vért ad, a karja már nagyon csúnya), másrészt mire megkapná a fizetését, a befizetési határidő már lejárna.
Az anyja egy pénzéhes liba, akitől csak tud, lenyúl pénzt, a fiától is lopkodja az aprópénzt... Az apja meg lesz.rja.
Én sajnos nem tudok neki annyit adni mint amennyi kéne, nekem is be kell fizetnem az egyetemi jelentkezési díjat.
Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?? Nagyon szeretnénk együtt jelentkezni egyetemre, de ha nem tudja fizetni, nem fog tudni leérettségizni...
Nekem lepontozták azt hogy egyetemista vagyok és többet tanulok a vizsgáimra mint az érettségire.Pedig az igazat írtam le:D
Mondjuk nem mintha érdekelne,de felhúz milyen kib*aszott gyökerek vannak itt.Ja és nyugodtan lehet ezt is lepontozni:) 20/L
Az elmúlt pár évben olyan kilátástalannak látta az életét, hogy nem tudott segítség nélkül talpra állni. A szülei egész gyerekkorában terrorizálták (nem fejteném ki), azóta javult a helyzete, hogy engem megismert. Van olyan tárgy amiből leérettségizett, de most emelten is szeretne. Nem a szorgalmával és eszével van a probléma, hanem a családi hátterével.
Nem ellógta az egész középiskolát, csak a végén minden rossz összejött neki és nem tudott leérettségizni. Azóta dolgozott már többször is, általában alkalmi munkákat vállalt. Most is dolgozott, de már nem kap munkát, ha most találna is, akkor se tudná befizetni február 16-ig a díjakat. De, mondta a szüleinek, hogy ha tudnának neki KÖLCSÖN adni, elmegy dolgozni és vissza tudja adni nekik a pénzt, amint fizetést kap.
Ha majd egyetemre jár, fog dolgozni, akkor már könnyebben fog munkát találni mert lesz érettségije. Tudom, hogy mikor jár a gyerektartás, nem is mondtam, hogy most kapja. Múlt időben beszéltem. Amikor még suliba járt, az anyja nem látta el megfelelően, inkább magának vett több tízezres táskákat, ruhákat. Közben a barátomnak nem volt olyan alsónadrágja ami ne lett volna szakadt. Az anyja amúgy nem dolgozik, a gyerektartásból élnek amit a két gyerek kap, vagyis most csak az egyik (van egy testvére is). A másik testvér sose nélkülözött (van ám kivételezés).
Ja és csak egy magántanárhoz jár és azért készül ennyit mert magas a ponthatár oda, ahova jelentkezik és ugye szeretné jól megírni az érettségiket. És ha több évig nem tanul valaki, kiesik a ritmusból, több időt kell ráfordítania.
Köszönöm, hogy alig voltak akik a kérdésemre tudtak válaszolni. Nem azt kértem, hogy kössetek bele a barátomba, hanem, hogy segítsetek megoldást találni.
Még felhoznék egy példát. Van egy barátnőm, aki évekig nem járt egyetemre, mert nem vették fel oda, ahova menni akart és minden évben megpróbálkozott az érettségivel, egész nap otthon volt, tanult, magántanárhoz járt. A szülei mégse mondták egyszer sem, hogy menjen el dolgozni mert nem fizetik az érettségit.
Igaz, hogy nem kötelesek a szülők támogatni a gyereküket 18 éves kor után, de én szégyellném magam ha nem segítenék a gyerekemnek ahogyan csak tudok. Van különbség szülők között, én hálát adok az égnek, hogy nekem nem ilyen szüleim vannak. Vagyis csak félig mert apám sose támogatott egész életemben. Gyerektartást én se kapok, de nem azért mert anyám lenyúlja, hanem mert nem fizeti.
Hm, ertem. Hat szomoru helyzet.
Esetleg nem tudnal elmenni te is plazmat adni? Azzal valamennyi tamogatast kapna a reszedrol.
Meg az jutott az eszembe, hogy ha van valami felesleges cucca, azt megprobalhatna eladni, hatha.
Köszönöm a tanácsokat! A nagyszülők talán segítenének. Plazmát sajnos nem tudok adni, már az egyszerű vérvételtől is elájulok.
Tudom, hogy ennyi idősen dolgoznia kéne, ő is tudja.
Munkát most is keresünk neki. Ma pont láttam egy hirdetést, holnap jelentkezik rá. Remélem felveszik!
Általában nálunk van, de ha otthon, akkor nem tud rendesen étkezni mert az anyukája nem megy el vásárolni mert "messze" van a bolt. És neki se ad pénzt, hogy elmenjen. Amikor én vagyok náluk, akkor azért szerencsére van kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!