Miért ilyen szemetek a barátommal a szülei? Egyáltalán nem támogatják! Én mit tehetnék?
A barátom most fog érettségizni és nincs rá pénze. Kért a szüleitől KÖLCSÖN! de nem adnak. Dolgozni nem tud elmenni, egyrészt mert tanul, magántanárhoz jár (ezt még tudja fizetni mert hetente vért ad, a karja már nagyon csúnya), másrészt mire megkapná a fizetését, a befizetési határidő már lejárna.
Az anyja egy pénzéhes liba, akitől csak tud, lenyúl pénzt, a fiától is lopkodja az aprópénzt... Az apja meg lesz.rja.
Én sajnos nem tudok neki annyit adni mint amennyi kéne, nekem is be kell fizetnem az egyetemi jelentkezési díjat.
Mit tudnék tenni ebben a helyzetben?? Nagyon szeretnénk együtt jelentkezni egyetemre, de ha nem tudja fizetni, nem fog tudni leérettségizni...
Február 16-ig lehet befizetni. Ha most elkezdene dolgozni, nem kapná meg addig a pénzt.
Már dolgozott pár hónapja, az a pénz is elment tanárra, sulira. Most nem tudott új munkát szerezni. Mert nem vesznek fel érettségi nélkül olyan könnyen...
"Azt nem osztanám itt meg. Személyes."
Vagyis börtönben volt??
Mit csinált 18 éves koráig, ha most így 22 évesen tanul az érettségire? Ellógta az egész középiskolát? Ha szakmunkásképzőbe járt, akkor van 1 szakmája, amivel elmehet dolgozni a tanulás mellett. Nem magántanár kell, hanem iratkozzon be estire. Együtt szeretnétek jelentkezni egyetemre? És azt ki fogja neki fizetni? Mert ha államira felveszik, akkor is vannak kiadások bőven. Mivel úgy látom Pesten ad plazmát, gondolom ott is lakik, vagy a közelben. Ne mondja nekem senki, hogy Pesten nem talál munkát érettségi nélkül...
Amúgy meg a gyerektartás addig jár ameddig a gyerek tanul. Nem otthon, hanem iskolában... És attól, hogy az anyja nem neki vett belőle cuccokat, még nem biztos, hogy magára költötte. Lehet, hogy éppen abból vett kaját neki, vagy befizette valamelyik számlát...És nem hiszem, hogy egy ennyi idős naplopót az anyjának kéne pénzelni és ruházni... Elmegy dolgozni, összegyűjti a pénzt, és jelentkezhet jövőre is egyetemre, ha annyira akar. Habár ha ennyire nem megy a tanulás neki, akkor inkább hanyagolja szerintem.
Valaki elmondana, hogy miert lett lepontozva az a valaszom, amiben leirtam, hogy a plazmaadasert igenis fizetnek, konkret osszegekkel raadasul, mert 2014 decembereben meg adtam? Nem irtam semmi degradalot, nem szoltam le senkit, csak tobben valotlanul azt allitottak, hogy nem jar erte penz.
Ezzel nem a kerdezo parjarol vettem le a felelosseget a sajat eletevel kapcsolatban, de ugy gondolom, hogy mielott barki is velemenyt nyilvanitana ebben a topikban, erdemes elotte tajekozodnia. Termeszetesen lehet, es illik is levelezo vagy esti kepzes mellett dolgozni, de informacio hijan ledrogosozni valakit nem vall magas intelligenciara. Nekem is megvan a heg a venam folott, akkor en is lovom magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!